Idag är det mulet och grått och det ska bli regn senare påstår SMHI. Jag tog en vända ner till samhället på förmiddagen och det var ganska kallt om öronen. Dumma jag hade inte tagit något på huvudet, så det fick bli en snabb promenad.

På hemvägen gick jag in till Rondo för att kolla om våririsarna, som jag hittade i rabatterna där förra året, blommade och visst gjorde de det.

Våriris, lite tilltufsade av vind och regn

Stora vackra nypon och torkad brudslöja

Nu börjar det stänka på fönsterrutorna så SMHI hade rätt och min planering av dagen var perfekt. Jag håller på och läser en bok av Katarina Wennstam som heter Svikaren. Jag tror att jag lägger mig i soffan med en pläd över benen och läser färdigt den.

Jag har läst en bok av henne tidigare och den hette Stenhjärtat. Det finns visst hur många duktiga deckardrottningar som helst. Jag gillar Katarina Wennstam och ska uppdatera min Bokhylla med uppgifter om henne och hennes författarskap.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

När jag var på Fuerteventura ringde det på min mobil och när jag svarade var det en kille som ville att jag skulle delta i en marknadsundersökning. Jag sa att jag inte hade lust att göra det då och det förstod han. Sen har de ringt, hur många gånger som helst och flera gånger om dagen ibland, både på hemtelefonen och på mobilen. Jag kände ju igen telefonnumret och mobilen varnade för att det kunde vara en försäljare eller en marknadsundersökning, så jag har struntat i att svara. Under årens lopp har jag varit med i så många såna här undersökningar och en del har så knasiga och märkliga frågor, så man blir alldeles villrådig och undrar om man är utsatt för något practical joke. Jag trodde att de skulle ge sig till slut, men idag gav jag upp och svarade. Ingår man i det statistiska urvalet lägger de tydligen ner hur mycket möda som helst för att man ska svara. :wink:

Ha en skön tisdagseftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...