Jag grät i morse…

…när jag fick höra att en vettvilling skjutit ner minst 80 ungdomar på ön Utöya i Norge, samma vettvilling som låg bakom bombdådet i Oslo där 7 människor fått sätta livet till och många skadats.

Så många liv som släckts, så många människor i sorg….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Jag grät i morse…

 1. Gunnar skriver:

  Jag delar dina tårar. Finns inte ord att beskriva den sorg och ilska som man känner.

 2. Gunnar skriver:

  Jag måste och säga hur irriterad jag är på massmedia som genast kallar in ett antal ”experter” som förklarar varför muslimer angriper Norge. Utan att veta nånting egentligen. När det stod klart att angreppet riktade sig mot en socialdemokratisk statsminister och ett ungdomsläger för unga socialdemkrater började i vart fall jag fundera på om det inte var högerextremister inblandade. Vilket ju sen också visade sig vara fallet.

  • Ingrid skriver:

   Jag kände nästan en aning lättnad när det blev klart att det var en högerextrem galning och inte någon muslimsk terroristgrupp som begått de här hemska dåden.

   Det gör ju inte det inträffade mindre allvarligt, men ändå…

 3. BARBRO skriver:

  Kan bara instämma!

 4. Åsa! skriver:

  Det finns inga ord som beskriver hur fruktansvärt detta är.

  Jag hade en liten undran Ingrid som jag tror att du kanske kan svara på… Jag har tagit en helgprenumeration på DN, men idag fanns det ingen tidning nu på morgonen i brevlådan, är det så att vi får hämta den någonstans på helgen?

 5. Åsa! skriver:

  Okej! Tack Ingrid! Önskar dig en fin dag. Kram Åsa

 6. Gunnel skriver:

  Alla terroristdåd är oförlåtliga. Man kan ju undra hur den eller de personer tänker som planerar något sådant. Så måna oskyldiga som drabbas.

 7. Ama de casa skriver:

  Det är helt ofattbart. Obegripligt…

 8. Katrin skriver:

  En vidrig gärning. Jag tänker på alla offer och känner mig maktlös. Hur ska liknande gärningar kunna förhindras. Tolerans, medmänsklighet, kärlek till nästan… hur beter man sig för att sprida dessa levnadsregler? Jo, genom att visa sådana egenskaper själv. Men hur gör man det i det dagliga livet?

  • Ingrid skriver:

   Sjuka hjärnor, sjuka människor kommer det alltid att finnas, men vi får alla försöka att leva våra liv så anständigt och tolerant som möjligt. Och inte låta de onda makterna ta över och styra våra liv.

 9. Kicki skriver:

  Jag grät över min döda hundvalp, hur ska då inte dessa stackars människor i Norge gråta och lida. Det finns inte ord för hur hemskt det är!

 10. Znogge skriver:

  Det är en fruktansvärd tragedi. Man saknar ord.

  Kram

 11. Agneta skriver:

  Som mamma&mormor tror jag man känner lite extra i magen. En massaker som är ofattbar och så djävulskt planerad då det inte går att lämna en ö. Fångade i en fälla! Hoppas att dom får tag på gärningsman nr.2 som lär springa lös o ledig…!
  Ofattbart och stackars alla föräldrar och anhöriga som mist familjemedlemmar på detta sadistiska sätt.
  Sjuka människor kommer alltid att finnas men det gäller att fånga upp dom i tid och inte ge licens för automatvapen hur som helst. Vem behöver ett sådant?
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   De lär ska ha tagit en person till, men om han verkligen har med det här att göra är väl ännu oklart.
   Det är verkligen fruktansvärt det som har hänt. Hur är en människa skapad som kan begå ett sådant här illdåd? Sjuk i huvudet måste han ju i alla fall vara!

   Det känns tungt idag och tankarna går till de här händelserna hela tiden.

   Kram!

 12. Birgitta skriver:

  Ja, det är vidrigt. Jag har lite svårt att ta in att 85, minst, ungdomar är döda pga av en galning som ansåg att dessa skulle dö. Ingen privatperson borde få ha gevär eller pistoler. Dessa skall delas ut tillsammans med jaktsäsongslicens och lämnas tillbaka. Varför gör man inte det? Ju fler vapen, desto fler illdåd. Vågar inte ens tänka på hur de anhöriga mår. De anhöriga som trodde barnen var trygga i det här lägret…… tårarna rinner.

  • Ingrid skriver:

   Det värsta är väl att det knappast hjälper att inte låta privatpersoner ha vapen hemma. Den som vill begå såna här illdåd kan alltid ordna vapen illegalt. Det är hemskt alltihop!

 13. Inger Maryissa skriver:

  Jo, det är så fruktansvärt det som hänt i Norge…så ofattbart…
  Vilken skräck dessa ungdomar utsattes för och så många fick sätte livet till och även skadats
  man blir så oerhört ledsen
  kram

  • Ingrid skriver:

   Stackars alla dessa unga människor som utsatts för det här hemska dåden. Det måste ge mardrömmar för resten av livet. Och hur ska de kunna återfå tilliten till polisen?

 14. Britt-Marie skriver:

  Hej!
  Ja det är verkligen hemskt detta som hänt i Norge och man kan inte fatta att 1 person kan göra detta. Tänk så många familjer som får sorg och man tänker på ungdomarna som var med om allt detta hemska och man undrar hur dessa mår nu, det måste vara hemskt och ta mycket på psyket bara.
  Nu skall vi snart åka på semester här åkter till Dalarna 1 vecka på stugsemester och skall försöka ta det lugnt och vila ut efter denna tuffa vår o sommar som varit här för mig då jag börjat arbetsträna här igen.
  Sommarhälsningar från Britt-Marie

 15. Linda skriver:

  JA, det är så hemskt att man bara vill gråta!
  Tänker på alla drabbade!

 16. Det finns inte ord till att förstå hur en enda människa kan utplåna så många.

  Fruktansvärt.

  Många sätter en flagga på profilfotot.Inte jag,har ju blommor i norska flaggans färger.Så gott som något.

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *