Jag som aldrig…

…somnar framför TV:n, kunde absolut inte hålla mig vaken igår kväll. Jag la mig i soffan och tittade på Trädgårdsonsdag och sedan slumrade jag till och vaknade av att det helt plötsligt var svart och tyst i rummet. Klockan var runt nio, ingen åska, ingen blåst, men strömavbrott i alla fall. 🙄 Tur att man har mobil med ficklampa, för det vara bara att tända den, leta sig fram till sovrummet och gå och lägga sig.

Vid tiotiden vaknade jag av att strömmen kom tillbaka, för då började väckarklockan stå och blinka. Jag knäppte av den, gick upp en vända och så i säng igen, för att efter en stund upptäcka att strömmen var borta igen! Riktigt när den kom tillbaka sedan har jag ingen uppfattning om, men enligt GEAB hade hela ön strömmen tillbaka vid 23-tiden.

Det var väl kanske förkylningen som gjorde att jag var så trött igår kväll. Sen sov jag väldigt dåligt natten till igår, väckarklockan ringde redan 6.45 och jag var i farten hela dagen.

Bland annat grävde jag en ny liten rabatt, där jag satte ner rumsenen, som stått i kruka hela sommaren. Nu hoppas jag att den kommer att överleva vintern på sin nya plats. Den ska få sällskap av lite tulpanlökar, så fort jag får tag i några.

Idag skiner solen och det ser ut att bli en fin torsdag. Jag ska passa på och sätta mig ute i solen och läsa ett tag nu på förmiddagen och sen ska jag nog ta och baka en eller annan kaka.

Ha en fin torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

25 svar på Jag som aldrig…

 1. Syster Kerstin skriver:

  Hos mig är det tvättade som vanligt på torsdag. Förkylningen nu förhoppningsfullt avslutad med en sedvanlig ”sprutt i magen” ! Nu kan det vara bra tycker jag. Du är hemma igen, och strömmen gick hörde vi på radio, tur det var på natten.

  Hoppas att ditt kraks har gått över och att du känner dig bättre!!!
  Vi önskar en trevlig teaterkväll imorgon.
  Stor Klem. K

  • Ingrid skriver:

   Så skönt att du känner dig bättre nu. Jag tycker nog att jag är ganska mör fortfarande. Jag ringde till Bengt och Barbro idag och bad dem att inte komma i morgon, med tanke på Bengts lungproblem.

   Stor klem tillbaka!

 2. Skatan skriver:

  Har man en förkylning i kroppen bruka då jag vara tung och trött och somnar med förkärlek framför TVn … och sover lite dåligt då och då … men visst är det skönt att vara pensionär då och inte ha något jobb som kräver att man är pigg och alert dagen efter … 🙂

  Hoppas din dag blir riktigt härlig.

  Kram!

 3. Birgitta skriver:

  Jag läste i aftonbladet.se igår att hela Gotland var strömlöst. Tänkte på dig då. Vad bra att du låg och sov. 😀

  Själv var jag till IKEA igår. Där lyste det i alla fall. Och som vanligt kom jag hem med en massa som jag visserligen ville ha, men inte alls tänkt köpa. Nya köksgardiner t.ex. Mycket söta. Typ sommartorpsgardiner :-). Med små blommor och blader. De kommer upp i helgen.

  Kram!

 4. Ann-Marie skriver:

  Hej Ingrid!
  Ja det var inte klokt vad mörkt det blev, just när jag skulle cykla hem. Mannen fick hämta mig så det var lungt.
  Ville se inspelat program med Robinsson men jag fick vänta en stund, men det var inte så mycket att vänta på ett ganska trist avsnitt var det. Sol idag med hade gärna tagit en tur till svampskogen men det är jobb och vattengympa på agendan idag.
  Det blir en fin rabatt och enen klarar sig säkert bra där.
  Krya på Dig nu! kram/Ann-Marie

  • Ingrid skriver:

   Det blir verkligen becksvart nu när strömmen går. Tur att du kunde få hämtning.
   Det blev ju en riktigt solig och fin dag. Synd att du inte kunde komma ut i skogen. Jag har just gått en promenad och det var jätteskönt. 😀

 5. Raija skriver:

  Läste i tidningen på nätet att hela Gotland var utan ström igår kväll.

  Inte konstigt att du sover så mycket nu, när du ännu inte blivit helt bra från förkylningen. Hoppas du snart blir piggare.

 6. Znogge skriver:

  Så fin din nya rabatt blev. Hoppas enen klarar sig men det gör den nog. Står väl hyfsat skyddad…

  Kram

 7. Gunnar skriver:

  Ja mobilen är bra för mycket. Efter åren uppe på farmen så har jag en liten ficklampa med mig vart jag går. Man vet aldrig när den kommer till användning.

 8. Inger Maryissa skriver:

  Det är jobbigt när det blir strömavbrott.
  och ja, det är bra att alltid ha en ficklampa tillhands när sådant händer
  men visst är det jobbigt i alla fall då det blir alldeles tyst och mörkt.
  Jag har en radio som även går på batterier så det inte blir alldeles tyst när sådant händer.
  Och som tur är så går den bärbara datorn även på batterier…..åtminstone ett par timmar.
  Här skiner också solen så fint idag och även igår.
  Får hoppas solen stannar länge och att vi får en lång och fin höst.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Den bärbara går på batterier, men routern lägger ju av, så det går inte att surfa med mindre än att jag kopplar upp mig via mobilen. Nej jag sov i stället.
   En fin höst skulle sitta bra. 😀

 9. Hejsan Ingrid !

  Jag hade det inte men ändå var jag uppe i natt och trevade efter den lilla svaga, för att inte snubbla på något.Men slog i pannan i stolen som står bredvid Mormors Chiffonje.Jag hade gått för långt fram för då jag böjde mig ner kände jag vågen som står under spegeln.Så idag har jag ett hack som skavsår i pannan.Hur ska det bli om 10-15-20-25 år. vågar inte tänka på det. Får nog skaffa invalid-toastol i rummet.Som i uppvaket på sjukhuset, en fotölj med hink inunder.
  ¨
  Kram Majsan

 10. Ailas skriver:

  Vi lever i det bästa av världar där vi tar för givet att strömmen alltid ska finnas. Så är det inte överallt.
  Vad jag förstod var hela Gotland utan ström i några timmar, men tur att det inte blev under tiden du bakade! Så konstiga bullar det hade blivit då. 🙂

 11. Kicki skriver:

  Jag somnade inte vid TVn, även om jag var hur trött som helst och la mig redan vid 9, direkt efter Robinsson.
  Men sen var jag vaken mellan 2 och halv 5, fy attan. Släppte ut hundar, läste ett tag, var upp och vände på svampen i torken, läste ett tag igen, för att till slut somna och vara skittrött när jag gick upp halv 8 (som normalt är sent för mig).
  Kram

 12. Rigmor skriver:

  Det där med att somna ifrån när strömmen har gått har jag också varit med om…och sen vaknar man upp med ett ryck när allt sätter igång igen, tv och allt vad det är man hade på! Man kan få hjärtslag för mindre…
  Tur att förkylningen var av det lindrigare slaget, så du fick njuta av en torsdag med vackert väder också!! Här hade jag tur med min lediga dag, sol ända fram tills nu på kvällskvisten.
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag är ordentligt förkyld ännu och det får jag väl vara ett tag till antar jag, men jag är i farten i alla fall.
   Lite kyligt i luften har det varit idag, men soligt och fint i alla fall.
   Kram

 13. Janne skriver:

  Hej! Jag har inte somnat framför eller bakom 😳 TVn sedan jag var barn He He. Ha det bra ! !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *