Jag blev så ledsen och förfärad….

…igår när jag läste på helagotland.se att några lågstadiebarn plågat en kattunge. De hade slagit katten, satt ett rep om halsen på den, kastat den i asfalten och vevat runt med den i luften.

En siciliansk kattfamilj

Vad är det som kan få barn att göra så här mot ett oskyldigt djur och vad händer med de här barnen? Kommer de att begå flera liknande nidingsdåd? Oprovocerat våld mot en liten kattunge – vem ger de sig på nästa gång?

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Egentligen skulle jag ha varit på ett styrelsemöte med Röda Korset idag på morgonen, men natten har varit så orolig så jag orkade inte upp. Jag började få ont i halsen när jag gick till sängs och sedan har jag hostat från och till hela natten. En av de som var med på Kupan i lördags var väldigt förkyld och det är nog hon som har delat med sig av basseluskerna.

Nu när jag kommit igång, tvättat håret och fräschat upp mig lite känner jag mig trots allt ganska pigg och det är ju bra, för i eftermiddag ska jag till Kupan i Hemse igen och jobba och i kväll visar Klinte Filmstudio Änglarnas Andel.

Dagens ordspråk:

Den som alltid säger sanningen är en god rådgivare, men ett tråkigt umgänge.


Idag har ”den lille” namnsdag – Grattis alla som heter Krister!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Jag blir så arg, Katterna, Nyhetskommentar, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

43 kommentarer till Jag blev så ledsen och förfärad….

 1. Gerd skriver:

  Ditt Dagens Ordspråk, är så sant så sant. Skvallerkärringarna är roligast, tycker många, riktigt gottar sig i förödelse……
  Hur i allasinadar, kan man göra så mot ett oskyldigt djur? Det kan inte stå rätt till där. Så ledsamt.
  KryaPåDigKramar, Gerd♥

 2. Maj BB skriver:

  Förfärlig läsning detta med katten. Men som psykologen säger: Barn gör normalt inte så här…..
  Jag vill verkligen påpeka att jag INTE är emot invandrare för att undvika missförstånd men jag undrar ändå här. Kan detta vara barn från annat land som kanske sett hemskare saker än vad vi kan föreställa oss och att de nu mår så dåligt att de tar sig sådana uttryck……något är det som inte stämmer iallafall……

 3. Vi får det samhället vi förtjänar. Våld har blivit vardagsmat, i media, ute i samhället, i familjen. Så är numera vardagen i Sverige mw 😳

 4. susan skriver:

  Nej detta är inte normalt beteende av barn….De flesta barn älskar djur…På något sätt har dessa barn inte fått en trygg uppväxt. Något måste ha gått väldigt fel:(.
  Här i min lilla by var det en familj som kom ut till sin kaninbur och hittade kaninen med avskuret huvud. Bara kroppen fanns kvar…..Säkert inga barn som gjort det . Men väldigt störda människor som behöver vård!

 5. Kicki skriver:

  Jag saknar ord, fast det gör jag egentligen inte, men dom lämpar sig inte i tryck. Det är alldeles fruktansvärt att någon kan göra så, och inte känna empati för en annan varelse.
  Hoppas att du slipper en förkylning.
  Kram Kicki

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Helt klart mår dessa barn inte bra så det är på sin plats att sociala myndigheter/psykolog kopplas in. Men visst, det är för mycket våld på TV och de teckande barnfilmerna är inte alls son förr.
  Det är mycket våld i samhället och skottlossning stup i kvarten nu.
  Barn upprepar vad äldre barn och vuxna gör.
  Hemskt är det i alla fall för både katten och barnen.

  Gott att du är så pigg redan efter en jobbig natt så att du orkar med att både jobba och gå på bio.
  Krya på dig vännen och ta det lilla lugna så att inte flunsan blir värre !
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Visst är det mycket våld och elände och de här barnen är helt klart påverkade av det. Man får hoppas att det kommer fram vilka de är så att de kan få hjälp och stöd.
   Jag mår relativt bra. 😉

 7. znogge skriver:

  Naturligtvis ska man inte generalisera men detta är inte ett normalt beteende. Barn som betett sig så återfinns ibland senare bland brottslingar med ett stört beteende… Tyvärr. Så man får väl hoppas att det var en förvirrad engångsföreteelse…

  Kram

 8. Birgitta skriver:

  Jag hade ett par killar (tvillingar) i mitt område för många år sen. De gjorde precis likadant. Och de blev små värstingar i övrigt också under tonåren. Men – idag är de 35 år gamla. Mycket välanpassade och arbetar båda två som dövtolkar i kommunen bl a. (resten av familjen är döva). De är otroligt trevliga och hur goa som helst. Så hur det blir med dina kattplågare är svårt att säga – men vidrigt tilltag är det.:-(

  Trist med ont i halsen och förkyld. Hoppas det inte bryter ut ordentligt utan att det stannade vid detta. Krya på dig.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Som tur är så ordnar de flesta barn/ungdomar till sig med åren och ditt exempel visar ju också det. Det är bara att hoppas att de här barnen inser vad de har gjort och att man absolut inte får lov att skada djur.

   Halsen svider och jag hostar då och då, men jag ska nog klara det här också. 😉
   Kram

 9. Lambergsfrua skriver:

  Jag har inte ord för den avsky och vanmakt jag känner. Hur ska man få barn att förstå..
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 10. Hejsan Ingrid !

  Så förfärad jag blev när jag läste om kattungarna,
  våra kära invandrare, har inget hum om djur och hur
  de ska behandlas., De har gjort hemska saker med en katt här
  där jag bor.för några år sedan- Men det var innan jag matade de tre sommaren
  2011, då talade jag om för barnen att man ska vara snäll mot allt levande

  Jag gråter även när jag ser på allt elände där nere på Fillipinerna.
  Hjärtslitande. Ska ta det sista jag har och skänka en slant till RK.
  Ska ta mig en titt in till Kupan i helgen.

  Må så gott.

  Kram Majsan Mi

 11. Freja skriver:

  Så otäckt och så sorgligt. Barn kan vara så omedvetna om vad som är farligt och vad som är OK. På dotterns förra skola brukade barnen kasta stenar efter våde harar och ekorrar och förstod inte varför min dotter, som levt med djur sedan hon föddes, blev arga på dem. Och för att motverka några av kommentarerna ovan, det var etniskt svenska barn som gjorde så.

  • Ingrid skriver:

   Det hela måste nog vara en fråga om uppfostran och vad barnen fått med sig hemifrån. Att de får lära sig att har respekt för allt levande. Sen kan säkert barn hetsa varandra till såna här avarter också oberoende av varifrån i världen de kommer. 😉

 12. Charlotte skriver:

  Förfärad är det rätta ordet. Mycket grovt våld i samhället nu för tiden. Skrämmande.
  Kram

 13. Anne-Lie skriver:

  Men så fruktansvärt…..
  Jag är också ledsen ikväll, men av en helt annan orsak….jag hoppas det här kommer att lösa sig och att vi får upprättelse.
  Kram!

 14. Karin skriver:

  Fy så hemskt det låter! Vi har en backe tvärs över vägen då får brukar beta. Men i fjor hade något får blivit misshandlat, så i år har där inte varit några får. Vi har saknat bräkandet.
  Krya på dig!
  Karin

 15. Gunilla skriver:

  Stackars katt! Man blir ju förfärad att barn kan vara så grymma. Men nånting måste ju vara helt
  galet i samhället när det blir så här. Jag tror också att det är lite vad man har med sig hemifrån. Man undrar om barnen har nåt sinne för empati. Här i Göteborg har vi haft vår beskärda del av kattplågeri. En kattmördare gäckade polisen och alla vettskrämda kattägare i Högsbo under lång tid och många katter fick sätta livet till. Men det var en vuxen person som tillslut åkte fast. Krya på dig! Kram

 16. Rigmor skriver:

  Man mår illa…och som många andra skrivit, nej det är absolut inte ett normalt beteende!! Sen kan man undra hur de har det där hemma, och med uppfostran…
  Kram kram

 17. anonym skriver:

  Är själv kattälskare, och mår dåligt av att läsa sådant här. Klarar knappt av det. Att barn plågar djur kan vara ett allvarligt problem för dem i framtiden. Det bör följas upp. Var är föräldrarna?
  Hälsningar
  //Adina

 18. Inger Maryissa skriver:

  nämen…usch, vad hemskt !
  Att barn gör så är inte är normalt…….det måste vara något fel som orsakar att barn kan göra sådana saker
  hur de har det hemma osv….
  precis som du skriver att oprovocerat våld mot en liten kattunge….vem ger de sig på nästa gång ?
  kram

 19. Raija skriver:

  När man läser sånt, så blir jag verkligen ledsen. Något är helt galet när ett barn ger sig på oskyldiga kattungar och utövar så grovt våld. Kan undra vad som händer det här barnet när den växer upp. För de flesta psykopater har börjat sin bana på just oskylda djur och sen räcker det inte, utan de börjar ge sig på människor också.

  Krya på dig och hoppas det är en förkylning som släpper snabbt.

  • Ingrid skriver:

   Det är just det man funderar över – vad blir det av de här barnen? Man får hoppas att de får hjälp och att de har vettiga föräldrar som kan ta tag i det här nu innan det blir ännu värre.
   Kram

 20. Skogsnuvan skriver:

  När jag hört sånt blir jag så förbannad så jag är glad att jag inte varit i närheten för då hade jag nog dängt upp allihop och fått sitta i fängelse. Vad är det för fel och vad ska det bli av sådana ungar. Vad har dom för föräldrar som inte lärt dom något vett. Usch usch säger jag. Folk är rädda för djur och tycker att dom är farliga men ingen är så grym som vi människor och förstör så mycket som vi.

 21. Usch ja, så arg man blir då oskyldiga djur plågas. Och nog är det som du säger, hur ska livet fortsätta för de barn som gör så här? Har de ingen empati? Hurdana föräldrar har de? Får barnen något straff, hurudant är det bästa i så fall, lär sig barnen nånsin förstå skillnaden mellan rätt och fel?
  Många frågor uppstår.

 22. Kraka skriver:

  Barn som gör så mot djur mår mycket dåligt i själen. Det finns en diger forskning från bland annat USA där man vet att barn som gör så mot djur ofta gör svåra våldsbrott mot andra människor i vuxen ålder. Jag hoppas de här barnen får hjälp, inte bara något lamt samtal, för det här är symptom på grava störningar. Även om synen på djur är annorlunda i många kulturer så är det här inte i grunden ett kulturellt fenomen, det är betydligt värre än så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *