Jag har letat och letat…

… efter dynamitkällaren.

Vallekvior och skogarna däromkring är ju min barndoms domäner och där lekte vi och utforskade omgivningarna. Extra spännande var det när vi fick följa med pappa till dynamitkällaren. Pappa hade en järnaffär och sålde dynamit och även vapen med tillhörande ammunition. Ammunitionen och dynamiten fick han inte förvara i butiken, utan den var inlåst i en underjordisk källare i skogen mellan Klintehamn och Vallekvior. Jag kommer inte riktigt ihåg var den låg, men området är ju begränsat, så man borde kunna hitta den.


Men det visade sig inte vara så enkelt. Skogen genomkorsas av massor av stigar, som inte fanns när jag var barn. Där går idag även ett motionsspår, Barkan, som är elupplyst. Jag gick en bit på den också och mötte flera personer som var ute och joggade.

Nej, den där dynamitkällaren finns nog inte kvar längre. Jag hittade en kulle där den skulle ha kunnat ligga, jag får nog nöja mig med det. Men jag har onekligen många stigar och promenadvägar att utforska.

Till något helt annat, Telia! Jag hade ett par frågor angående fakturor jag fått från dem i samband med flytten och övergången från ADSL till fiber. I förra veckan försökte jag ringa till kundtjänst. Vid första försöket var det 20 minuters väntetid, vid det andra 35 minuter. Ok, jag har gott om tid, men roligare saker kan man ju ha för sig än att sitta i telefonen och vänta. Så jag mailade till dem.

Det första mailet sände jag den 4/10 och det andra den 6/10 och jag har ännu inte fått svar på någotdera, bara det automatgenererade, att de tagit emot min förfrågan. Undrar om jag får något svar innan fakturorna förfaller??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Promenader och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Jag har letat och letat…

 1. Hejsan Ingrid !
  Tack för Dina rader hos mig.
  Om Du får svar på mailen är väl knappast troligt.Det går ju inte att maila till stora företag.Det finns ingen Teliabutik i närheten ?

  Så mysigt att gå i sin barndoms spår, allt har ju vuxit upp eller huggits ner.Det går väl inte att känna igen sig.Spännande värre att få följa med Pappa på upptäcktsfärd.Det tyckte jag också när jag fick följa med och tömma latrintunnan långt borta från bebyggelsen, där det kryllade av orm, fast jag såg aldrig någon.

  Katten sover tryggt i sin bur,hon ska till Annas mamma.Inget katt hem alltså.Bruna måste in, men hon går inte att lura.Tuff liten kisse.Som rullar sig runt mig.

  Tur jag kom ihåg namnsdagen igår, att Du också är uppe så sent.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Majsan!
   Jag har mailat till Telias support många gånger förut och fått svar ganska omgående, om inte samma dag, så i alla fall inom rimlig tid.

   Tack för att du kom ihåg min namnsdag. Jag går i regel inte och lägger mig förrän vid elvatiden.

   Kram och ha en fin dag!

 2. Skatan skriver:

  Vad roligt att komma tillbaka till sina barndoms trakter 🙂 … och spännande. Och vackert. Härligt att ha nygamla ställen att utforska.

  Kram!

 3. Znogge skriver:

  Synd att du inte hittade källaren men kanske är den helt enkelt borta!

  Hoppas Telia skärper till sig och svarar dig snabbt som blixten. Så här ska det inte vara.

  Kram

 4. Kusin Göran skriver:

  Jag har också letat efter dynamitkällare, men inte hittat den. Den som tog bort den måste ha jobbat hårt för den var gjord av armerad betong. Det rasar inte ihop av sig själv.

 5. Gunnel skriver:

  Det känns lite konstigt när man kommer tillbaks till sina barndomstrakter. En del känner man igen, men mycket är så förändrat. Ibland kan nog minnet spela en del spratt också. Om du inte får kontakt med Telia innan så blir det om du inte betalar din faktura. Då ska du se att de är snabba. Ha en fin måndag

 6. Gunnar skriver:

  Är du säker på att dynamitkällaren inte är bortglömd? Tänk om det smäller rätt vad det är ha ha. Jag har också stått i Telias telefonkö. Inte roligt…

 7. Astrid skriver:

  Ja man kan fundera varför telefon kön alltid är så lång nu för tiden . Har man ett jobb och är stressad kan det ju inte gå att vänta överhuvudtaget
  Så kul att gå gamla stigar men det brukar vara omöjligt att hitta för allt förändras

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är väldigt så det förändras i naturen. Jag ser bara på Stenstugu. I skogen bakom gården där korna gick förr i tiden var det öppna fina stigar. Idag går det nästan inte att ta sig fram där utan machete 🙁

 8. Kicki skriver:

  Åh, dessa telefonköer. Jag satt idag i 40 min innan samtalet var klart. Det var Telenor som återigen skickat en faktura som jag inte skulle ha. Fasen vad jobbigt det är.
  Kul att testa barndomens marker. Jag förstår att inte mycket är sig likt.
  Kram

 9. per-ola skriver:

  Att leta efter den där dynamitkällaren verkar vara ett spännande äventyr i min smak. synd att jag inte bor på Gotland.

  Sitta i telefonkö är inte fullt så spännande, speciellt om man aldrig kommer fram och får tala med någon.

 10. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Den där dynamitkällaren hoppas jag innerligt är ”sprängd” så att inget händer 😉
  Rent otroligt ändå att du får upptäcka nygamla platser på ålderns höst! Grattis!
  Ringde Länsförsäkringar i ett ärende och kom fram efter 40 min…kostar en slant det. Dessutom fick jag ej svar på min fråga utan personen skulle ringa tillbaka nästa dag vilket han ej gjorde. Så det blev till att ringa återigen. Väntetid då också men kortare.
  Tycker det är sak samma överallt numer men det beror nog lite på vid vilken tid på dagen man ringer samt att det är för få anställda…! Det ska ju sparas överallt gubevars!
  Lycka till med ditt ärende!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag sitter och tittar lite här på datorn, om en stund börjar ”Lykke” och tycker jag är en rolig serie.

   Visst är det ofta otroligt långa väntetider när man ska ringa företag eller myndigheter.

   Jag hoppas få besked från Telia snart!

   Kram och en trevlig fortsättning på kvällen!

 11. Mien skriver:

  Jag tänker mycket på er och hoppas ni har det bra i allt det nya. Du är fantastisk som går ut och letar upp gamla ställen. Passa dig bara så det inte går för dig som för min mamma när hon skulle visa oss bryan i Asburg för säkert 30 år sedan. vi gick tokvilse då skogen ju hade ändrat sig sedan mamma var barn. Nu, efter 15 år vid Hägsarve, hittar jag bryan hur lätt som helst. nu är det mina hemmamarker. Däremot tror jag inte att jag hittar i sandaskogarna längre….

  • Ingrid skriver:

   Vi har det så bra Mien!
   Visst förändras naturen och skogarna oerhört mycket. Men i skogen här mellan Klintehamn och Vallekvior är det nog ingen större risk att man går vilse 😉

 12. Elisabeth skriver:

  Visst är det knepigt att hitta rätt på platser. Backar som var stora när man var liten är ingenting idag. Skog som var självklar att leka i, är ett kalhygge eller som du beskriver det: många nya stigar. Hoppas bar dynamitgubbarna försvann på ett bra sätt innan marken återtog källaren.
  Trist att du inte fått svar från Telia. Jobbade i företaget under många år och skulle så gärna vilja att allt var positivt därifrån. Kundtjänster över huvud taget är inget roligt. Ofta långa köer, mycket knapptryckande och lätt att bli bortkopplad.
  Hoppas allt löser sig inom det snaraste. Ha dé!

  • Ingrid skriver:

   Det är nog inga problem med den där dynamiten längre 😉
   Jag vet att du jobbade vi Telia och det kan inte vara roligt att få höra klank på dem jämt. Jag hoppas också att de snart hör av sig.

 13. elisabet skriver:

  Undrar om Hemse Krut och Papperhandel också har/hade en källare?

 14. Eleonora skriver:

  Så fina bilder! Har också erfarenhet (men från annat bolag) ang telefrågor. Jag fick vänta över 2 veckor på att få ett nytt lösen till min mail!!! När den äntligen kom, så gick det i alla fall inte att komma in, men det är nog en annan fråga.

  Rent generellt har servicen blivit sämre till många företag, där bla lång väntan per telefon ligger långt fram.

  En skön och fin höstdag önskar jag dig och klappa om de små katterna från mig.

Kommentarer inaktiverade.