…är vädret idag, men det är ju ingenting man kan göra åt det. Går man ut en vända trots blåst och duggregn finns det trots allt en del som gör att man piggnar till. Några vackra blommor som lyste på långt håll i grådiset och ett trevligt pratstopp hos en granne när jag gick en vända till soprummet, gjorde att jag genast kände mig lite gladare.

Utanför en port här på Odvalds idag

Nu har jag varit på kyrkogården och tänt ljus på gravarna och så har jag varit en vända på Konsum och handlat. ”Min” tiggare satt där idag också och hejade så glatt på mig när jag gick in. Först hade jag inte tänkt ge honom någonting, men när jag sedan kom ut med kassarna fulla av mat och dessutom köpt fågelmat för en hel massa pengar hade jag inte hjärta att bara gå förbi, så han fick en slant idag också. Jag tror att Åke vill att jag ska göra det, för han hade svårt att gå förbi en tiggare och skulle nog skämmas om jag bara smet iväg.

När vi var i Agadir i Marocko gjorde vi en tvådagarstur till Marrakech och där besökte vi marknadsplatsen Djema el-Fna och där var det verkligen fullt av tiggare. Åke gav en slant till en liten flicka och sedan hade han henne som en skugga så länge vi var kvar. Något som han pratade ofta om när den här resan kom på tal, men hur många gånger han stack handen i fickan och tog upp en slant och gav henne, talade han inte om.

Vad han också förundrade sig över var, att när den lilla flickan fått ihop några slantar, gick hon och gav dem till en gammal kvinna. Han trodde att flickan i sin tur idkade välgörenhet, men jag misstänker nog att hon var utsänd av den äldre för att charma oss turister, men var och en blir salig på sin tro, så jag sa ingenting om mina misstankar.

Här är vi på Djema el-Fna och Åke har fått en orm om halsen

Jag fick givetvis betala en slant för att fotografera min modige make. Själv har jag lite ormfobi, så jag skulle aldrig ha vågat.

Det var drömmar om flydda tider, men nu förpassades jag raskt tillbaka till verkligheten! Det skramlade till i brevinkastet – en kallelse från tandhygienisten damp ner på tamburmattan. :cry:

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...