Jag måste få visa….

…hur stor skillnad det kan vara från det ena året till det andra. Antingen var våren väldigt sen 2013 eller också är den väldigt tidig i år 🙄

21 april 2013

21 april 2014

Krokusarna är sedan länge sedan avblommade och gräset är i behov av klippning. Vallmon är hur stor som helst och de tidiga tulpanerna, påskliljorna och narcisserna blommar.

Idag är det lite moln som skymmer solen då och då, men jag har suttit ute och druckit mitt morgonkaffe och just nu är det riktigt soligt och termometern står på 15,2° i skuggan och jag känner att klädseln inte blev helt passande. Jeans och långärmad tröja blir nog i varmaste laget. Den här tiden på året sliter man verkligen ut kläderna i pådraget, för många byten kan det bli på en dag.

Jag önskar alla en trevlig Annandag Påsk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Jag måste få visa….

 1. Bosse Lidén skriver:

  Vilken stor skillnad det är mot förra året. Jag sitter ofta och jämför i min femårsdagbok. Är inne på andra året i sista boken. Hoppas sommaren också blir fin. Visst är det jobbigt med klädesbiten. Jag är förkyld så därför är jag extra försiktig. Vinden nära havet är fortfarande kylig. Önskar dig en fin avslutning på påsken. Kram Bosse Snuvig.

 2. Gerd skriver:

  Så intressant att jämföra olika år. Ja, vackert är det i alla fall i år och en underbart härlig påsk vädermässigt sett.
  Annandagskramar, Gerd♥

 3. Anne-Lie skriver:

  Ja, visst är det skillnad. Jag tror det var en sen vår förra året, vi väntade och väntade på våren och värmen…men å andra sidan så är den nästan en månad för tidig i år.
  Hur som helst så får vi njuta av alla blommor som blommor nu.
  Kram!

 4. Visst är det enormt tidigt i år – och förra våren var kanske lite extra sen – så tillsammans blir det ju en otrolig skillnad! Till det bättre i år….. 😆
  På morgonen var jag ute och grävde samt flyttade lite sten – den här gången dock lite mindre stenar och med skyffel, så det var inte ett lika tungt jobb som igår. 🙄 Men nu är jag inne och vilar kroppen lite, strax ska jag dock ut och så gräs i ”parken”, sen blir det bara ”smörjobb” resten av dagen. Just nu är det 19,5 grad här, så man får väl kanske ta fram sommararbetskläderna! 🙄
  Susie

 5. Caroline skriver:

  Ja, det är verkligen skillnad mellan bilderna! Har kollat mina vårgallerier från 2013 och även hos mig skiljer det sig 3-4 veckor mellan samma blommor 2013 och 2014!
  Vilken sommarhelg det varit förresten!

  /Caroline

 6. Rigmor skriver:

  Tror det är väldigt tidigt i år, men å andra sidan var det sent förra året vill jag minnas…Hur som helst slår allting ut i en rasande fart nu, så det gäller att hänga med!! Å det är som du skriver, man byter kläder hela tiden för att det ska passa väderleken den här årstiden.
  Här har vi haft en riktig sommardag, +21 var det när jag for hem från jobbet vid 16-tiden. Så kaffet fick bli på altan.
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det skönt när man kan börja sitta ute. Jag åt både frukost och lunch utomhus idag, men så varmt som ni har vi nog inte haft och det har blåst rätt mycket.
   Kram

 7. Kraka skriver:

  Våren är nog tidig i år – på gott och ont. Det är trevligt med blommorna, men sedan är det ju över alldeles för tidigt.
  Ha en fortsatt trevlig Annandag och fin vecka!
  Kram

 8. Visst är våren tidig i år! Här är det kortbyxor som gällt i helgen, men jag borde inte somnat i solen för nu är benen lättstekta och grisrosa på framsidan.

  /Anette

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju lite grund kvar sedan jag var på Fuerteventura, så jag tål solen ganska bra. Igår blev det en stund i shorts, men det har varit svalar och blåsigare idag.
   Kram

 9. Suss skriver:

  Jag hoppas årets väder är normaltillståndet nu och för alltid. Förra året kändes våren som evig vinter. I år bara vi njuter. Kram!

 10. Louise skriver:

  Jag tror att den är tidig i år, så milt som vi haft det hela vintern.
  Men vilken explosion vi haft under helgen. Hängbjörken utanför köksfönstret hade bara gula hängen i torsdags. Idag är den grön, och musöronen som vi såg igår har nästan blivit för stora för att kallas musöron …
  Hej hopp, vad det går!!!

  • Ingrid skriver:

   Här har björkarna också slagit ut nu i helgen och står så gröna och fina. Nu är det dags att beskära rosorna, för det ska göras när björklöven är som musöron.
   Kram

 11. Znogge skriver:

  Enligt tidningar och meterologer så är våren två veckor tidigare i år och det stämmer säkert. Härligt 🙂

  Kram

 12. Birgitta skriver:

  Vad härligt det ser ut! Jo, växtligheten har ju exploderat sista dagarna. ”Mina” björkar slog ut på två dagar:). Visst är det underbart!?

  Har läst ikapp i din blogg och kan se att din påsk blev härlig. Och lille Fridolf fick minsann också vara med.

  Snyggt insynsskydd. Exakt samma har min syster runt sin pool. Snyggt!

  Ha det gott i solen!
  Kram

 13. Inger Maryissa skriver:

  jag tycker det verkar som om våren var ganska tidig i år
  och flera vårblommor har redan blommat ut och jag tycker de gjorde det ovanligt fort
  här har det också varit ljuvligt väder och hoppas det fortsätter länge
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *