Jag överlevde…

…besöket hos tandhygenisten den här gången också, men jag fick lite skäll för att jag hade rätt mycket tandsten och dessutom hittade hon ett litet hål, som jag måste tillbaka till tandläkaren och få lagat.

Södertorg den 26 jan 2016

Det var väldigt mulet i morse och +5 grader, men när jag satt där hos hygenisten lyste solen helt plötsligt och jag trodde att det skulle vara riktigt behagligt ute, men då hade det blåst upp i stället, så det vara inte alls speciellt skönt ute och försmädligt nog missade jag en tidig buss hem med bara ett par minuter, så det fick bli en vända till Östercentrum och ett besök på Siesta för att få lite i magen innan det var dags att åka hem.

Strax efter det att jag kommit hem ringde sonen och talade om att han varit och köpt ett batteri till Golfen och nu har han varit här och satt i det, så nu ska den fungera igen.

Ha en trevlig kväll! Själv ska jag iväg på ett medarbetarmöte på Kupan. Hoppas att det inte blir alltför långvarigt, för jag börjar bli hungrig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

30 svar på Jag överlevde…

 1. Karin skriver:

  Förhoppningsvis ska bilen funka nu, och snart är också hålet fixat. 😀
  Att strumporna glider av har jag bara varit med om, när jag haft sådana där små strumpor utan skaft, vad de nu heter??? Kanske dags för knästrumpor? Det är skönt vintertid!
  Kram och en fin onsdag!
  Karin

 2. Christine skriver:

  Men hade du hunnit sadla en häst? Det är ju frågan!

 3. Tandsten beror mycket på salivsammansättningen, så det kan man inte helt rå för!
  Lite klarare väder här idag också, men ingen sol tyvärr. Fast ingen blåst heller…
  Kram, Monica

 4. Gunnel skriver:

  Jag brukar också ha en del tandsten, men min tandhygienist berättade att det är precis så som Monica skrev att det beror på saliven. Det får du berätta för din hygienist ifall hon inte vet det. Kram

 5. Laila Östergren skriver:

  Det är ju surt att få skäll av tandhygienisten för att man har tandsten när man inte själv kan göra något åt det.
  Har varit hos frissan i dag så det blev eftermiddagspromenad. Det kändes skönt, blåsten var inte så farlig.
  Hoppas det blev ett kort möte i kväll.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det blev ett väldigt segt möte och jag trodde att jag aldrig skulle komma hem. Diskussionen var på samma låga nivå som förra gången ”2 eller 3 ostskivor på smörgåsen?” osv
   Kram

 6. Tydligen är tandsten till viss del ärftligt, min pappa hade mycket – så också jag 😕 – men gubben min som för det mesta äter samma saker har ingen tandsten alls. 😆
  Nu har jag inte varit utanför dörren på flera dagar, anledningen är att jag fått ryggskott. Inte kul alls, men äntligen känner jag att jag är på bättringsvägen. Jag måste tydligen ha något som krånglar hela tiden! 🙄 Fast är man en gammal kärring så blir det väl så, det är bara att acceptera!! Fast GAMMAL det känner jag mig inte ändå….. 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Krister, yngste sonen, som ännu inte har haft ett enda hål i sina tänder, trots sina 43 år, har alltid mycket tandsten. Han går en gång om året och tar bort den och då lider han verkligen. 😉
   Inte känner man sig gammal, bara man låter bli att titta sig i spegeln så.
   Kram

 7. Lisbeth M skriver:

  De är inte kul att gå till tandhygenisten och ont gör det också när dom tar bort tandsten ,väntar på kallelse denna gång ska det tas bilder och då är det dyrare.Men hon upplyste mig om förra gången att det dras av 150 kr mer på räkningen när man fyllt 75 år,märkte du det?
  Hör av dig när du ska till tandläkaren så kan vi ta en fika,skule va kul att ses.
  I veckan har de vart plugg både engelska och relgionerna Islam kistendom osv,så nu har jag friskat upp minnet lite.
  Ha en fortsatt bra vecka

 8. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men visst är det en skön känsla när besöket är över och ett litet ynka hål är ju bra med tanke på att åren läggs på hög 😉 Fint foto och jag gillar de fina gatlyktorna som har en vacker form. Här har vi halv storm så det viner om knutarna. Hoppas nu att din bil sköter sig som den ska. Gott att ha en son som hjälper till 🙂
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det blåser hemskt här idag upptäckte jag när jag var ute med soporna, men vi har nästan +7.
   Visst är det gott att ha en son som kan både det ena och det andra.
   Kram

 9. Znogge skriver:

  När ska tandhygienister inse att de har kunder och att de inte bedriver en uppfostringsanstalt! Tandsten beror mycket på salivens sammansättning och är inget som är enkelt att påverka… Skönt att ha det över i alla fall men det är ett dåligt betyg åt en yrkesgrupp att många får obehagskänsla av besöken där…

  Kram och trevlig onsdag!

 10. Gunnar skriver:

  Det var väl inte så farligt. Tandsten tar tandläkaren eller tandhygienisten bort men de skäller aldrig på mig.

  • Ingrid skriver:

   Hon ser väldigt allvarlig ut och tittar med stränga ögon på mig när hon rapporterar att ”i år har du mera tandsten än vanligt” och då krymper jag ihop där jag sitter i tandläkarstolen och blir ännu mindre än vanligt. 😉

 11. Elisabeth skriver:

  Skönt när tandläkarbesök är överstökade. Tur att det bara var ett litet hål. Blåsten är jobbig annars lät det ju riktigt bra med 5°. HA dé gott!

 12. Eleonora skriver:

  Du kan vara glad du som har klarat av årets tandläkarmöte. Mitt blir väl i mars/april skulle jag tro och ännu har jag inte börjat oroa mig för besöket.

  Skönt att vara hemma igen förstår jag och du verkar ju ha haft en underbar semestervecka.
  Ha det gott nu i februari.
  Kram från
  Eleonora

 13. Musikanta skriver:

  Min tandläkare tar bort tandsten utan några kommentarer. Jag borstar tänderna efter varje mål och använder mellanrumsborste och tandtråd samtidigt. Det blir tandsten ändå. Det var väl skönt att det inte var värre ändå.
  Kram från Ingrid

 14. wiolettan skriver:

  Men, varför fick du skäll för tandstenen? Jag har i många år haft mycket med tandsten, men aldrig att de har sagt något om det, varken tandhyginisten eller tandläkaren. Jag har frågat om jag själv kan göra något för minska det, men har fått till svar att det beror på om man kanske är muntorr och sånt. I december då jag var hade jag lite tandsten, för ovanlighetens skull.
  Så du har en Golf, en trevlig bil tycker jag. Jag har jobbat på Volkswagen så jag har också haft Golfar i mina dar.
  Hoppas att du har en finfin onsdag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Den här Golfen är vår enda och första bil som vi köpt ny, men det var för 16 år sedan, då den börjar bli gammal.
   Hoppas att din onsdag också är/har varit bra.
   Kram

 15. Lambergsfrua skriver:

  Tandhygienisten borde inte klaga på patienten, tycker jag. Vi är ju deras levebröd och utan tandsten och vår vilja att hålla våra tänder i gott skick, skulle de ju inte ha något jobb 😉 Skönt att den delen är över nu. Det lilla hålet går nog snabbt och ganska smärtfritt att laga, skulle jag tro.
  Vad bra att du har fått nytt batteri till bilen nu. Då går den nog som en klocka ska du se.
  Ha en bra fortsättnng på dagen!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Att laga ett lite hål är ingenting som skrämmer mig, så det går nog bra.
   Nu får vi hoppas att bilen kommer att funka igen, för även om jag inte kör så mycket, så är det väldigt praktiskt att den finns.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.