Jag hade ju tänkt mig en semla…

…till eftermiddagskaffet, men det fanns inga på ICA idag och jag iddes inte gå på Konsum och kolla, så det fick bli några wienerbröd i stället. Nu börjar man tröttna på julkakorna och längtar efter något annat.

Jag tog mig en promenad till Klinte och sen kom Åke och hämtade upp mig vid affären. Landsvägen är fri från snö och is långa stycken och i kanterna ligger det sand, så det gick jättebra att gå. Ett par grader varmt är det idag och det blåser ganska mycket, men jag hade vinden i ryggen, så jag fick bra fart.

Nu är taken också snart fria från snö och is och för en stund sedan dundrade det så hela huset skakade. Det var is från taket, som rasat ner på balkongen. Föutom dånet hördes det också skrammel av glassplitter. Av smällen hade flera prismor från taklampan i salskammaren lossnat och ramlat ner.

Nu är det kaffedags!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Jag hade ju tänkt mig en semla…

 1. helena skriver:

  Oj, då var det verkligen en rejäl duns!

 2. Pia skriver:

  Nu var du inte snäll 😉 Lägga ut en sån bild på goa bakverk En annan har ju bestämt sig för att bara äta nyttigheter till 10 kg är borta 😉

 3. Henry skriver:

  Tråkigt att ni inte fick tag i semlor. Du skall veta att vi njöt av våra!

  Ha en fin kväll!

  Kramar!

 4. Corina skriver:

  Står över fikabrödet 🙂 Försöker ju tappa lite vikt och har syndat tillräckligt under helgerna. Nu blir det skärpning ….kram !

 5. Skatan skriver:

  Än är det inte fastlagsbulledags … du får allt vänta några veckor till 🙂

  Jag brukar hålla mig för då tycker jag de blir extra goda … om de inte är ”vardagsmat” så att säga. Liksom jag äter kräftor under den säsongen, och julskinka … aldrig påskskinka …

  Vad härligt du beskriver vädret idag på Gotland. Det känns nästan som ”vårvindar friska” … 🙂

  Kram!

 6. Znogge skriver:

  Wienerbröd är inte dumt alls men det är sällan jag äter det. Fastlagsbullen får vänta minst några veckor. Här tar vi inte ut något i förtid 😉

  Kram

 7. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men jösses då vilket elände med prismorna, Hoppas innerligt att dom klarat sig helskinnade för det är då inte lätt att hitta nya om det är en äkdre lampa. OM det finns att få tag på, får man väl leta på någon loppis eller antikhandel. En fin sådan finns ju i Visby, såg jat dels på TV dels i tidningen Atik&Auktion 🙂

  Ah, jag älskar de wienerbröden med vanlij i, bättre än semlor som jag sällan äter. Gillar inte mandelmassan och resten är ju bara en bulle med ”konstgjord” grädde. Nä, tack vet jag krispiga bakverk!

  Men det var attans så seeeeegt det är att nå din sida i dag med! Det går ju till slut, men det tar extremt lång tid. Hoppas att inget strul är på gång.

  Lykcka till nu med din lampa och smaklig kaffepaus 🙂
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag brukar passa på att göra några släta bullar när jag bakar sen när det börjar närma sig fastan och så gör jag egna semlor, det blir riktigt gott. Jag gröper ur lite av bullen och blandar urkråmet med lite mald mandel och florsocker, lägger tillbaka blandningen och så en redig klick vispgrädde på. Det är grejor det!!

   Jag håller helt med dig Agneta, bloggen är väldigt seg! De är jättetrist att jobba med just nu, för allting tar jättlång tid uppdatera. Jag har mailat support, få se vad jag får för svar från dem.

 8. Doris skriver:

  Trist med prismorna, kan du få nya ?
  Sköt om dig !
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *