Jag fastnade….

…totalt i det här med att skanna in gamla foton och idag tog jag fram mitt eget gamla fotoalbum med svartvita kort. Nu finns de inte bara i min låda och på datorns hårddisk utan också i ”molnet”. Jag hade en del inskannat sedan tidigare, men inte någon total översikt. Här kommer några kort, klicka på dem så blir det större.

Det har varit mulet och ganska kallt idag. Jag har varit ute en vända här på Odvalds och agerat brevduva. Det är Röda Korset som ville ha ut påminnelser i brevlådorna om informationsdagen den 20 oktober på den nya träffpunkten. Jag hade vinterjackan på mig, men det kändes ändå kallt och det var ganska skönt att komma in igen.

Ha en fin fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Jag fastnade….

 1. Visst är det roligt med gamla foton, men jag blir så sentimental av dom. 😥
  När först min mamma gick bort och sen 12 år senare min pappa, så hade vi en massa att ta rätt på i deras jättestora våning på 4 rum kök. Pappa hade inte kastat någonting. Jo, han hade gett bort mammas kläder till hennes yngre syster, men det var allt. 🙄
  Mamma hade jobbat på ett fotoföretag, Linkopia, och hade därför MASSOR av foton och diabilder. Men jag gick inte ens igenom dom. Sparade bara dom som var från min barndom och uppväxt, resten kastades. 😐 Det var väl kanske c:a 5000 dia och ännu mer bilder, ett helt skåp var fullt. Och jag saknar dom inte…..
  Det räcker så bra med dom två album jag sparade. Jag gråter en skvätt varje gång jag tittar i dom! 😥
  KRAM
  Susie

 2. Znogge skriver:

  Det är verkligen roligt att se på gamla fotografier. Nu har vi massor för i min släkt har det funnits ett par yrkesfotografer så svärmors bilder på det. Nog känner man igen er på bilderna!

  Kram

 3. Laila Östergren skriver:

  Visst är det kul med gamla foton. Jag här ännu en hel del att ta vara på efter mamma, en del album har jag gått igenom men många är kvar.
  Efter dagens promenad och en del pyssel inne så blev det en liten stund att hålla på ute i rabatten. Arbetet räcker längre om man inte har för bråttom. Då på eftermiddagen var det skönt tyckte jag.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Usch, idag har jag varit så slö! Det får bli skärpning i morgon. Jag tänkte åka till Hemse och skaffa ett grovmaskigt nät att lägga över min nygrävda rabatt, för utan skydd lär den väl bli kattoa.
   Kram

 4. Musikanta skriver:

  Söt tjej på första kortet – förstår att Åke blev kär…
  Kram

 5. Lollo skriver:

  Oj, vad jag förstår dig!!! När det kommer till gamla bilder – och minnen – då kan man hetl försvinna från värden känns det som.
  Du är en förebild i datoranvändning. Jag har inte orkat sätta mig in i det där med ”molnet”, men det kommer väl tid till det också … 😉
  Kramis

 6. Elisabeth skriver:

  Det är roligt med gamla bilder! 😀
  Hoppas du har skrivit på de flesta vem det är på bilden, det saknar jag när jag har gått igenom foton efter min pappa. De flesta lyckas jag lista ut vem det är, men inte alla och det hade varit roligt att veta. 😕

  • Ingrid skriver:

   Jag har skrivit på de jag känner igen, men som vanligt är det några okända och de man skulle kunna fråga finns inte längre i livet.
   Tack för att du tittade in till mig!

 7. Ja, man borde förstås skanna alla de gamla bilderna, jag har album både efter mina föräldrar och svärföräldrar + de 61 (!!!) album, som jag själv har klistrat in bilder i…
  Jag har gjort det ända fram tills nu, men nu tror jag att jag nöjer mig med bloggen…
  SÅ roligt att få se dina bilder!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Oj, oj! 61 album, det blir lite att ta vara på. Jag har långt ifrån så många och kommer nog inte att skanna in annat än sådana bilder på barnen och släktingar. Foton från våra resor har ingen annan intresse av och de kan sitta i sina plastfickor och efter mina dagar kan barnen kasta dem.
   Kram

 8. Hillevi skriver:

  Så fina nostalgibilder! Kvaliteten är utmärkt också, så som det så ofta är med gamla svartvita foton. Där las det minsann ner omsorgsfullt inför fotograferandet – inte bara knäppa av 20 stycken och radera de dåliga i kamera eller dator!

 9. wiolettan skriver:

  Det är roligt att få se äldre bilder, blir lite nostalgisk fast jag inte känner igen något på bilderna, utom den stora ”timmerbröten” då förstås.
  Så du har också varit ute och delat ut brev i lådorna, det är precis vad som jag skrev om i mitt inlägg idag. Mysingen och jag är ju brevduvor för SPF.
  Ha en trevlig dag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det första kortet är jag med Eva i famnen, sen är det Åke och vid timmerbröten sitter mamma och barnen är Eva och Bosse. De var födda 61 och 63, så det är ett tag sedan.
   Kram

 10. Lambergsfrua skriver:

  Jag förstår att du har haft rena högtidsstunder, när du scannat gamla foton. Visst är det en trevlig sysselsättning och man minns så mycket runt varje foto. Vilken söt ung mamma du var och så snygg Åke var – och barnen så fina.
  Nu blir jag själv sugen på att scanna in foton från våra första album. Då kan jag ju skriva lite förklarande text till dem också.
  Ha en fin höstdag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det kul med alla gamla kort och de här har jag delat till mina barn också, så att de kan ha dem bevarade, men jag vet inte om jag kommer att skanna in även andra mer moderna foton. De har inget större intresse för någon annan än mig själv och jag kan ha dem sittande i albumen och titta på dem där.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *