It-utvecklingen fortskrider

När jag funderat lite på gårdagens stadsbesök kom jag att tänka på hur datoriseringen i samhället utvecklas mer och mer på både gott och ont.

Det är drygt fyra år sedan jag var vid optikern senast och den gången fick jag, när jag bestämt mig för vilka bågar jag vill ha, ta på mig dem och så märkte man med en spritpenna ut på glaset var pupillen hamnade. Så gick man inte alls tillväga nu.

De ny bågarna passades in mycket noga, så att de satt exakt som de skulle och så fick jag ställa mig framför en dator, man tog en bild av mig och på skärmen kom bilden upp. Optikern märkte sedan ut på skärmen allt som behövdes för att tillverka de nya glasögonen. Det fanns tre olika sorters glas i tre olika prisklasser och dem kunde hon lägga in på skärmen och då kunde jag se precis hur stort läsfält jag får med respektive glas. Det dyraste gav givetvis störst läsfält! En utmärkt affärsmetod som jag svalde med hull och hår.

När vi sedan kom till lasarettet och reumatologen möttes vi även där av nyheter. Innan besöket hos läkaren har Åke förut fått fylla i ett papper om vilka problem han upplever att han har. Nu fick vi gå in i ett litet rum där det stod en dator med pekskärm och logga in på den och svara på en hel rad med frågor. Tänk så behändigt att låta patienterna själva registrera sina uppgifter i stället för fylla i ett papper, som sedan en läkarsekreterare ska sitta och skriva av, men lite besvärligt för den som inte har någon datorvana alls. Åke hade i alla fall aldrig fixat det själv.

Nu ska jag gå och hänga upp en maskin tvätt och sedan ska det bli en shoppingvända till Klintehamn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på It-utvecklingen fortskrider

 1. Syster Kerstin skriver:

  Teknikens under!!!

 2. Åsa! skriver:

  Nog är det på gott och ont alltid, jag hoppas att det finns hjälp att få om man inte reder ut datorns värld på egen hand!

 3. Hejsan Ingrid !
  Och tack för Dina rader.Tre pulverpåsar var nog i minsta laget för mig,efter två timmar är jag så hungrig att jag mår illa.Halv-fart hade nog varit bättre, jag som varit van att äta varje gång jag blev lite sugen.
  Jag fick med en CD-skiva att lyssna på.Spelaren sitt i hop med radion och jag har försökt få igång den.Det tillhör en liten fjärrkontroll till spelaren.Hör inget från den,Invecklad apparat,får hjälp via FB av Ragnarök Thim han som inte vågar visa sitt riktiga jag.Han kan elektronik.Väntar till imorgon,tinnutisen värre än vanligt idag.Gick ut och utfodrade ”djuren” så de slipper svälta som jag.hihihi.Värre än väntat.Och dyrt är det också.

  Nu är alla informerade som läser min blogg och ser på fotobloggen har jag också skrivit lite om det.

  Ha det så bra. Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Tinnitus är ett elände som jag också dras med. Det är ett ständigt susande och pipande i mitt huvud. Ibland hör jag det till och med när jag sitter och ser på TV, det överröstar TV-ljudet 🙁

 4. Henry skriver:

  Tekniken är underbar!

  Kramar!

Kommentarer inaktiverade.