Jag har fått ett otäckt insektsstick

Tisdagen den 8 augusti 2006

Temperatur: 22-24 grader. Det har varit mest mulet idag och bara det är nästan värt att rapportera. Hela den här sommaren har solen flödat hela dagarna, så detta med mulet väder känns nästan trevligt, lite som en andhämtning.

Igår hände inte så mycket. Det var ett underbart väder med sol och hög fin luft och omkring 25 gr varmt. Jag tog vara på tvätt, var i trädgården och satt vid datorn ett tag.
Jag ändrade i layouten till den här dagboken och uppdaterade Bokhyllan. Böckerna av Mari Jungstedt, som jag köpte på författaraftonen, är nu utlästa.

Idag har det varit ladugårdsmålning en stund på eftermiddagen, men nu har jag kommit ikapp Åke, så han måste fortsätta att skrapa, innan jag kan få fortsätta med penseln.

Jag kan också rapportera att jag blivit stucken/biten av något otyg i vänstra armen. I lördags när jag tog in tvätt fick jag se att det satt ett litet grönt kreatur på handleden, jag tittade på den och då stack den mig!!

Det gjorde ont, men det blev bara en liten bula. På söndagen var bulan ännu större och kliade väldigt. Jag lyckades dock behärska mig, tog en Zyrlex (antihistamin), baddade med salubrin och trodde att det skulle gå över.

Igår var svullanden ungefär 1 dm stor och huden alldeles röd. Åke ville att jag skulle gå till läkare, men det gjorde jag inte, utan igårkväll dränkte jag in en kompress med salubrin och la över svullanden och idag är det faktiskt lite bättre, men ännu väldigt rött, kliande och svullet. Jag kan inte fatta vad det var för insekt. Om man ser min arm, skulle man kunna tro att det var ett getingstick. Tydligen hade den där krabaten något gift i sig, som jag är väldigt känslig emot.

Nu ska jag gå ut i trädgårdslandet och gräva upp potatis till middagen. Idag blir blomkålslåda, falukorv och potatis och naturligtvis tomater.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Kropp och själ och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *