Jag ligger bra till…

…med jobbet inför helgen! Åtminstone när det gäller konsumtionen av lördagsgodis, för det är snart uppätet, trots att det bara är fredag.

Jag köper inte godis så ofta och kan stå i affären och fundera på om jag ska ha något eller inte, men kommer nästan alltid hem utan någonting och när sötsakssuget sedan sätter till, förbannar jag mig själv för att jag inte köpte lite smågodis åtminstone. Frukt finns det alltid hemma, men det är ju inte riktigt samma sak!

Men ibland köper jag antingen en påse Bridge eller några hekto smågodis och när jag gör det, är det i den fasta förvissningen om att påsen kommer att räcka jättelänge. Men inte gör den det! Det är som om en magnet drar mig in i skafferiet och får mig att lyfta på locket till godisskålen, välja ut några av favoriterna och stoppa in dem i munnen, sen lägger jag på locket igen, går ut ur skafferiet och stänger dörren efter mig och går därifrån. Bara för att vara där igen fem minuter senare, för en ny näve godis. Efter några vändor och när ett lätt illamående uppstår är jag belåten och klarar mig några timmar, men ger mig inte helt förrän allt är uppätet

Mitt beteende visar onekligen på vissa brister i min karaktär!

Solen skiner, sötsuget är för ögonblicket tillfredsställt och nu ska jag gå ut och hänga tvätt och ladda maskinen med en ny omgång.

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Jag ligger bra till…

 1. Kicki skriver:

  Haha, det kunde ha varit jag som skrivit om godiset.
  För det mesta håller jag mig ifrån att köpa godis över huvudtaget, men ibland när det är extrapris så kan jag inte låta bli. Jag säger som Skorpans uppfödare Kristina ” det borde vara straffbart att inte köpa när det är så billigt”. Då handlar det om ca 4 kr/hg.
  Jag fick en Alladinask (modell större) av mina kursare igår, få se hur länge den får bli oöppnad.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag älskar Alladin och den kan jag faktiskt ransonera med. Just nu står det en ask i skafferiet och där tar jag bara en bit då och då, inte varenda dag ens. Jag säger som svärfar brukade säga: ”Det är bara för gott att äta upp”. 😉

 2. skogsnuvan skriver:

  I så fall lider vi av samma åkomma. Jag kan aldrig köpa hem godis för jag vet att jag inte kan låta bli att äta upp det på en gång. Två¨av mina favoriter är käck och snickers och dom är väl fulla av socker så det bara visslar om det.
  Eftersom jag har 2 mil till affären och kiosk så kan jag ju inte ge mig till att åka iväg när sötsuget sätter in men jag kan erkänna att det varit nära flera gånger.
  Här stormar det nu igen så hårt så man inte ens kan gå ut med hunden. Nu har det gjort det i flera månader så jag är förfärligt less. Tänkte planta ut mina blommor och sätta potatis åt grannen men det är bara att hålla sig inne.

 3. Det där är ett fullt naturligt beteende Ingrid.
  Du har all rätt i världen att vara godissugen.

  Känner Du för så där, en gång i månaden, kan det p.g.a. gammal vana då lingonveckan gjorde sig påmind. Då blev i alla fall jag godis-nödig.

  Men nu måste jag lägga band på mig att inte köpa på ett tag, fast choklad finns det alltid hemma.Om ifall att.Det kan ju komma någon.

  Kram och ha en fin godis helg.Du kan väl alltid baka något sött o.gott, ifall det skulle ta slut.

 4. Znogge skriver:

  Tyvärr har jag ätit på tok för mycket känner jag. Tröstätit…

  Ha en fortsatt fin fredag!

  Kram

 5. Rosita skriver:

  Jag kan stämma in i kören,jag kan inte ha något liggande ”på lut” om i fall om att,godis köps när det sätter åt och konsumeras raskt,sen vill jag inte se åt det på länge.
  Som tur är bor jag flera mil från affären,men jag har en ”första-hjälpen-plan” vid nödläge:goda kakor i frysen,inte att förakta,billigare också .
  Min man frågar ibland:var är det där godiset vi köpte?
  Lite skamset säger jag att jag blev SÅ sugen,MEN att det är min last,han snusar!!

  Hoppas att du har lika fint väder på Stenstugu som det är här idag,trevlig helg!

  • Ingrid skriver:

   Maken har diabetes, så jag håller godiset för mig själv, han är annars väldigt förtjust i sötsaker, så jag vill inte inleda honom i frestelse.

   Här är ett helt strålande vackert väder 🙂

 6. Karlavagnen skriver:

  Log stort när jag läste ditt inlägg. Jag tenderar att stoppa undan godiset i skåp så att jag inte kommer ihåg att jag har det förrän det är för gammalt. Men även att jag trycker i mig godis och blir sockerhög. Inte så ofta iofs men då är man kurerar för ett tag framöver. När sockersuget kommer så är banan ett bra alternativ eller att dricka något. Unna dig du lite godis!!! Punschpralinerna såg mumsiga ut!

  • Ingrid skriver:

   Du har så rätt, många gånger hjälper det att dricka. Det är som om kroppen inte riktigt vet vad den vill ha. Man känner bara ett sug…..

 7. Gun skriver:

  Här är en till som följer samma mönster:)

Kommentarer inaktiverade.