Jag för en ojämn kamp

…mot ogräs och ohyra och jag misstänker att naturen kommer att avgå med seger.

Efter allt regnande växer det och frodas inte bara där det ska utan även på andra mindre lämpliga ställen. Våra grusgångar, som var riktigt stiliga för ett par veckor sedan, har fått en mängd små oidentifierbara ogräs och det är inte måttlig hur mycket det är. Jag gillar inte att använda gifter i trädgården, men ibland får man inse att det är nödvändigt. Det är klart att det skulle gå att hacka bort allt ogräs, men min rygg gillar inte sådana övningar. Sagt och gjort, maken tog fram trädgårssprutan och fyllde den med en lämplig blandning och så långt var allt frid och fröjd, men sen gick det inte att få tryck i den och när han drog säkerhetsventilen med en tång brast ventilen.

Det blev en snabbutflykt till Hemse för att köpa en ny ventil, vilket visade sig omöjligt, så det fick bli en ny spruta i stället. I Hemse var det fullt pådrag med en polishelikopter hängande straxt över trädtopparna. En 86-årig kvinna hade försvunnit från sitt hem igår kväll och man sökte efter henne. Polisen lyckades i sitt sökande, för kvinnan återfanns vid 13-tiden i ett dike, medtagen, men vid liv och är nu förd till lasarettet.

När vi kom hem igen var det dags för lunch, så där gick den förmiddagen. Tur att tvättmaskinen inte bryr sig om vad jag pysslar med utan sköter sitt jobb som den ska. Fyra maskiner har jag tvättat idag och fått tvätten torr också, för det blev soligt och fint väder fram på dagen efter en mulen morgon.

Efter lunchen gick vi så till verket och sprutade grusgångarna och nu är det bara att hoppas att det blir uppehållsväder så länge så att ogräset hinner vissna. Sedan tog jag itu med jordgubbsodlingen. Vi fick mycket jordgubbar i år trots att plantorna varit angripna av några insekter som totalt ätit sönder bladen. Nu har jag klippt ner alla blad och rensat upp bland revplantorna och så har jag sprutat mot ohyran. Hoppas att plantorna jag sparat klarar sig trots min ganska omilda behandling.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *