Jag, en postkodmiljonär

I kväll korades den femte miljonvinnaren i postkodmiljonären sedan programmet började 2005. Vi ser alltid på programmet och gissar vilt och triumferar när vi kan svaren. (OK, jag säger fortfarande vi, fast jag nu sitter här ensam)

-Vad i hela friden! Kan han inte det! Varför använda en livlina på en så enkel fråga?

Ja, det är minsann lätt när man sitter hemma i soffan och inte har någon press på sig.

Lite märkligt kändes det dock i kväll när jag kunde svaret på 500 000:-/nivån och hade en kvalificerad gissning på miljonfrågan.


Att en Pyrrhusseger är En alltför dyrköpt framgång visste jag direkt, vem har inte hört uttrycket: ”En sådan seger till och jag är förlorad”.


Att seriemördaren John Does egen dödssynd var Avund var jag nästan säker på med en gång, men jag tror inte jag var tillräckligt säker för att ha vågat säga det om jag suttit i heta stolen. Jag hade nog klivit av och tagit den där halvmiljonen.

Grattis till Mattias Österman!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Jag, en postkodmiljonär

 1. Lena skriver:

  Grattis till alla pengarna! Det gjorde du bra. Din skärpa har kommit tillbaka och visst sitter Åke där på din axel och hjälper dig med svaren? Trots ensamheten finns gemenskapen kvar. Det är klart att du ska säga vi, när det känns så. God natt!

 2. Elisabeth skriver:

  Nog är det lättare att hitta rätta svaret i tv-soffan än på heta stolen. Där skulle jag inte få fram många rätt. Ha en bra helg!

 3. Suss skriver:

  Jag ler för mig själv när jag läser ditt inlägg, jag har också vunnit 500.000 ikväll, lätt som en plätt. De som gör frågorna måste tro att vi är klena när det gäller allmänbildning. Eller så är du och jag ovanligt smarta…….:-)
  Jag blev dock inte mijonär, jag hade inte en aning. Trevlig helg Ingrid. KRAM!

 4. Kicki skriver:

  Oj då, jag hade ingen aning om vad pyrrusseger var för nåt.
  Kunde du inte få bli miljonär på riktigt, för det verkar ju som om vinsterna ganska ofta går till Gotland, då syftar jag inte på dom som sitter i heta stolen, utan på lottköparna.
  Här svaras det också på frågor vareviga dag, då jag gärna ser Vem som vet mest och får ”briljera med min kunskap” 😉
  Det ser ut som vi får en toppendag här idag, men jag har varken sett snödroppar eller krokusar.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag har haft min lott i många år, men det har bara blivit småvinster. Den där stora väntar jag med spänning på.
   Visst är det kul när man får sitta hemma i soffan och vara duktig 😉

 5. Znogge skriver:

  Vissa frågor är väldigt enkla medan vissa är av sådan art att det handlar om specialkunskap. Om jag inte minns fel så kom barnens ena lärare väldigt långt. Minns inte om det blev miljonen dock…

  Grattis till goda ”soffkunskaper”!

  Kram

 6. Gunnel skriver:

  Det är faktiskt kul när man kan svara på frågorna, men jag gissar att om man varit på plats hade det nog blivit hjärnsläpp. Trevlig lördag

 7. Karlavagnen skriver:

  Åke är nog med dig, det tror jag. Helt ok att säga vi, det kan du fortsätta med så länge du har lust tycker jag. Ahaa jag visste inte om uttrycket. Men nu har jag lärt mig något så här på morgon kvisten! Jag brukar kolla Vem vet mest och kan många frågor, men det är nog lättare hemma än i en tv studio. Kram!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *