Jag kan ha….

…en viss förståelse för om ni tycker att jag tjatar och tjatar om den här julgruppen, men den är sällsynt livskraftig i år och vägrar ge upp.
Alla växterna är jättefina, till och med julstjärnan är hur fräsch som helst och snart ska den tredje amaryllisstängeln slå ut, så det var tur att jag behärskade mig och inte planterade om växterna i krukan, som jag egentligen tänkte göra när jag var i farten för lite sen.

På Radio Gotland diskuteras fortfarande lördagens strömavbrott. Igår var ämnet på tapeten nästan hela dagen och i alla program. Massor av folk fick ringa in till radion och berätta om hur de klarat av de där timmarna när det var avbrott och vad de tyckte om det, plus flera intervjuer med folk från Geab förstås. Vad berodde avbrottet på och kunde det hända igen? Även idag har ämnet diskuterats och i tidningen kan man läsa om hur man på ett Spelcafé förlorat ett par hundra tusen i och med att man inte kunnat lämna in alla system till V75.

Grått och blåsigt är det idag, men det gör inte så mycket, för i eftermiddag ska jag åka på ett studiebesök med SPF. Det är onekligen ett lite annorlunda besök, för vem kunde tro att man kan åka på studiebesök till en livsmedelsbutik? Coop forum i Visby är målet för dagens utflykt. Det ska bli spännande att se vad det kan ge! Jag har aldrig varit där, så det blir en ny erfarenhet för mig i alla fall.

Jag vet i alla fall att vi ska få kaffe och fettisdagsbulle och det passar ju bra för idag är det fettisdagen och i morgon är det askonsdag och fastan tar vid. Det är dags att ta in fastlagsriset!

Radion står på och skramlar och där hörde jag just att idag bakas det 25 miljoner semlor i Sverige och grädden till dessa skulle kunna fylla en stor simbassäng. 25 miljoner – då måste vi ju äta flera stycken per person, i alla fall om vi vill äta dem nybakta!

Ha en skön fettisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, SPF, Utflykter. Bokmärk permalänken.

17 svar på Jag kan ha….

 1. wiolettan skriver:

  Vilken vacker grupp, fortfarande, helt otroligt, det har jag aldrig lyckats med. Julstjärnan, ett år, höll sig länge men annars, inte i närheten av det du visar.
  Hörde om strömavbrottet på Gotland och tänkte på dig.
  Vi ska äta en semla idag, men bara en var. Förstår inte hur det kan bli så många som äts, 25 miljoner, låter fel på något sätt i mina öron.
  Ha en finfin dag och spännande med SPF besöket.
  Kram!

 2. Geddfish skriver:

  Oj, hej! Jag ser att du bjuder på samma semla som jag, visst var den god 😉
  Har också lyssnat på hetsätning av semlor via radion. Fattar inte varför, då smakar det äckligt till slut.
  Och din julgrupp är ju underbar!
  Kram, Gerd

 3. Gunnel skriver:

  Du kan verkligen vara stolt över din julgrupp. Ska bli kul och höra hur pass länge du kan behålla den. Kram

 4. Raija skriver:

  Vilken fin julgrupp och bra kvalitet, eftersom den fortfarande är så livskraftig.

  Jag ska också äta semla ikväll, för maken köpte ett par på vägen hem.

 5. Znogge skriver:

  Oj då, det blir många fastlagsbullar per person! Här blir det ingen för jag åt en för några veckor sedan så kvoten är fylld för i år 😉

  Kram

 6. Laila Östergren skriver:

  Roligt när blomgruppen håller länge. Mina julstjärnor är ännu jättefina också.
  Det var trevligt idag och semlan var jättegod.
  Kram

 7. Kraka skriver:

  Det är alltid trevligt när man får en blomstergrupp att överleva extra länge. Min mamma var alltid duktig på det. Själv har jag ingen grupp i år och inte så mycket av växtlighet inomhus överhuvudtaget. Jag skulle ju inte ens varit hemma nu…

  Någon semla åt jag inte igår, men var ute och åt pizza och drack vin med en god vän. Första gången ute på flera veckor. Det var jobbigt, men trevligt.

  Kram

 8. Kicki skriver:

  Julgrupp är ju bara ett ord. Blommorna är jättefina närhelst dom står där.
  Semla blev det så klart igår, men den här gången wienersemla (på wienerbröd alltså).
  Kram/Kicki

 9. Margaretha skriver:

  Vilken tur du haft med julgruppen, du har kanske några tips?
  Härligt att få åka iväg på en utflykt när vädret är grått och trist och bli lite upplivade av studiebesök, kaffe och semla.
  Härligt. 😀

  • Ingrid skriver:

   Njaa, några tips vet jag väl inte om jag har. Fast jag har tagit gruppen i köket och lyft på mossan för att kolla om den behövt vatten eller inte. ”För mycket och för lite skämmer ju allt”.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *