Inte min grej

Världen över har det utbrutit rena Pokémon-febern, det kan man läsa om i alla media och nu har den febern nått Fröjel också.

Eva berättade att mina barnbarn går omkring och letar Pokémonfigurer nu.
-Ska du inte göra det också?
-Nej, det tror jag inte, svarade jag.
Men så pratade jag med Krister och han sa detsamma.
-Visst ska du testa det! Då blir det ju lite spännande att gå ut och gå.

Så jag laddade ner Pokémon Go i morse och på förmiddagen gick jag ut och testade. Precis utanför min dörr fanns det en fågel av någon sort och längre bort i Vallekvior stötte jag på en råtta och en fågel till, men ändå… Jag tycker nog inte att det är speciellt roligt att gå och titta ner i mobilen, när det finns så mycket annat spännande att se på i omgivningarna och i dikena kan man hitta både….

kundvagnar…

…och mogna salmbär, som smakade alldeles utmärkt

Fast jag förstår att spelet kan vara ett väldigt bra sätt för de som inte rör på sig så mycket att komma ut och få lite frisk luft, men jag har redan avinstallerat programmet. Datorspel och virtuella världar är inte min grej!

Nu har jag suttit ett tag i skuggan under parasollet och lyssnat på Carola Häggkvist och hennes sommarprogram. Jag är ingen stor fan av Carola, men tycker ändå att hon gjorde bra ifrån sig. Idag var det egentligen Kim Källström, men honom övergav jag ganska snabbt och letade fram Carola i stället. Jag har några andra också som jag ska lyssna i efterhand på.

Det börjar bli dags för en kopp kaffe och lite senare ska jag gå ner på samhället, för idag är det Allsång i Donnersparken och jag ska sälja lotter för Röda Korset. Det har varit ganska mulet idag, men nu skiner solen, så det finns goda förutsättningar för en fin kväll.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Nyhetskommentar, Promenader, Röda Korset och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Inte min grej

 1. Gunnar skriver:

  Jag har motstått frestelsen än så länge. Tycker att det är bra om ungdomarna rör sig mer. Sett många exempel på det. Kuriosa; några tjejer här i området hittade en riktig tjuvgömma med smycken när dom spelade Pokemon.

 2. Znogge skriver:

  Jag har inte nappat än men får det ut våra ungdomar så att de rör på sig, varför inte 😉

  Kram och trevlig kväll!

 3. Musikanta skriver:

  Mina dataspel inskränker sig till fem-sex patienser som jag brukar avverka efter frukosten. Aldrig att jag skulle ge mig ut och leta efter några figurer på mobilen. Bra att du skrev att Carolas program var hörvärt. Jag ska sätta på programmet i mobilen nästa gång jag går på promenad. Jag har inte orkat att gå på min vanliga promenad den senaste veckan, det har varit för hett.
  Kram från Ingrid

 4. Inger Johansson skriver:

  …och jag som tyckte Kim Källström var trevlig att lyssna på 😕 fast jag inte är intresserad av fotboll ❗
  Ska lyssna efter nästa vecka när Kenneth är ute och kör.
  Pokemon-go, nja jag håller nog med Dej 🙄
  Kram Inger

 5. Ja, det är verkligen rena Pokemon-febern som utbrutit! När vi var på dottersonens 21-års-kalas idag, pratades det om Pokemon och jag fattade inte vad de pratade om! Det har verkligen gått snabbt med det här nya påhittet! Vi får väl se hur länge det håller sig…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är nog många som precis som jag vill prova, men inser att man inte gillar det. Fast nog är det bra att ungdomar som annars sitter och häckar vid dator eller surfplatta kommer ut och rör på sig lite.
   Kram

 6. Geddfish skriver:

  Jag simmar lugnt utan någon Pokémon.
  De som vill, får hålla på, min grej är det då inte, jag är ute ändå. Ja, kanske riktigt ”ute” då jag inte spelar som alla andra 😉
  Solig kram, Gerd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *