Jag fastnade…..

….vid datorn igår eftermiddag och så till den milda grad att det inte blev ett enda blogginlägg. Vi började dagen med att åka till Hemse, för jag skulle till vårdcentralen och få en TBE-spruta. När vi kom hem igen var det dags för lunch och efter den åkte Kerstin o Hassine till Sicklings och jag la mig i solstolen ett tag och slumrade lite medan jag lyssnade på Sommar i P1, men så tröttnade jag på att ligga där och gick jag in och satte på datorn, för jag hade fått en spännande ask som Kerstin haft med sig hemifrån.

Fina foton med noggranna anteckningar om personerna på baksidan

Egentligen hade jag bara tänkt att börja skanna in några stycken, men kunde inte slita mig, så jag höll på tills jag var nästan färdig. Jag lägger bara ut några av korten, för de är nog inte av något större intresse för andra än oss själva, men trots allt är de ett tidsdokument. Bilderna är klickbara om man vill ta en närmare titt på dem.


Det första kortet är min mormorsmor Sabina. När hon föddes vet jag inte, men sedan är det min mormor Tyra, morbror Olle och morfar Nils. Mormor var född 1882, morfar 1874 och morbror Olle 1904. Det tredje kortet är ett foto av mammas farbror Verner som föddes 1888.

När jag bara hade några stycken kvar började det bli dags att åka till Sicklings, för Kerstin skulle bjuda på middag, så jag har fortsatt att skanna idag och nu är det klart och hon kan få asken med sig tillbaka till Lidingö igen.

Det var fint väder igår och det är soligt och vackert idag också. Vi ska åka till Visby lite senare, för vi är bjudna till Krister och Thomas i eftermiddag. Hoppas att vädret håller sig, så att vi kan sitta ute i deras vackra trädgård.

Det är inte så illa här heller.

Trevlig piglördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Nostalgi, Odvalds. Bokmärk permalänken.

19 svar på Jag fastnade…..

 1. Kicki skriver:

  Men så intressant att bläddra i det gamla. Jag har också en hel del gamla foton, som hamnade här när vi tömde mammas hus 2003.
  Man borde ju skanna dom och spara i en egen mapp.
  Kram/Kicki

 2. Znogge skriver:

  Scannade äldre bilder är alltid en tillgång och nog vill man bevara dem. Vi brukar dela ut dem så kan fler få glädje av dem. Lätt att man fastnar…

  Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Men så roligt att få tillgång till gamla foton – och vilken vacker ask! Jag förstår så väl att du blev sittande vid datorn för att scanna in dessa bildskatter.
  Din trädgård är en riktig liten oas Ingrid!
  Ha en fin dag.
  Varn kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Det är så roligt med gamla foton och så tacksam man är, att någon har skrivit bakpå vem det är och ett datum! Jag har också en del gamla kort som jag scannat in i samband med att jag skrev ner vad jag vet om släkten bakåt. Min äldsta dotter bad mig göra det. Det är så roligt och man blir helt fascinerad och glömmer tid och rum när man håller på med sådant…
  Soligt och fint här idag också och vi har besök av yngsta dottern och hennes 2 1/2-årige son, så här är fullt upp!
  Kram, Monica

 5. Kusin Göran skriver:

  Vilken skatt Kerstin sitter på! Jag är naturligtvis jätteintresserad av ALLA bilderna. Överst i lådan ligger farfar Victor, till vänster.

 6. Laila Östergren skriver:

  Alltid roligt med gamla kort, de är så fina och välbevarade. Det är sämre med våra nya färgkort.
  Din rabatt är jättefin. Mina behöver rensas lite nu har jag sett.
  Kram

 7. Gunnel skriver:

  Det är lått att astma framför datorn. Gamla foton är kul att titta på. Tyvärr har jag inte namnen på alla personerna på mina kort, men på nåt vis ska det väl gå att få reda på. Den där asken är inte bara spännande den är mycket vacker också. Kram

  • Ingrid skriver:

   De här korten hade mamma skrivit på så ordentligt. Man skulle önska att det alltid var så. Jag har gamla, gamla album som vi fått ärva och ingen vet vilka personerna på fotona är.
   Kram

 8. Märtha skriver:

  Vilken vacker ask, och vilka fina foton! Jag har också haft en farbror som hette Verner, han omkom i kriget 1942. Vet inte hans exakta födelseår, ca 1915. Nu har jag en systerson som bär namnet som tredje namn. Nu blir det kultur i dagarna fyra för mig! Operafestival! Dock inte inlägg därifrån, datorlös. Ha det bra i sommaren!

Kommentarer inaktiverade.