Jag har blivit webmaster

Idag tröt fantasin och det höll på att inte bli något bloggande alls, men så fick jag se att ”allnakku” har ett intressant namn idag – det är Gradstukkens dag.

Gradstukken är termometern, och gradtale är antalet grader den visar. Gradstukken är viktig för en gotlänning, men inte så nödvändig som regnmätaren. Här är många människors inkomst väderberoende.


Vår dotter på Sicilien brukar säga att det pratas mycket väder där också, däremot är man inte så fixerad, som vi här hemma, när det gäller hur många grader varmt/kallt det är. På Sicilien pustar och stönar man när det är varmt och huttrar när det är kallt, precis som vi. Hur många grader det är, har man däremot ingen koll på. Här är vi noga med att läsa av våra gradstukkar och rapporterar det exakta gradtalet på decimalen när.

Förmiddagen gick i sus och dus höll jag på att säga, men det hände inte så mycket mer än att tvättmaskinen gick en vända och lite annat pyssel.

I eftermiddag har jag varit hos ordföranden i vår pensionärsförening och hjälpt honom uppdatera föreningens hemsida. Så nu är jag webmaster för SPF Klinteortens. Den titeln förpliktigar och nu ska jag fundera på hur vi ska kunna få hemsidan att bli lite mera attraktiv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, SPF, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Jag har blivit webmaster

 1. helena skriver:

  Grattis till din nya titel 🙂

 2. Ailas skriver:

  Säger också grattis till den nya utnämningen och är förvissad om att ”hemsan” numera är i mycket goda händer.

  Vädret fortsätter,,, Minusgrader och sol i sikte inom den närmaste tiden. Nåväl, det hade kunnat vara sämre.

  Trevlig kväll
  Kram

 3. Nu är jag här igen, kan bli tjatigt i längden.
  Du ska se det blir teve-uppträdande snart.
  Har Fröjel radio&TV-hus el.ligger det i Visby ?

  Kram Majsan

 4. Skatan skriver:

  Webmaster … jo jag tackar jag. Det är kul när ens kunskaper kommer till användning inte bara för en själv … utan att man kan vara till hjälp ”professionellt” också. Så jag säger också Grattis!

  Här har det … apropå gradstukken … inte varit så kallt egentligen (- 6 grader) men det har blåst och då blir det dubbelt så kallt känns det som. Men jag skall inte klaga som åker härifrån i övermorgon 🙂

  Hoppas det snart blir varmare även här hemma!

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Ojsan, åker du redan i övermorgon!

   Lyckliga du som får åka till solen och värmen. Tänk så härligt att få ge sig iväg från det här och så förhoppningsvis möta ett vårligare Sverige när du kommer hem igen.

   Kramar

 5. Henry skriver:

  Grattis!
  Du orkar tydligen med det mesta.

  Kramar!

  • Ingrid skriver:

   Det blir nog inte så betungande, för vi har en duktig ordförande som skriver själv, det är bara själva datorhanterandet han behöver hjälp med.

   Kramar till er båda två!

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Grattis till nya jobbet 🙂 Måste kännas väldigt tillfredsställande att bli en ”aktiv” medlem i föreningen. Men visst förpliktigar det att vara webmaster, vilket du säkert klarar av galant!
  Lycka till !
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Tack Agneta!

   Det känns allt lite tillfredsställande att kunna vara med och hjälpa till.

   Särskilt betungande blir det nog inte, för vi har en duktig ordförande som skriver mycket själv, han behöver bara hjälp med själva hanterandet av datorn och texteditorn som SPF använder. Det är lite ”knöligt” upptäckte jag, men det går att HTML-koda också och det är jag van vid.

   I den här bloggen använder jag t ex inte texteditorn utan bara HTML, jag är så van vid det från hemsidan och så får jag det som jag vill.

   Hoppas natten varit god och att dagen blir fin!
   Kram Ingrid

 7. skogsnuvan skriver:

  Nu kommer det nog att bli en bra hemsida när du får hjälpa till. Det är jag helst övertygad om.

 8. Kicki skriver:

  Kul att du får ännu mer användning för dina datakunskaper!
  Jag kollade sidan och ser att det verkar vara en aktiv förening, med en hel del på årsagendan.
  Ha en skön helg!
  Nu ska jag värma lite revbensspjäll och ta ett glas rött till det, sen blir det TV-soffan.

  • Ingrid skriver:

   Här är en väldig tävlan mellan PRO och SPF om vilken förening som kan ordna mest träffar och trevligheter för att kunna hålla kvar sina medlemmar.

   När det gäller hemsidan så är de ju inte så många av de här pensionärerna som har datorer, men det blir ju trots allt fler och fler och det kommer ju till nya hela tiden, så det gäller ju för styrelsen att ligga i framkant och inte halka efter i utvecklingen.

   Det där med revbenspjäll låter så gott!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *