Jag kan inte riktigt bestämma mig…

…för om jag är förkyld eller inte? Jag vaknade vid ett-tiden i natt av att jag nös och hostade och blev tvungen att gå upp för att få tag i något att snyta mig i. Efter ett tag somnade jag om och så vaknade jag igen på precis samma sätt, satte mig upp, snöt mig och hostade, och så la jag mig och somnade om.

Nu är frågan om jag blivit förkyld eller om det är allergin som slagit till? Jag har tagit en allergitablett (zyrlex) och tycker att jag känner mig lite bättre. Fast vi var ju ute och frotterade oss med en massa människor under förra veckan, då det var både pensionärsträff och revybesök, så det vore väl inte så konstigt om man fått någon smitta.

Bara vi slipper vinterkräksjukan så är jag glad! Här på Gotland går den för fullt och det är stora problem, för det är så många sjuka bland de som jobbar på dagis. Också de som finns med i vikariepoolen är sjuka, så trycket på de som ännu står på benen är stor.

Idag är det blåsigt och det regnar och jag ska börja dagen med att rensa strömming. Vi har en bekant som åker ut till Ronehamn och köper en låda strömming då och då och sedan åker han runt och säljer. Straxt före ½8 bankade han på dörren! Tur att jag var uppe och klädd. Katterna har redan fått provsmaka varsin liten fisk och i kväll blir det potatismos och färsk stekt strömming, det är inte fy skam.

Ha en fin tisdag, atjoo….!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Jag kan inte riktigt bestämma mig…

 1. Pia skriver:

  Krya på dig Här i Skåne blåser vi snart bort

 2. ingmarie skriver:

  Ja det är ett hiskeligt regnande idag
  Hoppas du kryar på dig
  nu ser jag till och med att det kommer snö
  helt otroligt, fick sms från thailand 32 gr, vill dit just nu

  Ha en bra dag

 3. Ailas skriver:

  Min överkänslighet gör att jag mer eller mindre alltid har förkylningsliknande besvär i form av nysningar, snuva och näsdäppa. Så även idag, kanske lite värre än vanligt. Vet alltså inte heller om jag är förkyld eller vad det är. Men, det kunde vara värre.

  Ska till Bilprovningen idag, så var snäll och hålla tummarna så att lilla bilen slinker igenom. 🙂

  Här skiner solen så vackert just nu. Det är bara att tacka och ta emot. Sotis la sig i solen och ser ut att njuta. Det är riktigt gott att se. Han äter inte strömming, förresten utan brukar bara slicka på dem… men kul att dina blev glada!

  Jag är övertygad om att ni får en god middag idag! Hoppas att även allt annat blir bra denna tisdag.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Tur att strömmingen är färdigrensad, så att jag har tummarna lediga så nu ska jag hålla dem för dig.

   När jag ger katterna strömmingar klipper jag sönder fiskarna i småbitar, det är väldigt uppskattat.

   Det var nog allergi, för med hjälp av en tablett så försvann förkylningen 🙂

 4. Hejsan Ingrid !

  Får verkligen hoppas det bara är allergi.Vårförkylning är väl för tidigt för.
  Blir Du inte trött av zyrlex,jag hade den ett tag, men den gjorde mig så slö o.trött.Nu har jag ju kollat, hade normal funktion på pollen.Det blir att testa när knopparna brister.

  Jag tog upp ett paket fryst strömming, som jag snabbtinade för att ge åt katten, la det på balkongen bakom en blomlåda, det kan ju vem som helst lukta sig till, var ut en sväng vid 12-tiden, med stavar,strömming men ingen katt,ringde på hos Sonia, de låtsade att ingen var hemma, hundarna skällde.Jag ropade inte i lådan idag.De kanske trodde det var någon annan.Skrev till Yngves son och den där kompisen Ola, så nu är det inte mitt bekymmer längre.Orkar inte bry mig, har annat som intresserar mig mera.

  Det blåser och töar idag, ser så fint ut, men fy är hellre inne.

  Kram Majsan

 5. Znogge skriver:

  Frågan är vad du är allergisk mot? pollen är väl för tidigt så det borde vara en förkylning väl..

  Krya på dig i vilket fall som!

  Kram

 6. Rosita skriver:

  Så skönt att det ”Bara” var allergi….lider ju själv av det så jag vet hur det känns.
  Nu blir jag riktigt avundsjuk,färsk strömming!!
  Här har det varit en fantastiskt fin dag,solen är på sitt bästa humör och jag drabbades av städiver,måste komma ut på en promenad också,sen är jag nöjd med dagen.

  • Ingrid skriver:

   Det låter riktigt härligt. Här blåser det, men solen skiner. Jag hade tänkt mig att ta en promenad ner till stranden, men håller mig nog inne i alla fall.
   Ha en skön eftermiddag!

Kommentarer inaktiverade.