IT-systemen knäcker användarna

I lördagens GA kan man läsa att lantbrukarnas EU-stöd försenas på grund av ett nytt bristfälligt IT-system. Ett system som blivit dubbelt så dyrt som beräknat och fått länsstyrelsens personal att sjukskriva sig. Jag känner varmt med dem, för jag vet hur hemskt det är att försöka arbeta med ett icke fungerande system.

Kan det helt enkelt vara så att beställarna begär för mycket av de IT-konsulter som ska utveckla nya program? Det verkar som om de, i sina försök att tillfredsställa sina kunder, slår knut på sig själva. Jag tror att det är dags att coola ner lite! Det måste vara bättre med lite färre finesser, än att sitta med ett system som hela tiden krånglar.

Just nu kan jag inte göra några uppdateringar på SPF:s hemsida. Jag som skulle vilja uppdatera den med både det ena och det andra. Det enda som fungerar just nu är medlemsregistret och där har jag inte så mycket att göra just nu, men man får väl vara glad för att åtminstone det fungerar.

Dagens efterrätt

Efter den andra halvan av pensionärlaxen gjorde jag mig en skål fruktsallad. Det är ett bra sätt att se till att man får i sig frukt. Jag tar ett äpple, en mandarin, en kiwi och så en skvätt cointreau över alltihop som lite extra smaksättare.

Det är grått och kylslaget i dag. Jag har varit ute en liten vända för att hälsa på en granne, annars håller jag mig nog inne tills det är dags att gå iväg till Rondo. I kväll ska Eva o Claudio och jag se årets revy Vattnet har gått. Den har fått fina rescensioner av både press och de jag pratat med som sett den, så det blir säkert en trevlig kväll.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Irriterande, Nyhetskommentar, SPF, Teater och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på IT-systemen knäcker användarna

 1. Den där fruktsalladen lät otroligt god – och Role skulle bli så glad om han fick den, han älskar kiwi! 😆 Fast mest gillar han krämer, som han äter på kvällen med en bulle eller kaka. Så det blir inte ofta jag äter efterrätt precis. Endast när vi har gäster faktiskt….. 👿
  KRAM
  Susie

 2. Lambergsfrua skriver:

  Oj, vad den fruktsallade ser god ut! Det måste jag göra någon dag snart. Vi brukar ha fruktsallad till jul, men det är ju faktiskt alldeles utmärkt ”godis” hela året.
  Jag tror också att lite lugnare utvecklingstakt vad gäller IT-system vore bra för alla.
  Ha en fortsatt bra söndag. Här snöar det lätt nu.
  Varm kram 🙂

 3. Problem med program och datorer kan knäcka vem som helst.
  IT ska underlätta våra dagar, men alltid är det inte så.
  Tycker synd om lantbrukarna, det är inte deras fel – men det är de som får lida då stöden uteblir… 🙁

  • Ingrid skriver:

   IT har revolutionerat livet på många sätt och är utomordentligt när det fungerar, men väldigt irriterande när det krånglar. Vi har ju gjort oss så beroende….

 4. Geddfish skriver:

  En gång i tiden hette det att datorn skulle ta över jobben och vi skulle bli papperslösa.Det är nog andra kategorier som blir papperslösa.
  Datorer kommer alltid att krångla, jag förvånas att det håller såpass som det gör ändå. Men det är bedrövligt.
  Skyltsöndagskram, Gerd

 5. Ja, visst är det onödigt mycket ”finesser” i programmen! Åtminstone för mig, som inte är så duktig. Men tydligen för många fler!
  Fruktsallad är verkligen gott och, som du säger, ett väldigt bra sätt att få i sig frukt! Men jag vill gärna ha en klick vispgrädde till…
  Kram, Monica

 6. Vonne skriver:

  Det har ju tyvärr på senare tid varit många stora IT-system som kollapsat och gett problem och lång tid innan det fixas. Sist var det Örebro Universitets-sjukhus som fick stora problem och ve och fasa! Läkare och sjuksköterskor fick ta till papper och penna! Vi lever farligt känns det som ibland trots att jag är en ivrare av alla IT-system eftersom det alltid varit mitt levebröd. Men samhället kan få jätteproblem om det inte funkar. Det är ett måste!

  Vad sugen jag blev av bilden på fruktsalladen, ser ju jättegott och läskande ut.

  apropå IT så har jag, för att få bukt med länkproblemet de hade från Blogger-sidan. Flyttat bloggen till min andra domän på wordpress och nu heter bloggen kort och gott vonnevardag.se. Jag satt i flera timmar med supporten på wordpress som för övrigt var riktigt bra och tillmötesgående men utan att någon annan lösning fanns än att jag antingen fick backa och ta tillbaka vindeln.vonneprat (som jag tagit bort) eller som jag nu gjort lägga den på domänen vonnevardag. Inte helt bra tycker jag eftersom namnen är så lika men jag föredrog det mot att ha vindeln med i namnet, jag tycker det blir för långt

  • Ingrid skriver:

   Visst är det hemskt att det skabehöva vara så komplicerat. Det som skulle underlätta för alla som jobbar med administration har i stället blivit ett arbetsmiljöproblem.

 7. Vonne skriver:

  …ja nu kom jag åt skickaknappen för tidigt men i princip var jag färdig med inlägget. Något hade tydligen blivit fel i och med att jag tog bort bloggen som låg på vindeln.vonneprat och efter sökprogram (permalänkfel)som jag fick köra och wordpress egna slutsatser tyckte de att det såg konstigt ut och vi drog slutsatsen att vi inte kommer länge.

  Ha det gott. Kram

 8. znogge skriver:

  Så trevligt att ha en revy att se fram emot i kväll! Skratta gott behöver vi verkligen få göra 😀

  Kram

Kommentarer inaktiverade.