Jag dödar

Giorgio Faletti är en italiensk deckarförfattare, född 25 november 1950 i Asti, Piemonte och han bor nu på ön Elba. Det finns två böcker till av honom som är utgivna på svenska, Ögat som ser (2009) och Jag är Gud (2010).

Äntligen har jag läst färdigt Jag dödar som är en riktigt mastodont på 640 tättskrivna sidor. Jag har läst den i pocketformat och den lilla stilen har gjort att jag inte orkat läsa så länge varje gång.

Spännande är boken och väldigt välskriven med nästan för utförliga beskrivningar av polisens efterforskning efter mördaren, för man vill bara komma vidare i boken och få reda på hur polisen ska kunna överlista den förfärliga massmördaren. Och hur ska det gå för Frank Ottobre och hans hopplösa förälskelse i Helena Parker. Ska de få varandra eller kommer Helenas pappa att sätta stopp för deras kärlek? Jag måste erkänna att det blev lite slarvig snabbläsning på slutet.

Beskrivning:

I Monte Carlo, staden för de rika och berömda, mottar radioprataren Jean-Loup Verdier ett nattligt telefonsamtal i direktsändning från en ensam lyssnare.

”Jag får aldrig sova eftersom det onda aldrig sover.”

”Och vad gör du för att lindra det onda?” frågar Jean-Loup.

”Jag dödar.”

Samma natt hittas Formel 1-föraren Jochen Welder och hans berömda flickvän, proffsschackspelaren Arijane Parker, brutalt mördade och flådda. Enda spåret är mördarens budskap i blod: Jag dödar.

Polisutredningen leds av kommissarie Nicolas Hulot vars gamla vän, FBI-agenten Frank Ottobre, är på besök i Monte Carlo för att försöka komma över sin hustrus död. Även han sugs snart in i den makabra jakten. Skräcken sprider sig bland Monacos rika innefolk när mördaren än en gång ringer radiostationen och annonserar ett nytt dåd. Gåtorna är många. Vad driver mördaren? Varför flår han sina offer? Vem är han?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

18 svar på Jag dödar

 1. Lambergsfrua skriver:

  Hualigen! Definitivt inte en bok för mig hur välskriven den än är. Mördade och flådda… Nä, jag får fortsätta att hålla mig till lite lugnare händelser, som hos Damernas Detektivbyrå 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Anne-Lie skriver:

  Fick min funderingar när jag läste din rubrik. Kändes inte som du, att du skulle döda någon. Tur det bara var en boktitel.

 3. Pia skriver:

  Jag blev nyfiken på rubriken. Tänkte att du kanske fått in myror eller nått sånt och höll på med lite utrotning. Men till min lycka är det en bok av en författare jag inte läst. En mastodontbok dessutom. Härligt! Ska genast kila över till Adlibris och se vad de kan tänkas kosta. Pocket är ytterst prisvärt och numer köper jag böcker som aldrig nånsin förr.

  Önskar dig en skön lördagskväll.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är härligt att kunna köpa sig en laddning pocketböcker och ha lite läsning på lut. Jag har inte kollat på Adlibris, men de kanske har bokrea de också?

 4. snawitz skriver:

  Det är jobbigt när man har hittat en jättebra bok och texten är pytteliten.
  Periodvis köper jag mycket böcker, mest pocket. För de är så enkla att bära med sig om jag vill läsa ute.

  Ha en bra kväll
  mvh

 5. Znogge skriver:

  Så omständliga beskrivningar jag jag ha lite svårt för. Men annars verkar spänningen inte saknas!

  Ha en fin kväll.

  Kram

 6. Det finns ju en del böcker som är kända för att beskriva allt i detalj, så att bara det att någon kommer in ett rum resulterar i sjuttio sidor för att allt beskrivs i detalj.

  Det finns så många bra böcker och fler skrivs hela tiden – och det är ju bra, då finns det något för var och en av oss att läsa 😆

 7. Rovie skriver:

  Läser inte deckare så här är jag nollställd och kan inte kommentera.

  Jag har flyttat skulle jag meddela, har blivit med hemsida och du är självklart välkommen dit om du vill.
  Kram f d Rovie

  http://ullsag.bloggo.nu går med www också.

  Kanske har du sett det, men meddelar personligen ändå. 😀

 8. Suss skriver:

  Nu avstod jag från att läsa ditt inlägg, för den boken står i min väntehylla – också i pocket. Hoppas den var bra, jag hann se att du skrev spännande och välskriven. Vi får se när jag tar den. Just nu läser jag ”Innan floden tar oss”. Den är också bra, ingår i Bokias läsecirkel. KRAM!

 9. Sylvia skriver:

  Låter som en riktigt gastkramande deckare med spännande titlar på alla tre böckerna. Jag gillar thrillerdeckare och nu har jag Carin Gerhardsen ” Pepparkakshuset” den först boken av tre i Hammarbyserien att ta tag i, något helt annat än ”Kaffe med Rån” som inte riktigt föll mig i smaken. Smårolig skröna men lite krystat och ibland känns det som att mycket av det gamlingarna gör är roligt bara för att de är, just äldre men boken pekar samtidigt på hur äldre behandlas i vården och ger en känga till våra folkvalda.
  Kram och ha en skön kväll.
  Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Det finns så mycket att läsa och alla kan vi hitta något som vi tycker om.
   Det är svårt att tänka sig att det finns människor som aldrig läser en bok. 😉

Kommentarer inaktiverade.