Internet är fantastiskt

Visst blev det en bra dag idag, trots, eller kanske tack vare, den tidiga uppstigningen! Redan före frukost hade jag tvättat en maskin och hängt ut tvätten i solskenet, för det har varit ett strålande sensommarväder idag.

Sedan plockade jag i ordning några kassar med flyttgrejor, plus gardiner till sovrummet och köket, som jag sydde igår. Precis när vi skulle åka ner till lägenheten ringde mobilen. Det var en avlägsen släkting till Åke, som håller på med släktforskning och via sina eftersökningar hamnat på min blogg. Nu är hon och hennes man på Gotland och de bor på Mulde Fritidsby, bara några hundra meter från Stenstugu, så givetvis skulle vi träffas.

Vi bestämde att de skulle komma hit på eftermiddagen och de var verkligen trevliga, Lillemor och Peter. Lillemor har forskat på sin mors sida och hon och Åke har gemensamma anfäder som kommer från Alstäde i Fröjel. Vi drack kaffe och sedan åkte vi en sväng, för att visa vilka gårdar det är som heter Alstäde. De var väl pålästa och visst nästan mer än vi om bygden.

Det är förunderligt så många trevliga människor vi har fått träffa genom internet och mitt bloggande. Och nu fick vi nya släktingar också, även om de är väldigt avlägsna, Lillemor och Åke är sexmänningar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Gäster, Tyckt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Internet är fantastiskt

 1. Mien skriver:

  Ska bli spännande att se gardinerna när de kommit på plats!

 2. Suss skriver:

  Jag håller verkligen med dig, jag trodde inte bloggandet skulle vara så roligt, inte förstod jag heller att jag skulle få en massa nya vänner bara för att jag tycker om att skriva.
  Önskar jag kunde hänga ut tvätten, men det kommer skurar titt som tätt. Imorgon kanske? Kram!

 3. Agneta skriver:

  God kväll!
  Men åh vad spännande att hitta släktingar på detta sättet 😉 Åke har verkligen anor fr. Gotland sedan evigheter, tycks det mig. Kul, kanske ni får ett släktträd att kika på och vem vet? Alla de där fotografierna du skrivit om som ni inte vet vilka de föreställer kanske ni kan få svar på nu? Vore ju som en saga.

  Läste om olyckan efter mitt senaste besök här i HelaGotland.
  Stackars arma föräldrar 🙁
  Här ute i skärgården har man hittat en tom segelbåt…spaning pågår men inget nytt 🙁
  Usch ja, alltid är det något hemskt som händer men när det liksom kommer så nära inpå blir det etter värre.
  Nu ska jag läsa vad som döljer sig bakom Expressens rubrik om att unge Kamprad var Nazist?
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Det är kul med släktforskning och vår yngste son Krister och min kusin Göran har samlat ett digert materiel. Lillemors forskning blev en bekräftelse på det de fått fram och givetvis var det roligt att få träffa henne och Peter IRL.

   Visst är det förfärligt med den här olyckan och det är den andra i år här på Gotland. Nu pågår en debatt i pressen om hur man ska kunna göra lantbruken säkrare för både barn och vuxna. Det är farliga arbets/lekplatser med alla maskiner och redskap. Stor stress lever bönderna också under i sådd- och skördetider.

   Jag hörde just på nyheterna om Kamprad. Att de orkar rota i allt gammalt elände!

   Ha en fin onsdag!
   Kram Ingrid

   • Agneta skriver:

    Ja du, det är ju vad massmedia lever av. Är det inte kungens eskapader och drottningens fars förflutna inom nazistpartiet så är det något annat. Inget nytt under solen!
    Kram

 4. Eleonora skriver:

  Visst är det fantastiskt att hitta även nya släktingar genom bloggen! Trevligt hade ni ser jag.
  Nu närmare sig själva flytten förstår jag och du får mycket att pyssla med. Hur har det gått för er att sälja gården? Är det också avklarat? Hoppas du tar in städhjälp för att fixa stora huset. Ta inte på dig för mycket nu!!!

  Stor kram från
  Eleonora

 5. Sylvia skriver:

  Visst är det fantastiskt med Internet även om det finns en del avigsidor också. Så spännande med nya släktingar som dyker upp.
  Vilken energi du har Ingrid. Har du nu hunnit med att sy nya gardiner också. Så nyfiken jag blir 🙂 Vilken glädje med nya lägenheten som verkar vara ett perfekt val för er båda.
  Kramen Sylvia

 6. Birgitta skriver:

  Men vad roligt. Vi har en som släktforskar i USA. Våra anfäder där. Och får vart 20:e år en skrift om släkten på pappas sida. Från 1600-talet och framåt till nutid. Kul att läsa, men de flesta från 1800-talet var bara bönder. Inga mördare, inget blått blod…. bara vanliga människor. Men kul ändå.

  Hoppas resten av dagen blev fin och att du får en bra dag i dag också (onsdag)

  • Ingrid skriver:

   Vi hade besök av avlägsna släktingar från USA förra sommaren. Och det var deras släktforskning som gjorde att vi fick kontakt och det var faktiskt också via min blogg de hittade oss.
   Ha en fin dag du också!

 7. Margaretha skriver:

  Ja, vad gjorde man utan Internet. Jag har precis skrivit i min blogg och lovordag Googles översättningsservice.
  Jag som började min bana med en Halda … 🙂

 8. Kicki skriver:

  Va’ kul att hitta släktingar så där, även om de var avlägsna, så är det ju ändå släkt. Jag har en gammal moster, hon har fyllt 97 nu i sommar. Helt klar i skallen och otroligt duktig släktforskare.
  Kram Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *