Jag sov länge idag…

…och det var ju tur, för när jag gick en förmiddagspromenad fick jag se en löpsedel vid Klinte Kiosk, som talade om att sömnbrist ökar risken för alzheimers och det vill jag absolut inte ha. Ibland när jag sitter och skriver kan ord och uttryck som jag vill skriva plötsligt vara totalt försvunna, då blir jag orolig! Nej, jag får se till att jag går och lägger mig lite tidigare på kvällarna, om det nu kan hjälpa till att hålla hjärnan i trim.

Det är milt idag också, men blåsigt och grått förstås. Stundtals kan man dock ana att det finns en sol där ovan molnen.

Bläcksvamp i Donnerska parken

När jag kommit ner till Donnerska Parken tänkte jag fortsätta ut på hamnen, för att se om det hänt något på hamncaféet som var värt att rapportera, men mobilen var urladdad, jag hade glömt halsbandet, med brickan som talar om att jag använder Pradaxa (blodförtunnande medicin), hemma och det började bli dags för lunch, så jag gick hem i stället. Det var med andra ord en ganska illa planerad promenad. 😉

I eftermiddag blir det nog en stunds läsning, för jag har ingenting annat på gång. Jag skulle ju kunna baka lite, men jag blev så nedslagen av mitt misslyckande förra gången, så baklusten har inte återkommit ännu. Jag känner att jag borde bjuda in mina grannar på någonting snart, men jag funderar på något annat än kaffe och kakor.

Jag läste ut Carin Gerhardsens bok Hennes iskalla ögon igår och nu väntar I maktens skugga av Viveca Sten. Sen har jag ju boken jag fick från Åsa, Viveca Lärns Öster om heden, men den får vänta, för I maktens skugga är en lånebok, så det är bäst att ta den först.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Nyhetskommentar, Odvalds. Bokmärk permalänken.

16 svar på Jag sov länge idag…

 1. Skogsnuvan skriver:

  Skönt att höra. Då lider jag inte av den krämpan i alla fall för jag har inga problem med att sova. Hörde att man vaknade tidigare när man blivit pensionär men inte då, jag vaknar vid 8-tiden och då är jag rätt pigg faktiskt. Förr när jag skulle upp klockan 6 var jag fullkomligt medvetslös av trötthet första timmarna. Nu tror jag att jag kryper under yllefilten och blundar en stund för det toksnöar utanför och jag vill inte ens se eländet.

  • Ingrid skriver:

   Jag vaknar också vid åtta-tiden. Ibland är jag vaken tidigare, men då går jag upp en vända, dricker lite vatten och går och lägger mig igen och somnar om.
   Jag tänkte på dig när jag såg att SMHI gick ut med varning för mycket snö i ert område.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  ”Hennes iskalla ögon” är otroligt bra så jag ser fram emot nästa del!

  Kram

 3. Kraka skriver:

  Ja, eller sova längre kan man ju också göra. 7 timmar är lagom och absolut inte mer än 9 timmar för då får man samma dåliga effekter på kroppen som vid för länge stillasittande.

  Ha en fin kväll!

  kram

  • Ingrid skriver:

   Jag sover som regel en 7-8 timmar och det passar mig rätt bra. Visst har jag en och annan natt när tankarna snurrar runt i huvudet och det är svårt att koppla av, men så är det väl för de flesta,åtminstonen bland oss lite äldre.
   Kram

 4. Viola skriver:

  Det här med sömn är problematiskt. Jag har inte kunnat sova ordentligt, men har fått insomningspiller av doktorn. Visst är de vanebildande, men vid min ålder gäller det att göra livet så bra som möjligt. Halv nio väcker herrn mig och frukosten står på bordet. I regel har jag sovit åtta timmar.
  Det här med alzheimers är ett tacksamt ämne för pressen att skriva om.
  Visst glömmer jag namn och vad saker heter. Men vad gör man. Lever sunt och sover ordentligt.
  Jag vet de som gjort det och är sjuka. Vi får vara tacksamma att vi kan klara oss själva.
  Läste förresten för något år sedan att det var bra och blogga. Hjärnan får arbeta. Så det är bäst att fortsätta med bloggandet.
  Nu skall jag lägga in ett inlägg om vår resa.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  • Ingrid skriver:

   Jag har aldrig behövt äta sömnmedel och det är jag glad för. Med åren sover jag väl inte så många timmar som förr,men man är ju inte heller i gång på samma sätt som i sin krafts dagar.
   Kram

 5. Konstigt! Grått väder i Klinte igår!? 😕 Jag åkte hemifrån vid halv tolv och då började det skina upp. Sen var det soldis hela vägen till frissan och likaså när jag åkte hem – och t.o.m. hemma var det sol. Så nått gråväder, nej det såg jag inte till! 😆
  Tråkigt nog lär väl jag åka på alzheimer eftersom jag sover så otroligt dåligt. 😥 Inatt t.ex. så la jag mig vid tolv, somnade direkt (vilket verkligen hör till ovanligheterna) – vaknade vid fyra och sen var den natten slut. 👿 Har läst, har försökt somna om, har läst, har försökt somna om osv. Till slut blev det för jobbigt så jag gick upp och satt mig här vid datorn….. 🙄
  KRAM
  Susie

 6. Hillevi skriver:

  Jag läste just Marie Jungstedts deckare ”Den man älskar” och det var ett tag sedan jag tillbringade tid med Knutas & Co. Desto roligare att läsa om platser på Gotland som Klintehamn och Fröjel och få bilder i huvudet från din blogg! 🙂

 7. Kerstin skriver:

  När jag arbetade på bibliotek en gång i tiden kom det in en dam och sa: Ge mig en bok, vad som helst för jag kommer ändå inte ihåg vad jag har läst. Så illa är det inte för oss ännu och jag tror också att det är bra att blogga, läsa och lösa korsord men framför allt att umgås med andra. Grattis till din fina bild på affischen! Kul när andra tycker om de bilder man tar. Det ser ut som om vi har två dagars regn och blåst framför oss nu så man kanske skulle passa på att stä…hmm, koppla av.
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Jag brukade skoja med Åke, för när vi åkte utomlands en vecka då och då brukade han ta med sig en DN och den läste han hela veckan. Han sa att det gick jättebra, för han glömde ändå det han läst.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *