Jag är så glad….

…att jag hittat en ny plugin till högerlistens bloggroll, så att jag enkelt kan se när mina bloggvänner uppdaterat. Den är inte lika snygg som den andra, men i gengäld fungerar alldeles utmärkt. Den gamla la av totalt och det verkar inte som om konstruktören var intresserad av att göra något åt den. Man får vara glad för det som är positivt och försöka glömma att det är mulet i dag igen.

På förmiddagen höll jag på och daterade, för igår kväll hade vi konstituerande sammanträde i bostadsrättföreningen, så i dag skulle hemsidan uppdateras och ett protokoll skrivas. Det tog en stund, men när jag var färdig gick jag ut på en promenad, för enligt SMHI skulle det bli sämre väder fram på dagen.

Jag gick genom skogen ner till samhället

Det var ljuvligt i skogen, stilla och fint och en underbar fågelsång. Jag är väldigt tacksam att jag ännu hör så bra, så att jag kan få njuta av den. Pip i öronen har jag hela tiden, men det är ingenting som stör fågelsången.

Det är inte ofta man ser blåsippor och vitsippor blomma sida vid sida. I regel är blåsipporna utblommade så här dags, men det är väl den kalla våren vi får tacka för att de ännu är fina. Inget ont som inte har något gott med sig, heter det ju.

Det finns de som kan….

Det var ordentligt mulet när jag gick hemifrån och jag fick några stänk regn på mig när jag närmade mig Kustvägen, men sedan klarnade det upp lite igen och när jag kom hem fanns det blåa gluggar mellan molnen.

Nu har jag satt en kakdeg, schackrutor blev det i dag igen och de ska snart i ugnen. Sen tänkte jag egentligen baka kolasnittar också och hade mätt upp smör och socker, men då räckte inte mjölet, så det får vara tills jag gjort ett nytt besök på Konsum i morgon.

Ha en skön fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Odvalds Brf, Promenader. Bokmärk permalänken.

33 svar på Jag är så glad….

 1. Gunnar skriver:

  Låter härligt att du är glad. Jag har ingen bloggroll alls numera förutom den som finns WP. Konstigt nog kommer du inte med där men jag får ett mail när du skrivit något och även via FB

  Blåsippor och vitsippor är nog sällan man ser blomma tillsammans.

 2. Anne-Lie skriver:

  Så fint med alla vårblommor i skogen. Snopet när inte alla ingredienser finns hemma när man ska baka.
  önskar dig en riktigt fin helg!
  Kram!

 3. Jag har någonting som heter ”Bloglovin” och det fungerar fint än så länge! Annars hade jag fått be någon datorkunnig hjälpa mig, jag är inte så duktig som du, som klarar det själv!
  Visst måste man försöka fokusera på det som är bra och överse med det andra. Jag har precis fått diagnosen diabetes, så nu får man lära sig att äta lite annorlunda, men det går nog!
  Så fint med blåsippor och vitsippor tillsammans!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Bloglovin kan man inte ha till en wordpressblog, så jag är glad att jag hittade det här.
   Diabetes är besvärligt. Åke fick det, men han behövde inte medicinera, utan det räckte med att ändra i kosten.
   Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vilka fina vårbilder! Här har jag också sett både blåsippor och vitsippor sida vid sida. Inte så vanligt men väldigt vackert.
  Vad retligt att mjölet tog slut – men då har du inga sysselsättningsproblem i morgon heller 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Astrid skriver:

  Men så vackert ni har nu
  Vad heter det plug in du hittade?
  Jag har ju bytta tema lite titt som tätt nu så en del plug in är borta
  Hoppas att kakorna blev goda
  Ha en trevlig Helg

 6. Gunnel skriver:

  Jag har något liknande men det underliga är att alla bloggar inte uppdateras. Varför vet jag inte, så jag får gå in och kolla själv. Så härligt det är att våren nu tycks ha bestämt sig för att dyka upp. Hoppas du får en trevlig långhelg. Kram

 7. Znogge skriver:

  Så skönt att det ordnade sig med din bloggroll även om utseendet inte var det optimala. Schackrutor är alltid ett säkert kort och brukar finnas här i frysen men förrådet är som sagt under uppbyggnad 😉

  Kram och trevlig fredagskväll!

 8. Bosse Lidén skriver:

  Jag har också tänkt på den fördelen. Att våren varit kall/kylig, så allt har blommat under en längre tid. Trevligt när blåsipporna får träffa vitsipporna.
  Vad duktig du är. Nu blev jag nostalgisk när jag tänkte på schackrutor. Fina bilder. 🙂
  Helgkram Bosse

 9. A ROOM OF MY OWN skriver:

  min mamma, som kom ifrån Småland, kallade schackrutorna för krus. det var favoritkakorna hemma för mig och mina syskon. jag tycker att det är härligt med lite kylig vår så grönskan kommer lite vartefter

 10. Musikanta skriver:

  Underbar bild på mina favoritblommor blåsipporna tillsammans med vitsipporna. Jag vet inte vad en plug-in eller en bloggroll är. Men hos mig funkar i alla fall uppdateringen av mina vänners bloggar. Men det kanske inte är så konstigt på Blogger som på WordPress. Här har det varit strålande solsken – men iskall vind – hela dagen. Jag fick i alla fall ett par lakan helt torra på förmiddagen.
  Kram från Ingrid

 11. Geddfish skriver:

  Jättefina skogsbilder, älskar blåsippor och vitsippor, det är nostalgi.
  Du är duktig som daterar och grejar. Vi har alla våra olika styrkor. Och är man själv, så får man försöka.
  Trevlig kväll, kram, Gerd

 12. Laila skriver:

  Härligt med blåsippor och vitsippor. Nu när diket är rensat har det visat sig att det är gott om blåsippor här.
  Dina schackrutor var jättegoda. Har du lust att skicka receptet till mig. Har blivit ombedd att baka några kakor till barnbarnets dop på lördag och har funderat på schackrutor.
  Ha en skön kväll.

 13. Kraft´n skriver:

  Visst är det härligt med fågelsången, kruxet är att jag inte varit rädd om mina öron så de höga tonerna har försvunnit en del. Ha en bra helg. Kram/Anders

 14. Ann-Marie skriver:

  Framme nu, det var en tröttsam resa tur att jag ej behövde köra. Ville bara berätta att jag igår plockade blåsippor och vitsippor och gulsippor OCH gullvivor. De du det var både sent och tidigt. Kram

  • Ingrid skriver:

   Så skönt att ni kommit fram lyckligt och väl. Visst är det otroligt att det finns så många olika sorter vårblommor på en gång. Hoppas att ni får fina dagar i Skåne.
   Kram

 15. Helena Sandegren skriver:

  Jag blir glad när du blir glad. Visst är det roligt när man får till något nytt. Vad trevligt med välkomstbrev när det flyttar in någon ny i ditt område. Det borde alla föreningar ha.
  Så fina vårblommor, gillar såna där hängande träd det ser så annorlunda ut.
  Goda småkakor får sällan vara ifred, alltid bra att ha i huset.

  • Ingrid skriver:

   Det är mycket man ska ta reda på när man flyttar in i ett nytt område och när vi flyttade hit kände jag mig alldeles villrådig, så när jag kom med i styrelsen ordnade jag till det här välkomstbrevet.
   Småkakor kan man gå och nalla på lite då och då.
   Kram

 16. wiolettan skriver:

  Hörde att det skulle regna på Gotland i dag. Kanske behövs för vattennivåernas skull.

  Fina vårliga bilder som du bjuder på. Att gå i skog och mark är ju så underbart. Jag har sus i ena örat, men fågelsången hör jag bra. Är så tacksam för det.
  Det är gott med nybakade kakor. Schackrutor var länge sedan jag bakade. Kolasnittar däremot känner jag inte till.
  Trevlig helg.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Vi behöver regn och regnar gör det i dag, så det är väl också något att glädja sig över egentligen.
   Nu står den första plåten kolasnittar i ugnen. Synd att jag inte kan ge dig ett smalprov.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.