Jag sov dåligt i natt….

…och sent kom jag i säng också. Jag satt och såg A Royal Affair och minnet av Mads Mikkelsen, där han låg på stupstocken med tårarna rinnande och väntade på att bilan skulle falla, gjorde att jag fick svårt att komma till ro. Det hjälpte inte att jag hade sett filmen förut. Sen vaknade jag klockan tre för att jag var för varm och klockan sex för att jag frös.

Det är varmt i dag, men jag gick trots det ut på en promenad på förmiddagen och när jag kom ner till Donnersparken fick jag se att man planterat flera nya stora träd, men vad var det för säckar bredvid varje träd?

Så fiffigt!

Det är tjocka plastsäckar som ska fyllas med vatten, sen är en pinne nerstucken genom säcken och ner i jorden, så att vattnet ska rinna ner så sakteliga. Nu var säckarna tomma och de behöver nog fyllas på, för träden såg lite ledsna ut.

Innan jag gick kollade jag vad Hamnkaféet hade på menyn i dag, men fläskfilé var ingenting jag var sugen på, så på hemvägen tänkte jag egentligen gå in på Konsum och köpa mig lite sallad, men så kom jag på att jag kunde köpa någonting på Kustgrillen och varför ta hem det och sitta i sin ensamhet och äta? Jag kunde ju äta där. Det var svalt och skönt under parasollet och det fläktade behagligt och det var fler än jag som kommit på samma idé. Jag beställde en kebabtallrik och det var riktigt gott. Det mesta slank ner och när jag var mätt fanns det bara lite pommes frites och den där pepparfrukten kvar på tallriken.

Tomatillon växer så det knakar

Hemma igen la jag mig i solstolen, men det var för varmt i solen, så jag fick backa in i skuggan under parasollet. Nu har jag varit ute och sopat av i förrådet, för jag har sms:at en beställning på planteringsjord och när leverantören kommer ska det ju se ordentligt ut. 😉

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Odvalds, Trädgård. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jag sov dåligt i natt….

 1. Znogge skriver:

  Den där sortens bevattningssäckar finns det många av här i det nya området. Oftast är säckarna tomma eller så blir de förstörda. Tanken är säkert god men jag undrar om de verkligen har avsedd effekt. Något säger mig att det inte är så…

  Smidigt att äta på grillen. Här blir det rester från i går vilket känns behändigt det med.

  Kram och trevlig söndagskväll!

 2. Sådana säckar har jag också sett vid nyplanterade träd. Är nog bra, men det måste naturligtvis skötas!
  Här har det varit lite skyigt idag och nu ikväll är det molnigt – man kan ju hoppas att dom kan släppa ifrån sig lite regn… Ganska typiskt, så grillar vi idag!
  Ha en skön söndagskväll och en fin ny vecka!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Helt klart måste de fyllas, jag läste på instruktionen på en av säckarna och vattnet ska sippra ut så sakta så att det tar 4-9 tim innan säcken är tömd.
   Kram

 3. Kraka skriver:

  Kebabtallrik är riktigt gott! Jag är i och för sig väldigt förtjust i fläskfilé också, mer än i oxfilé faktiskt.
  Jag hade också svårt att somna igår, men det har jag tagit igen med råge idag.
  Kram

 4. Geddfish skriver:

  Jaha, det är DET, som säckarna är till för! Har också sett och undrat.
  Bra idé att äta ute som omväxling. Det är jag dålig på. Är nog lite hemkär när jag är själv.
  Godnattkram, Gerd

 5. skogsnuvan skriver:

  I den värmen behöver nog nyplanterade träd mycket vatten för att inte må illa. Jag har planterat klart nu och hoppas att det växer. Här är det inte så torrt som på andra ställen i landet. All snö gör att när den smält så finns det mycket fukt i marken kvar som tur är

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *