….vid datorn igår eftermiddag och så till den milda grad att det inte blev ett enda blogginlägg. Vi började dagen med att åka till Hemse, för jag skulle till vårdcentralen och få en TBE-spruta. När vi kom hem igen var det dags för lunch och efter den åkte Kerstin o Hassine till Sicklings och jag la mig i solstolen ett tag och slumrade lite medan jag lyssnade på Sommar i P1, men så tröttnade jag på att ligga där och gick jag in och satte på datorn, för jag hade fått en spännande ask som Kerstin haft med sig hemifrån.

Fina foton med noggranna anteckningar om personerna på baksidan

Egentligen hade jag bara tänkt att börja skanna in några stycken, men kunde inte slita mig, så jag höll på tills jag var nästan färdig. Jag lägger bara ut några av korten, för de är nog inte av något större intresse för andra än oss själva, men trots allt är de ett tidsdokument. Bilderna är klickbara om man vill ta en närmare titt på dem.


Det första kortet är min mormorsmor Sabina. När hon föddes vet jag inte, men sedan är det min mormor Tyra, morbror Olle och morfar Nils. Mormor var född 1882, morfar 1874 och morbror Olle 1904. Det tredje kortet är ett foto av mammas farbror Verner som föddes 1888.

När jag bara hade några stycken kvar började det bli dags att åka till Sicklings, för Kerstin skulle bjuda på middag, så jag har fortsatt att skanna idag och nu är det klart och hon kan få asken med sig tillbaka till Lidingö igen.

Det var fint väder igår och det är soligt och vackert idag också. Vi ska åka till Visby lite senare, för vi är bjudna till Krister och Thomas i eftermiddag. Hoppas att vädret håller sig, så att vi kan sitta ute i deras vackra trädgård.

Det är inte så illa här heller.

Trevlig piglördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...