Jag blev avtackad…..

…med en vacker tulpanbukett igår kväll på Röda Korsets årsstämma. Min valperiod på tre år hade gått ut och jag hade avböjt omval. Det var inte bara jag som valde att avgå, utan ännu en styrelsemedlem hade tagit samma beslut. Nu får nya friska krafter ta vid och jag hoppas att vår duktiga ordförande får en sekreterare som är villig att ställa upp och hjälper till på ett bättre sätt än jag mäktat med.

Jag kommer givetvis att fortsätta jobba för Röda Korset och på Kupan precis som vanligt, så länge jag orkar och tror att jag kan vara till någon nytta. Det är bara styrelsearbetet jag lämnar.

Nu återstår det bara att skriva ett sista protokoll från stämman, eftersom jag var sekreterare igår kväll, få det justerat och lämna det ifrån mig, så är jag klar med den biten.

Det har varit lite mulet på morgonen, men nu tittar solen fram då och då. Jag ska nog ta fram bilen, åka och handla och ta en vända upp på kyrkogården, för nu måste jag nog ta bort rosorna på Åkes grav. Jag tror att jag ska dela med mig av tulpanerna till honom.

Ha en skön fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset. Bokmärk permalänken.

28 svar på Jag blev avtackad…..

 1. Lambergsfrua skriver:

  Oj, vad de tre åren har gått fort! Den där vackra buketten var du mer än värd, för jag har en känsla av att du har engagerat dig till mer än 100% i styrelseuppdraget. Då kan det vara skönt att lämna över arbete och ”bara” syssla med ”marktjänsten”.
  Här har vi sol med lätta molnslöjor och just nu nollgradigt. Vill så gärna gå en promenad, men har en krånglande höft som ställer till det för mig. Vet ju att motion inte skadar höften, men det blir i så fasll i begränsad omfattning.
  Önskar dig en riktigt bra dag.
  arm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Så trist med en krånglande höft! Hoppas att det snart blir bättre.
   Igår var jag ute på promenad, men idag blir det ingen. Jag var uppe på kyrkogården och det var inte speciellt behagligt ute.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Oj, har det redan gått tre år? Ja, tiden den rasslar på minsann. Men jag är ganska så övertygad om att du har gjort ett mycket bra arbete och att du kunde lämna posten med äran och hedern i behåll.

  Önskar dig en fin fredag!

  Kram

 3. Trevlig helg !

  Nu har du mer tid över för annat intressant.
  Äter inte rådjuren upp tulipanerna .Men Åke blir nog glad om han får några att njuta av en stund i alla fall.

  Kram Mi

 4. Geddfish skriver:

  Var sak har sin tid och jag tror säkert att du skött ditt jobb med den äran!
  Det är guld värt att få någon som ställt upp så.
  Vackra blommor och njut nu av helgen. Kram, Gerd ♥

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att jag varit uppskattad, för även om jag inte gjort mer än skrivit mötesprotokoll så har jag i alla fall gjort det. Det är annars någonting som många är väldigt rädda för.
   Kram

 5. Det är roligt att vara aktiv inom en förening, men det kan vara ganska betungande också. Så jag förstår att du avgått efter tre år. Och kul att du – också – fick en bukett med vackra tulpaner! 😆
  TREVLIG HELG
  Susie

 6. Gunnel skriver:

  Jag tror säkerligen att ditt arbete varit uppskattat. Kan vara skönt och inte ha för mycket tvång alltid. Som du skriver så finns det ju mer än styrelsearbete. Du fick en vacker bukett. Ha en trevlig helg.

 7. Skogsnuvan skriver:

  Det är verkligen sammanträdenas tid nu. Jag har också lust att sluta med en del grejor för jag är egentligen inte någon föreningsmänniska men samtidigt vet jag att det är mest bara jag som kan skriva protokoll och sånt. Vi får väl se. Klart du ska dela tulpanerna med älskade gubben. Där kan ni kanske sätta dom utomhus utan att dom fryser. här är 22 grader kallt så här går det inte med en endaste blomma

 8. Birgitta skriver:

  Man ska inte sitta för länge på sin post. Så helt rätt att avgå. Haft ledamöter som suttit i 10-12 år och de gör ingen nytta eftersom de blir så trötta på allt.
  Härligt att bli avtackad, att avgå, och ändå kunna göra nytta på fältet så att säga.
  Jag har själv ett par årsmöten att bevista. Blir spännande.

  Hoppas våren har börjat göra rejält intåg hos er, som hos oss. Parkerna är helt gula av vintergäck. Bådar gott.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag har ett årsmöte kvar, sen är det klart för det här året.
   Vintergäck och snödroppar är det gott om här också, men just inte så mycket mera. Det är ännu kallt om nätterna och bara någon enstaka plusgrad på dagen.
   Kram

 9. Anne-Lie skriver:

  Vilken vacker bukett du fick. Du har verkligen lagt ner mycket arbete under de här tre åren. Bra att låta någon annan ta över.
  Trevlig Helg från din bloggvän Anne-lie

 10. Den buketten har du säkert förtjänat många gånger om, men roligt ändå att få lite uppskattning!
  Ekonomi kan jag ingenting om, så jag beundrar alla som kan sådant!
  Strålande sol här idag, härligt!
  Ha en riktigt fin helg, kram, Monica

 11. Ulla Anderstedt skriver:

  Roligt att du varit uppskattad och tulpanerna är vackra. Trevlig helg! kram

 12. wiolettan skriver:

  Härlig bukett, så fin färg. ”Min färg” *ler*
  Förstår att du vill trappa ner lite med åtaganden, det tar ju en hel del ork och ”passning”. Fast, enligt min mysing, så är det roligt också. Kan tänka mig att de kommer att sakna dig och ditt arbete som du säkert har skött perfekt. Du är ju kvar så dig behöver de inte sakna.
  Sköt om dig.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Visst är det roligt att ha lite ”uppdrag” och få känna att man ännu är något att räkna med, men ibland blir det lite mycket, så jag är glad att ha avslutat det här.
   Kram

 13. Kicki skriver:

  Jag är helt säker på att du är en av de bästa sekreterare de haft. Du som t.o.m. promenerar med posten för att spara porto åt föreningen 🙂
  Kram/Kicki

 14. Karin skriver:

  Exakt så ska en tulpanvas se ut! Vi diskuterade det häromdagen min dotter och jag. Jag HAR en tulpanvas men tyvärr är den för låg.
  Kram och en fin mellolördag!
  Karin

Kommentarer inaktiverade.