Jag borde ju inte gjort det…

… men jag struntade i att köksgolvet behövde tvättas och tog mig en härlig promenad ner till stranden i stället. Att få gå genom skogen och sedan komma ut på stranden och se solen glittra i havet och Karlsöarna mot horisonten, det är härligt.Vid Mulde blommade liljorna så vackert längs dammkanterna


Jag önskar att jag kunde vidarebefordra den härliga doften av syrener, nyponrosor och liljekonvaljer, för trots att jag nästan alltid är lite svullen i näsan av allergi, så har jag ett utmärkt luktsinne. Jag känner inte bara lukten av skämt kött 😉 och annat otäckt utan njuter i fulla drag av den härligt doften från blommor och buskar.

Nere vid stranden, precis vid den lilla boden på bilden här nedanför satt det en näktergal inne i snåren och sjöng helt underbart. Att det kan komma så mycket ljud från en så liten fågel, det är helt otroligt. Jag stod där en lång stund och njöt.

Annars var det ett fasligt oväsen i träden längs strandvägen, för där hade samlats stora flockar med starar och ungarna jagade skränande sina föräldrar för att tigga till sig mat. Så fort en vuxen fågel landade på marken blev den genast uppvaktad av ett gäng skrikande, gapande ungar. Nu lämnar snart de vuxna fåglarna sina ungar åt sitt öde och flyttar söderut.

Klickar du på bilderna blir de stora och förhoppningsvis vackra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Jag borde ju inte gjort det…

 1. Gun skriver:

  Ett mycket klokt val. Härliga blommor och fågelsång är nog rena terapin för människan. Och golvet, det hålls nog där det, skurat eller inte;)

  • Ingrid skriver:

   Det där med städning är inte så viktigt, för det är bara jag själv som ser om det är gjort eller inte. Maken märker inte såna bagateller som en och annan fläck 😉

 2. Birgitta skriver:

  Djur- och fågelföräldrarna är oerhört kloka. Jag hade tänkt göra detsamma, fly boet och lämna ungarna åt sitt öde. Men de var kloka nog att flytta hemifrån i tid :-). Var själv ute i parken med hund i morse. Tyst, härliga dofter, bara jag, vovve och fåglarna. Och nån enstaka annan hundägare.

  Varför städa? Det springer inte ifrån dig. Om ett par dar kommer lite halvdassigt väder. Passa på då istället 🙂

 3. Karlavagnen skriver:

  Toppen! Helt rätt prioritering. Bättre lite skit i hörnet än ett rent h-e…. Trevlig helg!

 4. Corina skriver:

  Ett klokt beslut 🙂 Golven finns nog kvar till en annan dag. Kram

 5. Jah Hollis skriver:

  Ja, köksgolvet finns kvar där när det fina vädret försvunnit.
  Det ser fint ut på Gotland nu. Har horderna av turister anlänt än?
  Ha en fortsatt bra långhelg.

 6. elisabeth skriver:

  visst ska man njuta medans det går, hemma hos mig ska det nog bli minst 10 grader mindre varmare än idag, så det gäller passa på. Haft 27-28 grader idag……phu. Jag och mannen har varit på semesterutflykt idag. De är jättehärliga dina bilder tagit och jag njuter. I morgon är det söndag – älskar söndagar 🙂
  kram ha d bäst

 7. Eva Henriksson skriver:

  Härligt med ina promenader. mitt inland alla fåglar och vårblommor ska man vara den här tiden. Näktergalen….vad glad man blir när man vet att han är fri! Liknande sång hörs från små små fågelburar i medelhavsländerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *