Jag har sett solen idag…

…men nu är den försvunnen igen och det ska bli regn idag också, men jag passade på att ta ett foto (klickbar bild) av backen på andra sidan vägen, för trots att det ännu inte varit någon riktigt kyla, så börjar de vackra höstfägerna visa sig.

Visst är det lite märkligt, att löven som stått så gröna och fina hela sommaren, helt plötsligt börjar skifta i gult, rött och brunt. Foto som är grunden till bilden i headern är inte taget i år, utan är från mitten av september 2008. Nog är det konstigt att bara en slinga löv i en lönn kan bli så markant färgad, för resten av trädet var grönt.

Skärus dag är det idag om man tittar i Gutamålsgilldes allnakku och jag kan ju inte låta bli att tänka på en viss skäru.

Skäru, skatan, stannar kvar här hela året, men skärus dag kan passa på hösten, för att den gör sig bra då med sin svart-vita fjäderdräkt mot grant färgade höstlöv, rönnbär och nypon.

Ha en trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Natur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Jag har sett solen idag…

 1. Eleonora skriver:

  Underbart vacker är naturen nu med alla mustiga, härliga färger! Och jag ligger inne än så långe MEN snart ska jag nog vara på benen igen och gå en liten promenad och se alla underbara skiftningar. Ha en trevlig lördag du också!

 2. anki skriver:

  här börjar det också bli lite höstfärger, men hittills bara gult i björkarna men en rönn har några röda. 🙂

  det här temat hade jag från början på min blogg men ändrade färgerna efter ett tag. 🙂 Men inte pga att orginal färgerna är ful utan mest för att jag ville ha lite ombyte.

  ha en skön lördag

 3. Kicki skriver:

  Jag har läst din sida ”bloggandet”, jösses vad du är duktig och kan mycket om detta. Jag skulle önska att jag också kunde, för jag vill byta blogg, men kan inte. Jag vågar inte ge mig på nånting av alla sidor du visar att an kan använda.
  Samma väder hos oss som hos er, lämpligt för svampplockning, så det är vad jag sysslat med hela eftermiddagen.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Inte kan jag så fasligt mycket, men det är spännande att testa. Första gången jag försökte mig på en wp-blogg ”sket det sig”, men efter ett tag försökte jag igen och då gick det bra.

   Oj, vad du är flitig i svampskogen, lycka till där i helgen 🙂

 4. ninni skriver:

  Oj ja visst är det lite häftigt att löven ändra färg, ibland så ”plötsligt”. Vilket jättefint foto i headern. Otroliga färger

 5. Inger Maryissa skriver:

  Här har det inte varit mycket sol idag, men lite varmare ändå…
  Jo, de är konstigt hur en slinga löv i en lön kan bli så markant färgad.
  Ser fram emot när de vackra höstfärgerna kommer, men tydligen måste det bli lite kyligare, och lite frost först.
  Och bl.a.lönnen kan bli så bedövande vacker med sina färger.
  Kramar

Kommentarer inaktiverade.