Jag glömde – Årets andra bad

Solen och värmen får tydligen hjärnan att mjukna, för igår när jag skrev om vår utflykt till Sudret glömde jag att få med den här bilden från Prästgårdscaféet.

Afrikansk lilja

Två imponerande stora krukor med afrikanska liljor stod längs väggen och här har Kerstin gömt sig bakom den ena.

Det har varit lika varmt idag som igår och nästan ännu varmare förresten. Igår var vi på östra sidan och där blåste det svalkande vindar nere vid stranden, men idag åkte vi bara till Björkhaga, som ligger ett par km norr om Klintehamn, och där var det alldeles stilla och jättevarmt.

Björkhaga

Det är hemskt långgrunt på Björkhaga, men det var väldigt behagligt att gå och strosa i vattnet. Jag tänkte gå tills det blev djupt, men gav upp till slut och doppade mig fastän vattnet bara gick upp till magen. Det var inte så varmt som på Holmhällar, men bra mycket renare med små fiskar och maneter överallt.

Carina o Bosses rosor blommar för fullt

Eftersom det nästan var för varmt att ligga vid stranden åkte vi hem till Sicklings och Kerstin bjöd på en härlig lunch.

Jag kom hem för ca en timme sedan och har haft framme slangen och vattnat min lilla täppa, för nu ska det vatten till om växterna ska överleva. Nu ska jag bara ta mig något lätt till livs i kväll och sedan ska jag iväg på ett styrelsemöte med Röda Korset.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Klintehamn, Utflykter, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Jag glömde – Årets andra bad

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra bild på din syster så det var tur att den inte glömdes bort helt!

 2. Bosse Lidén skriver:

  Jag vill också bada på Björkhaga. Gillar när det inte blir djupt med en gång. Men maneter kan jag klara mig utan. Både med och utan trådar.
  Vilken helt fantastisk afrikansk lilja. Måste visa Solveig den. Vår har dött. Hjälpte inte ens med mun-mot-mun metoden. 🙂 Svettiga kramar från Bosse

 3. Skogsnuvan skriver:

  Helt fantastiskt varmt är det här också och inte en vindpust. Vilka fantastiskt fina liljor och stora.

 4. Vilken underbar afrikansk lilja! 😆 Jag har tre stycken, en vitblommande dvärg samt en vanlig blå. Ingen av dom har blommat ännu trots att det nu är två år sen jag fick dom som små. Jag har skött dom som små barn, men dom trivs tydligen inte hos mig. 🙁
  Sen fick jag en i våras också. Den ska överleva planterad ute, så jag satt den i en av pallkragarna. Problemet nu är att jag inte kommer ihåg vilken av dom 10 – och jag har ju massor av dagliljor i dom som har precis likadana blad! 🙄
  Såg att du badat, låter jätteskönt. Jag saknar havsbaden, men eftersom jag lovat Rolle att inte längre tjata om att bada bara jag fick en pool så får jag skylla mig själv! 😉
  KRAM
  Susie

 5. Agneta skriver:

  Vilka härliga bad! Och stränder – underbart. Men är det verkligen varmt i vattnet…..här är det sådär 20 grader och det är alldeles för kallt för att jag skall njuta. Jag vill ligga i och simma länge, länge.
  Vilken magnifik afrikansk lilja! Jag har ett par små på gång men dom har inte kommit så långt ännu.
  Agneta kram

 6. Vad fint Prästgårdscafeet verkar vara, ett gammalt härligt hus! Och en sådan vacker lilja (och dam med förstås)!
  Fin strand också, ser underbart ut!

 7. Ulla Anderstedt skriver:

  Vackra foton som alltid. De vackra liljorna och stränderna. Där skulle jag kunna tänka mig att doppa mig och sedan sitta i skugga efteråt. Jag tackar för din kommentar på mitt gnäll om värmen, men jag har aldrig tidigare bott i ett sådant varmt hus. Tidigare dagar har jag suttit på balkongen men idag gick det inte. Har fått ner tempen inne från 30 till 25 grader. Hoppas du får en trevlig helg också!
  varma kramar

  • Ingrid skriver:

   Jag är ju en badkruka, men när det blir så här varmt som det varit de senaste dagarna bara måste jag doppa mig, annars orkar jag inte vara i solen.
   Trevlig helg till dig också!
   Kram

 8. Oldmolly skriver:

  Tog också årets första bad här om dagen. Lilla gubben skulle fota, men fixade inte det (är inget teknisk snille precis), så nu har jag inga bevis. Men vi kommer väl att göra flera försök, vi gamla källingar eller hur?

 9. Inger Maryissa skriver:

  Ja, vi fick verkligen sommarvärme igen och med råge….
  men det är skönt, och härligt att ha en riktig sommar att minnas när den långa vintern kommer
  kan tänka mig det var skönt vid stranden och så härligt det ser ut
  Så fina bilder, och oj, så fin och spännande den Afrikanska Liljan är
  och så söta rosor
  kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *