Jag har en blogg i min blogglista…

……som heter Peroeriks blogg och mannen bakom den är Per-Ola, som vann kategorin Daxbloggare i bloggtävlingen. Dessutom är det han som anmälde mig till tävlingen, så jag är verkligen honom stort tack skyldig. Idag blev jag givetvis nyfiken när jag såg rubriken på hans inlägg, En cykelresa på Gotland, och när jag gick in på bloggen för att läsa den, ser jag till min förtjusning att Per-Ola tillägnat mig sin reseberättelse. Per-Ola skriver jättetrevligt och jag kommer givetvis att läsa hans berättelse med stort intresse. Undrar om han cyklade förbi Stenstugu någon gång?

På tal om cykelresor, så kan jag inte låta bli att berätta om när vi, för många år sedan, på en av våra resor till Sicilien hade en man med som väckte uppmärksamhet redan på Arlanda. Han hade nämligen en cykel med sig. Vi tyckte att det var ganska snobbigt att ta med sig en cykel på planet, cyklar finns ju att hyra överallt. Mannen och hans fru bodde på samma hotell som vi, men vi hade inte riktigt samma tider som de, för vi såg dem bara någon gång då och då och mannen såg vi på cykel nere stan ett par gånger. Utanför hotellentrén brukade hans cykel stå kedjan mot en stolpe.

Åke skulle bara stanna en vecka och jag två, så när han åkte hem flyttade jag hem till Eva i Gaggi. När bussen kom och hämtade upp Åke på morgonen avresedagen, var den här kvinnan också med bland de som skulle resa hem, medan mannen var kvar med sin cykel. Åke, som satt i närheten av kvinnan på bussen, kunde inte låta bli att fråga om hennes man också skulle stanna en vecka längre, precis som jag, men så var de inte. Han skulle cykla hem! Han var en långfärdscyklare och året innan hade han cyklat hem från Grekland. Inte att undra på att han hade egen cykel med sig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *