Jag kommer att drömma om Thorwald i natt

I grunden utan skuldNej, det blev ingen promenad idag, för det har regnat mer eller mindre oavbrutet. Efter lunch kom en granne in och satt och pratade en stund och sedan började jag läsa Viveca Sten´s bok ”I grunden utan skuld”.

Marianne Rosén märker på morgonen att dottern Lina inte kommit hem på natten. Hon undrade om hon sovit över hos kamraten Louise. När hon senare kontaktar familjen får hon veta att dottern cyklat därifrån på kvällen. Några månader senare hittar några pojkar en nedgrävd kroppsdel när de leker i skogen. Det gör att polisarbetet återupptas av kriminalinspektören Thomas Andersson. Till sin hjälp har brottsutredarna Mats Larsson, från GMP Gärningsmannaprofilgruppen vid Rikskrim.

Samtidigt berättas historien om Gottfrid och hans fru Vendela och deras barn från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet i Sandhamn. Vendela och sonen Thorwald utsätts för psykiskt och fysiskt våld av Gottfrid och Thorwald känner sig aldrig älskad av honom. Dottern Kristina får pappans kärlek och omsorg. Denna historia har betydelse för hur det kommer sig att Lina Rosén blev mördad 2006.

Boken är verkligen bra och den lille gossen Thorwalds öde berör mig djupt. Jag lockas nästan att hoppa över nutidsdelen, för att snabbt komma vidare och få se hur det ska gå för Thorwald. Det var nästan så tårarna trillade då och då.

Jag kommer helt klart att sova illa i natt, för drömmer jag inte om Thorwald kommer jag att drömma om Beckfilmen jag just ser. Kvinnomisshandel är absolut det värsta jag vet.

21.56 Nu stänger jag av TV:n för filmen är alldeles för otäck. Jag väljer en stunds läsning tills det blir sängdags.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Jag kommer att drömma om Thorwald i natt

 1. Karin skriver:

  Tyckte också mycket om boken! När jag får tag i en sån bra bok, så streckläser jag. Glömmer allt, här och nu!
  Kram Karin

  • Ingrid skriver:

   Precis så gjorde jag – det blev sent innan jag kom i säng. Jag kan inte ligga ock läsa så jag satt på kökssoffan till klockan var nästan tolv. Men jag måste ju bara få veta hur det gick 🙂

 2. Kicki skriver:

  Tack för boktipset. Jag lyssnar ju på ljudböcker för tillfället, läser i sängen också så klart. Jag blir kvar och syr mattrasor i flera timmar bara för att den ljudbok jag just lyssnar på är spännande. Det har nästan uteslutande blivit kriminalromaner på slutet.
  Jag tittade faktiskt på Beck igår, trots att den började ytterst obehagligt med kvinnomisshandel. Håller med dig om att det är vidrigt.
  Jag brukar inte titta på Beck, för jag är så kvällstrött att jag inte orkar sitta uppe så länge, ibland somnar jag ju vid de tråkiga reklamavbrotten.
  Idag ska jag tillbaka till Djursjukhuset för koll av Skorpans öga. Men äntligen tycker jag att det blivit märkbart bättre.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.