Jag fick ge mig till slut

Idag är det mulet och grått och det ska bli regn senare påstår SMHI. Jag tog en vända ner till samhället på förmiddagen och det var ganska kallt om öronen. Dumma jag hade inte tagit något på huvudet, så det fick bli en snabb promenad.

På hemvägen gick jag in till Rondo för att kolla om våririsarna, som jag hittade i rabatterna där förra året, blommade och visst gjorde de det.

Våriris, lite tilltufsade av vind och regn

Stora vackra nypon och torkad brudslöja

Nu börjar det stänka på fönsterrutorna så SMHI hade rätt och min planering av dagen var perfekt. Jag håller på och läser en bok av Katarina Wennstam som heter Svikaren. Jag tror att jag lägger mig i soffan med en pläd över benen och läser färdigt den.

Jag har läst en bok av henne tidigare och den hette Stenhjärtat. Det finns visst hur många duktiga deckardrottningar som helst. Jag gillar Katarina Wennstam och ska uppdatera min Bokhylla med uppgifter om henne och hennes författarskap.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

När jag var på Fuerteventura ringde det på min mobil och när jag svarade var det en kille som ville att jag skulle delta i en marknadsundersökning. Jag sa att jag inte hade lust att göra det då och det förstod han. Sen har de ringt, hur många gånger som helst och flera gånger om dagen ibland, både på hemtelefonen och på mobilen. Jag kände ju igen telefonnumret och mobilen varnade för att det kunde vara en försäljare eller en marknadsundersökning, så jag har struntat i att svara. Under årens lopp har jag varit med i så många såna här undersökningar och en del har så knasiga och märkliga frågor, så man blir alldeles villrådig och undrar om man är utsatt för något practical joke. Jag trodde att de skulle ge sig till slut, men idag gav jag upp och svarade. Ingår man i det statistiska urvalet lägger de tydligen ner hur mycket möda som helst för att man ska svara. 😉

Ha en skön tisdagseftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Jag fick ge mig till slut

 1. Skogsnuvan skriver:

  Vilken blåfärg, härlig. Här har det snöat i över ett dygn igen och Kinabror har plogat två gånger
  Tur att vi åker till Skåne på lördag och kan strunta i snön i åtminstone ett par veckor.

 2. ulla laiho skriver:

  Man får många konstiga samtal ibland. Jag vägrar konsekvent att besvara frågor. Man måste vara försiktig, så att man inte blir lurad eller utnyttjad.

  Jag har också gjort det bekvämt för mig med en bok.

 3. Gunnel skriver:

  Det småstänker lite här också. Så fina våriris du hittade. De där telefonundersökarna är ettriga som terrier. De ger sig aldrig. Kram

 4. Bosse Lidén skriver:

  Vad fina de blå irisarna är. Typiskt läsa bok inneväder. Boktips från mig. ”Svarthuset” av Peter May. Deckare i skotsk miljö. En bok med många bottnar. Mycket bra och intressant. Min mössa och vantar har åkt fram och på igen. Kram TisdagsBosse

 5. Znogge skriver:

  ”Stenhjärtat” har jag precis beställt på mitt bibliotek. Har hört flera som säger att den är bra. En ny författare för mig och det i sig är också spännande.

  Ha en fin kväll!

  Kram

 6. Rigmor skriver:

  Ja, dessa telefon marodörer…försäljare och allt vad det är. När de sen ringer på helger blir jag riktigt arg, svara inte över huvudtaget. Angående undersökningar fick jag ett brev på posten, där de undrade om jag ville vara med i en testpanel och svara på frågor. Men sen när jag gick in på nätet, nja, det kändes inte riktigt seriöst så jag avböjde. Hoppas att de respekterar det iallafall.
  Jaha, då vet jag vad jag har att vänta, regn…eller det oväder som vi ska få kommer kanske från andra hållet, lika illa, vill inte ha oväder över huvudtaget!!
  Ha det gott på ön!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har varit med om att bli uppringd, svarat på några frågor och sedan blivit tillfrågad om jag kunde tänka mig att svara på en enkät skriftligen. Om jag gick med på det skulle jag få en triss-lott. Jag svarade ja och måste säga att det var en väldigt jobbig enkät, så det gör jag inte om.
   Kram

 7. Raija skriver:

  Så mycket vårblommor du hittar och de här våririsarna är verkligen fina.

  Jag får också en hel del samtal om olika undersökningar. Har jag tid så svarar jag.

 8. Eleonora skriver:

  Ock då kommer genast min följdfråga: Vad ville dom intervjua dig om som var så otroligt viktigt?

  Vilka underbara våriris du sett på din promenad. Visst är det väl skönt att vara hemma igen?
  Vårkram från
  Eleonora

  • Ingrid skriver:

   En fullt berättigad fråga!
   De vill veta hur mitt boende såg ut per den 31/12-13. Uppgifter som sedan ligger till grund för hur riksdag och regering ska planera framtida bostadsplanerande. De du! Nog var det viktigt. 😉
   Borta bra, men hemma bäst heter det ju.
   Kram

 9. Hillevi skriver:

  Tack för boktipset – de böckerna ska jag ta hem. Ni har verkligen underbar vårblomning där på Gotland, här i Uppland är det djupaste vinter igen.

  En vän svarande en gång på en marknadsundersökning och är sedan dess förföljd, så jag aktar mig!

 10. Suss skriver:

  Vackra blommor, underbar blå färg!! Trista telefonsamtal däremot, men du har nog rätt – de ger sig inte! Lika bra du svarade. KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *