Idag blev det tidig uppstigning, för jag skulle lämna bilen på service vid halvnio-tiden. Det var tur för mig att gårdagens och nattens regnväder (vi fick nästan 15 mm nu igen) hade gett med sig, för jag skulle ju gå hem från verkstaden. Solen sken så vackert idag, men det är klart att så tidigt på dagen var det ännu lite svalt.

Vad skulle jag nu göra idag, när jag kommit igång så tidigt? Jag bestämde mig för att åka till Visby. Jag hade faktiskt ett ärende, för häromdagen när det blåste så hemskt, kom det en kraftig vindby precis när jag låst upp ytterdörren för att gå in, jag öppnade dörren men tappade taget om handtaget och dörren for upp med sån kraft att dörrbromsen gick sönder, så en ny sådan skulle jag köpa på Clas Olsson.

Vädret var verkligen skönt, men det har blåst hemskt idag också och när jag gick Adelsgatan ner stod håret som en sky omkring mig och den långa luggen hängde ner i ögonen så att jag nästan inte kunde se. Jag hade en klipptid beställd hos min ordinarie frissa i Klintehamn, men när jag kommit till Hästgatan upp mot Öster och passerade Sax Och Kam kunde jag inte motstå att gå in och höra om de hade någon ledig tid och det hade de. Så härligt! Jeanette tvättade, klippte, fönade och fixade och efter besöket där kände jag mig som en ny människa.

När jag satt på Siesta och åt min räkmacka ringde jag till frissan i Klintehamn och avbeställde den bokade tiden och när hon frågade om hon skulle boka in en ny tid blev jag ju tvungen att erkänna att jag varit otrogen. Hon förlät mig och sa att jag var välkommen igen nästa gång det var dags.

Sen snurrade jag runt i butikerna på Öster och köpte ingenting, förutom den där dörrbromsen. Jag provade ett par shorts på Lindex, men de såg så anskrämliga ut på mig, eller det kanske var så att det var jag som såg anskrämlig ut, så det blev inget köp.

När jag satt och väntade på att bussen, som jag tänkt åka hem med skulle gå, ringde de från verkstaden och talade om att bilen var klar för avhämtning, så det var bara att kliva av vid Preem när vi kom till Klinte, betala för servicen och sedan köra hem. Nu ska väl den lille Golfen förhoppningsvis rulla ett år till utan problem. Fast det stod något i protokollet om batteriet…….

Trevlig torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...