Jag är trött på TV-reklamen

Måndagen den 26 november 2007
0-+1 grader varmt.

Såg du Christer Hammerin, gotlänningen som jobbar som hisstekniker i Stockholm, i “Deal or no Deal” på TV4 i lördags? Det var väl en charmig kille? Jag hörde en intervju med honom på Gotlandsradion idag och han var lika trevlig där. Han påstod sig vara fullt nöjd med de 50.000:- han lyckades få med sig.

Efter det programmet skulle jag se lördagsfilmen “En andra chans”. Den var ganska småtrevlig, men TV4:as täta reklamavbrott är bara för jobbiga och när man genomlidit en lång räcka av dem, plus ett avbrott för nyheter, och det bara är 5 min av filmen kvar tror man väl att nu kan det inte bli fler! Jodå, det kunde det – det blev ett avbrott till – och sen direkt på nästa progam! Man fick inte se slutet på filmen . Tydligen upptäcktes det, eller de blev upplysta om sitt misstag, för de sista minuterna av lördagsfilmen kunde man se igårkväll.

Jag tror att annonsörerna i längden kommer att förlora på den här TV-reklamen. Man blir så utledsen på den, så att man får avsmak för sakerna de gör reklam för. Nej en digtalbox med hårddisk eller något liknande får man nog skaffa sig för att slippa få alla program och filmer sönderhackade i småbitar!

Idag har det varit ganska vackert vinterväder. Jag är så tacksam när det är ordenligt ljust och man slipper ha lamporna tända hela dagarna inomhus. Och visar sedan solen sig är det helt perfekt.

Vi inledde dagen med en tur till Hemse. Jag ville gå på Kupan och lämna ifrån mig ett par kassar med grejor som jag sorterat ur när jag städade köksskåpen. Jag ska visserligen dit och jobba den 15 december, men då är det nära jul och mina saker kan nog bli bra julklappar. Jag minns när man själv var barn och hade fått en slant att köpa julklappar för. Då gällde det att få tag i billiga presenter för att få pengarna att räcka.

På Kupan hade de fått fram så mycket fina julgrejor sedan jag var där och jobbade sist, så det var riktigt svårt att slita sig därifrån utan att köpa med sig något.

I eftermiddag har jag varit ute på vinden och klippt bort murgröna utanför vindsfönstret, vi brukar ha en adventsbelysning där och ska den synas utifrån så vill det till att man håller efter den värsta grönskan. Sedan putsade jag av fönstret och satte upp belysningen. Nej, jag har inte tänt den ännu! Det blir inte förrän till helgen. Åke har varit på Klinte efter lunch och tagit en promenad med sin blinde kompis. Det var kallt ute för det blåser ganska mycket, men en liten tur tog de i alla fall.

En stund vid datorn har det naturligtvis blivit både igår och idag. Igår var det regnigt och grått, så det blev inga uteaktiviteter. Krister och Thomas kom förbi en sväng på förmiddagen för att byta däck på sin bil. De hade med sig en bit citronpaj, mycket god, men nog inte helt lämplig för en diabetiker. Carina och Bosse var här på lunch och sedan satt Åke och såg fotboll och jag “daterade”. Jag har fått ganska många vinterhälsningar och en del av dem har jag lagt ut tidigare här i dagboken, men nu har jag samlat ihop dem och gjort en särskild sida med vintergåvor och den har jag placerat i Julsidan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Irriterande, TV o Video o Kultur, Utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.