Jag är periodare…

…när det gäller läsning. Den här sommaren har jag nästan inte läst någonting, men just nu har jag Rosamund Pilcher’s bok September på gång. Yngste sonen har röjt bland sina hyllor inför flytten och jag plockade till mig några böcker, bland annat denna.

September är inte speciellt engagerande. Det är en stor tjock bok och den kommer förmodligen att räcka tills det blir höst och läslusten kommer tillbaka. Ett tag i våras läste jag så mycket, så det hände att jag inte ens satte på tv:n på kvällen. 😉

Det är mulet idag och just nu började det regna och åskan mullrar lite på avstånd. Det är sista dagen på Medeltidsveckan och nu kommer Visby och Gotland att tömmas på turister ganska snabbt och lugnet kommer att lägra sig över ön. Det är roligt med sommar och turister, men ganska skönt när allting återgår till det normala igen. Hösten nalkas!

Men ännu är det inte helt slut på besöken av vackra båtar. Lagom till den här helgen kom Ostindienfararen Götheborg på besök och hon ligger i Visby hamn idag, men avgår sent i kväll.

1745 förliste originalfartyget och det här är en kopia av det gamla träskeppet, som verkligen är imponerande stort och väldigt vackert. Det här fotot tog jag när Götheborg var här i juli 2008.

Dagens ordspråk:

I brist på egna framgångar får man söka tröst i andras motgångar.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Tänkt. Bokmärk permalänken.

25 svar på Jag är periodare…

  1. Gerd skriver:

    Jag får väl säga att jag är periodare på mycket. Just nu tragglar jag mig igenom en mycket fin bok, men den går inte att sträckläsa! Det är ”Jag lutar åt Gud” av Tomas Sjödin. Det är olika samlade krönikor.
    Idag annars en trälig dag, gillar inte att packa, är uppe i 5 banankartonger nu, och sketdåligt väder. Först nu kom solen, så det blev lite balkongen.
    Varm kram, Gerd♥

    • Ingrid skriver:

      Om läsorken inte är så stor är det väldigt bra att läsa en bok med krönikor, för då kan man ju ta en i taget och missar ingenting i sammanhanget.
      Skönt att du fick en liten stunds balkong i alla fall.
      Kram

  2. Inger Johansson skriver:

    Periodare i läsning är jag ej, dvs. perioden upphör aldrig, läser alltid 😆

    Familjen var ombord på Götheborg när den låg i Nynäshamn. Mycket intressant ❗ Vi blev väl omhändertagna och guidade på fartyget!

    Förstår om det är skönt när allt återgår till ordningen. Vi flög (maken hade flygcertifikat) till Gotland en lördag, kan vara under stockholmsveckan. Så mycket folk i Visby 😐 Inte kul 🙁 Kunde knappt få mat, fullt överallt 😥

    Här har vi just nu massor av gäss, inte kul för bönderna.
    Kram Inger

    • Ingrid skriver:

      Almedalsveckan, Stockholmsveckan och Medeltidsveckan är det packat av folk i Visby. De veckorna ska man inte välja om man vill se staden.
      Vi fick vänta i över en halvtimme innan vi fick bord för att få lite lunch när vi var i Visby när syrran och hennes man var här.

      Gäss gillar vi INTE!
      Kram

  3. Freedomtravel skriver:

    Vilken vacker båt! (Båtintresset är lite extra stort här oss oss sedan vi flyttade från lägenhet till husbåt för en vecka sen :))

    • Ingrid skriver:

      Götheborg är enormt vacker och nu lär vi inte få se henne på länger, för hon ska gå på Kina 6-7 år och kommer troligen inte till de här farvattnen under den tiden.

  4. Bosse Lidén skriver:

    Imponerande farkost.
    Jag tycker att Rosamunde Pilchers son Robin är ett strå vassare än sin mor. Gillar verkligen hans böcker. Rosamundes bästa bok är enligt mig Snäcksamlarna.
    Vi har också bott på rätt många ”sommarställen” där vi även varit beroende av semesterfirarna på grund av vår verksamhet (vi hade ett porslinsmuseum). Ändå måste jag erkänna att det var riktigt skönt när det blev som vanligt igen. När livet och lunken blev vardaglig.

    • Ingrid skriver:

      Tack för boktipsen! Jag ska prova om jag tycker bättre om Robin.
      Sommaren är härlig, men visst är det skönt när livet återgår till det mer normala. Vi har så kort sommar, så det blir i intensivaste när allt ska hinnas med på några få veckor.

  5. Suss skriver:

    I sommar har jag läst mer än på länge, men så har jag också haft ett ovanligt stressigt år, ända från februari 2012 och framåt. Nu håller läsorken på att komma tillbaka – tack och lov.
    Den båten hade jag gärna sett på riktigt. Så fin den är! KRAM!

    • Ingrid skriver:

      Man ska ha både ork och tid och kunna sitta ner i lugn och ro om man ska få någon behållning av läsningen. Det kanske är allting man vill göra på sommaren som gör att jag blir lite splittrad och inte kan koncentrera mig på boken….

  6. Suss skriver:

    Så konstig min kommentar blev. Jag skulle försöka få fram att jag inte läst så mycket fram till den här sommaren och att jag äntligen börjat komma igång igen, men jag vet inte riktigt hur jag fick till det. Lika bra jag går och lägger mig. God Natt!

  7. Kerstin skriver:

    JAg har inte haft mycket tid över för läsning men ska ta igen det när hösten kommer. Då blir det en tur till biblioteket, som förhoppningsvis har fått tillbaka alla sommarlån, så det finns mycket att välja på. Jag har alltid läst mycket i hela mitt liv men just nu blir det mer skriva än läsa.
    Kram /Kerstin

  8. Skogsnuvan skriver:

    Rosmunde P är en av mina favoritförfattare och även hennes son Robin skriver liknande böcker men just September var väl ingen höjdare kanske. Det är det långsamma beskrivande vilsamma hos henne som jag gillar men nu har jag lästa alla böcker som finns översatta till svenskan fast hon har skrivit många många fler.
    Jag plockar bär för fullt men idag blir det uppehåll för det regnar.

    • Ingrid skriver:

      Det här är den första boken jag läser av henne. Jag kanske ska ge henne en chans till. 😉
      Här är det väldigt växlande väder nu på morgonen, så man vet inte riktigt hur dagen ska planeras.
      Kram

  9. Hejsan Ingrid !

    Hajade till vid ordet periodare, det var ju det jag var.Men det gällde inte bokläsning.
    Behöver inte skriva vad, för det vet Du.
    Inte en enda bok i sommar, men däremot har jag börjat lite smått med korsord.

    Ha r ju knappt skrivit i bloggen, så en bloggare är jag inte helt och fullt ut.

    Vilket vackert fartyg. De var det på den gamla”goda” tiden.

    Tack för ett fint reportage.

    Kram Majsan Mi

    • Ingrid skriver:

      Ja, visst kan man vara periodare på olika sätt.
      Jag måste snart gå på biblioteket och få något trevligt att läsa, deckare t ex. 😉
      Roligt att du gillade bilden av Götheborg.
      Kram

  10. Znogge skriver:

    Min läsning går också i perioder och i sommar har det blivit många böcker. Men något säger mig att det kommer att minska något nu…

    Vilket vackert och ståtligt fartyg!

    Kram

  11. Eleonora skriver:

    Vilken lycka att få se Ostindiefararen!!
    Det där med läsning av böcker blir väl kanske mer sporadiskt under sommaren, då det finns så mycket annat att göra. Men snart har vi höstkvällarna här och då vill man väl gärna krypa upp i soffan med en god bok. I min boklista kan du se de två senaste jag läste.

    Må så gott och kram

    • Ingrid skriver:

      Jag tycker om att sitta ute och läsa, men mest vår och höst, mitt i sommaren är det så mycket man ska hinna med så det blir inte av.
      Jag ska kolla din boklista!
      Kram

  12. Birgitta skriver:

    Är också litteraturperiodare. I sommar har det inte blivit mycket läsning. Däremot har det lösts korsord.

    Vilket underbart skepp!!! Otroligt vackert.

    Men du: dagens ordspråk tror jag inte jag tycker om. Inte kan man trösta sig med andras motgånger. Det räcker så väl med ens egna. 😉
    Kram

Kommentarer inaktiverade.