Jag fick sällskap….

…av Ann-Marie och Baxter i dag också och det är alltid lika trevligt att sitta och prata, få äta en bit tillsammans och gå en promenad med Baxter.

Det har varit betydligt svalare och mer normalt vårväder, men det är otroligt mycket pollen. Jag torkade av det svarta fönsterblecket och bordet på framsidan igår, men det var alldeles gult i dag igen. Näsan rinner lite mera än vanligt och det är nog inte så konstigt.


När mina gäster åkt iväg var jag ute och agerade brevduva, den här gången för bostadsrättsföreningens räkning, så det var snabbt avklarat.

GDPR som betyder General Data Protection, eller på svenska Allmänna dataskyddsförordningen, kan nog ingen ha missat att ha höra talas om. Den träder i kraft den 25 maj och jag är så innerligen trött på alla mail från företag som talar om att mina personuppgifter är skyddade och att jag ska godkänna deras hantering av dem.

För att inte tala om så det ställer till det för oss i föreningsrörelsen. Ska man t ex kunna ta några foton och lägga ut på SPF:s hemsida från våra möten och studiebesök har vi nu fått en ”Samtyckesblankett”, som ska fyllas i för varje tillfälle och varje person man tagit ett foto av ska skriva under att det är ok. Ännu mera papper och flera listor att hålla ordning på. Hur nu de listorna ska hanteras, så att man inte begår något brott mot den ny lagen genom att samla dem i en pärm. Suck, suck………

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Odvalds Brf, SPF. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jag fick sällskap….

 1. Trevligt med besök och trevligt att vara ute och gå med en hund! Det vet jag, för jag går ofta en promenad med min syster och hennes taxar!
  Ja, de nya reglerna gör det lite onödigt svårt, verkar det som! Samtyckesblankett kan kanske behövas i större sammanhang, men knappast i en lite förening där alla känner alla!
  Må gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är alltid trevligt att gå med hund och Baxter är jättefin och väluppfostrad.
   Vi är en lite förening på drygt 100 medlemmar, men måste ändå använda den där blanketten.
   Kram

 2. Kraka skriver:

  Jag är också så himla trött på allt detta godkännande. Lyckades klicka fel någonstans och fick min Facebooksida kapad. Den skickar ut nätfiske om gratis iphone. Har bytt lösenord och kört säkerhetsprogrammet mängder med gånger. Det hjälper inte så det var bara att ta bort sidan.

  Trevligt sällskap du fick. Alltid mysigt med de 4-benta.

  Kram

 3. Znogge skriver:

  Så trevligt med besök och en härlig promenad även om det var svalare.

  Måste säga att det låter väldigt omständligt att behöva få ett skriftligt godkännande varje gång. Vi samlar in ett godkännande en gång och därefter är det upp till föräldrarna att höra av sig om någon förändring är aktuell.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Vi har tidigare haft en ök med medlemmarna att de som inte vill vara med på bild säger till när jag eller någon annan tar fram kameran, men det räcker inte i dag. Trist, trist att allt ska kompliceras.
   Kram

 4. Ölandsvindar skriver:

  Vad trist det blir när man inte får se bilder från olika evenemang med glada människor. Som vanligt ska allting gå till överdrift. Och inte orkar vi hålla på med att samla in underskrifter från alla i t ex midsommardansen. Undra vad straffet blir om man struntar i det här?
  Kram från Kerstin

 5. Elisabeth skriver:

  Trist att det medför en massa extrauppgifter i föreningslivet. Kan vara tungt nog ändå och svårt få tag i engagerade personer. Kul med hund, då kommer man ut på promenader!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *