Italiensk afton i Skolgården

Det var riktigt trevligt i Skolgården i Fröjel igår kväll och det hade kommit många fröjelbor som ville lyssna på Claudio och äta italiensk buffé. Programmet började med en presentation av Sicilien, som Eva höll i och sedan blev det en paus för mat. En god italiensk buffé dukades upp och den hade en strykande åtgång.

Eva berättade om Sicilien och Claudio spelade och sjöng

Gaetano o Eva

Familjen Foti var mangrant samlad och vi satt vid ett bord för oss själva. Så snart Claudio fått lite mat i magen fortsatte han spela och sjunga. Han har en diger repertoar och de som kom fram och hade önskemål om låtar, var det inga problem för honom att tillfredsställa.

Pannacotta till efterrätt

Efter maten plockades bufféborden bort och det var fritt fram för de som ville dansa. Nu var det inte så många som gjorde det, men några tog sig en svängom i alla fall.

Edoardo o Alessia

Edoardo var minsann framme och sjöng ett par låtar han också

Claduio fortsatte spela och sjunga så länge det var folk kvar, men vid tio-tiden hade de flesta brutit upp och då åkte jag också hem, så jag hann se slutet av Downton Abbey och Gomorra också innan jag gick till sängs.

Idag är det lite grått ute, men jag ska nog ta mig en promenad i alla fall och i eftermiddag ska jag titta på Så mcket bättre. På förmiddagen har jag hållit på med min nya mobil och jag lyckades med det jag var ute efter – nu kan jag skriva ut från den också. Det tog ett tag innan jag kom på hur jag ska göra, men efter flera försök kom jag på det. Ännu ett steg i rätt riktning!

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Musik, Tyckt. Bokmärk permalänken.

22 svar på Italiensk afton i Skolgården

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig kväll och så roligt att ha hela familjen samlad!

  Nu önskar jag dig en fin söndag 😀

 2. Såå mysigt med italiensk afton. Vi var på en sådan på sensommaren när mellandottern och hennes familj varit i Rom och köpt med sig hem en massa läckerheter!
  Så roligt att musikaliteten går vidare i den yngre generationen!
  Soldis, vindstilla och härligt väder här idag!
  Ha en fin kväll och en bra ny vecka!
  Kram, Monica

 3. Musikanta skriver:

  Trevligt med italiensk afton med ”riktiga” italienare. Hade gärna varit med och lyssnat till de italienska sångerna. Det finns många pärlor bland dem.
  Jag skriver bara från min stationära dator (undantag sms) så nu blir det ett par dagars bloggpaus när jag ska upp till Mälarhöjden och hälsa på barnbarnen nästa vecka.
  Kram från Ingrid

 4. Lisbeth M skriver:

  Vilken trevlig kväll,med Italiensk afton god mat och ha alla nära o kära med.Det är sånt man behöver efter allt hemskt som hänt i Paris.Helgen har varit dyster ,när man tänker på alla som förlorat sina kära och alla som kämpar för sina liv,all oro för det kan hända när som helst o var som helst igen.
  Ha en bra vecka ,och vi måste se ljust på framtiden
  Kraaaaam

 5. TantGlad skriver:

  Låter som en supertrevlig kväll, och att några vågade sig på att dansa var väl roligt.
  Trevliga bilder du visar.

  Ha nu en trevlig söndagskväll och ny vecka vetja.

  Kram.

 6. Märtha skriver:

  Låter trevligt! Hade gärna varit med och försökt träna min italienska på olika sätt… Läser på femte året, två timmar per vecka, med massor med skratt och skoj och vidsidanom-prat hur mycket som helst!

 7. Laila Östergren skriver:

  Kul att kvällen blev bra för dig. Vi hade också jättetrevligt och god mat fick vi.
  Kram

 8. Gunnel skriver:

  Så trevligt med en italiensk afton. Måste vara kul med en så musikalisk familj. Du är verkligen energisk när det gäller ny teknik. Man blir väldigt stolt, tycker jag, när man lyckas fixa dedt själv utan att behöva be barnen om hjälp. Förr i tiden var det tvärtom. Kram

 9. Lambergsfrua skriver:

  Vilken fin idé med en italiensk afton med både sång, musik och mat från Italien (Sicilien). Extra roligt att det kom en hel del folk och att de stannade ganska länge.
  varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 10. Skogsnuvan skriver:

  Å så jag önskar att jag skulle vara där och få lyssna till italiensk musik och du ska tro att jag skulle ha dansat om jag bara fått upp någon gubbe som kunde släppa lös lite

 11. Kicki skriver:

  Så mysigt med en italiensk afton. Så det är inte bara pappan som sjunger.
  Jag har läst ikapp nu om din händelserika resa till fastlandet.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.