Jag ligger nog risigt till…

…för nu är det ju riktigt farligt att äta bacon. Det är lika farligt som att röka och lika giftigt som arsenik och the big C kan slå till både här och där om man äter mer än 2 skivor i veckan.

Bacon har alltid varit min förtjusning och jag skulle lätt kunna äta det varje dag, men det gör jag givetvis inte. Det finns dock alltid några paket i mitt kylskåp, för utan bacon kan jag inte vara.

Nu är det charkuterier överlag som är farligt, så jag får väl försvara mig med att jag väldigt sällan köper korv och annat från charkdisken. Ost duger bra som smörgåspålägg och korv, typ falukorv, äter jag ytterst sällan. Fast det har blivit mycket bacon genom åren…..

Idag har jag i alla fall ätit en nyttig lunch, för jag har varit i Skolgården i Fröjel och ätit Bygdelunch och den bestod av en matig och god grönsakssoppa, helt vegetabilisk alltså och helt utan något farligt rött kött. Det var drygt tjugo personer som letat sig dit och det var en väldigt gemytlig stämning runt borden. Efter maten fick vi en kopp kaffe med en äppelmuffins och sedan visade Ulf Ahlqvist bilder från en resa i Norge, där han varit och tittat på lunnefåglar. Mycket trevligt! Han är en duktig fotograf och har planer på att ha några kvällar i höst där han ska dela med sig av sina kunskaper. Det skulle nog inte skada att vara med där. 😉

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Matprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Jag ligger nog risigt till…

 1. Om man skulle trott på alla nya profetior om ”farlig” mat, så skulle man varit död för länge sedan!
  Lite lagom av allting, tror jag på! Man måste ju få njuta också!
  Kram, Monica

 2. Geddfish skriver:

  Jag bloggade ju om detta nyss också 😉 och bara för det, för att det skrivs så mycket, så har jag fortsatt äta på mitt bacon.
  Jag äter både det och riskaka, när jag känner för det.
  Godkvällskram, Gerd

 3. Musikanta skriver:

  Ena dagen är det farligt att äta kött, andra dagen grönsaker och frukt. De är ju bevars besprutade. Jag lär klara mig ganska bra eftersom Kent är vegetarian så rött kött och falukorv förekommer inte hemma. Fisk var ju väldigt farligt för ett tag sen men det fortsätter jag att äta i alla fall. Nu väntar jag bara på att det ska komma rapporter om att mjölk, ost och ägg också kan framkalla the big C, som du skriver. Sen finns det inte mycket kvar att äta…
  Kram från Ingrid som inte bryr sig så särskilt mycket om alla rapporter.

 4. Kerstin skriver:

  JA, hur man än bär sig åt, slutar det med att man dör. Skämt åsido, lagom mycket av allt är nog bäst och mer grönsaker än kött skadar nog inte. Det största hotet är nog att vi äter för mycket över huvud taget.
  Kram från Kerstin

 5. Bia skriver:

  Ja, det är ju viktigt att ta till sig ny kunskap om vad maten gör med kroppen.
  Men jag, som skulle behöva sluta med typ allt, undviker socker och vitt mjöl och håller tummarna. 🙂
  Så lite bacon då och då kan du fortsätta med, när det kryddar livet.

  Åka till Norge och fota lunnefåglar står på min lista över saker jag vill göra medan jag kan!
  Kram/Bia

 6. Gunnel skriver:

  Ena dagen är en sak farlig och nästa dag är det något annat. Kanske lika bra att det uppfinns ett piller som vi kan stoppa i oss i stället för mat….om nu inte det också är farligt. Man får nog använda sitt sunda förnuft och försöka äta varierat och röra på sig. Mer kan man väl inte göra? Kram

  • Ingrid skriver:

   Äta varierat måste ju vara bra och att röra på sig också. Skulle man lyssna på alla dessa rön finns det snart ingenting att äta. Allt är farligt!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.