Jag stod en karl utanför mitt fönster

Jag vaknade vid halvåtta-tiden och kunde konstatera att det var soligt och fint, så jag gick upp och ut i badrummet. När jag precis slagit mig ner på toaletten skramlade det till på badrumsfönstret och en silhuett av en karl avtecknade sig. Det är ju råglasruta, så jag antar att han inte kunde se mig, men jag fick bråttom därifrån.

Anledningen till att han dök upp där utanför mitt badrumsfönster är att det är fönstermålning på gång och nu har de kommit till min lägenhet, men skulle egentligen enligt ett meddelande i brevlådan inte börja här förrän på måndag. Fast helt överrumplad blev jag inte när mannen dök upp, för han var och frågade igår om han kunde få börja skrapa utvändigt redan i dag, men inte trodde jag att han skulle komma så tidigt.

Alla fönstren är skrapade utvändigt och blommorna längs väggen
under vardagsrumsfönstret bortflyttade

Nu får det stå på uteplatsen tills det är färdigmålat

I morgon är det ju lördag, men på söndag måste jag flytta undan allting från fönstren. Möbler ska flyttas undan och gardinerna och fönsterlamporna ska ner och fönsterbrädorna rensas från blomkrukor och annat.

Inte bakade jag några bullar igår! Det var så soligt och varmt och skönt, så när jag kommit hem från Vårdcentralens informationsträff och fått i mig lite lunch, la jag mig ute i solstolen och lyssnade på en sommarpratare som jag missat – Statsvetaren Mats Persson och han var intressant så länge han pratade om hur han från Bankeryd i Småland hamnade som basketspelare i San Diego. Sedan övergick han till att hålla en föreläsning om EU-frågor och Brexit och sitt jobb som David Camerons rådgivare. Då var det inte roligt längre och eftersom musikvalet inte heller var i min smak stängde jag av radion.

Ha en skön fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Sommar i P1 2017. Bokmärk permalänken.

24 svar på Jag stod en karl utanför mitt fönster

 1. Lambergsfrua skriver:

  Oj! Jag hade nog blivit lite rädd om någon stod utanför mitt badrumsfönster – trots att jag bor på tredje våningen! 😉 Men vad skönt att få fönstren målade även om det naturligtvis innebär en del extrajobb för dig. Sedan kan du njuta av dina vackra blommor i fräscha fönster, på fönsterbrädorna alltså.
  Vi har växlande molnighet här idag och ganska kyligt i luften, ca 15 grader.
  Ha en skön helg!
  Varm kram 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det blir säkert jättebra när det är färdigt. Nu syns det ju inte så mycket inifrån, för de målas bara utvändigt, men det är ju viktigt för underhållet.
   Ha en fin helg själv!
   Kram

 2. Nja, en karl utanför badrumsfönstret vill man helst inte ha! Tur att du inte blev rädd!
  Visst bor du i en bostadsrätt? Då trodde jag att man var tvungen att måla fönster och sånt själv? Så bra om föreningen gör det! Men det blir ju mycket jobb ändå med allt du måste flytta undan…
  Strålande sol, vindstilla och 19 grader här nu – härligt!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är utvändig målning, men de är så noga och vänder fönsterna (vi har treglasfönster) och skrapar och målar under-över och på sidorna av fönsterna. Vill vi ha dem målade invändigt får vi göra det själva.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Skönt i alla fall att det var så pass harmlöst och med tanke på råglaset såg han nog inte så mycket av dig. Men visst hajar man till!

  Kram och fortsatt trevlig fredag!

 4. Gunnel skriver:

  Jag har förstått av våra inlägg idag att vi är väldigt intressanta, annars skulle väl inte både folk och fä samlas så utanför våra fönster. Kram

 5. Gunnar skriver:

  Ja hantverkare brukar vara tidiga. Nästan det värsta jobbet med att flytta undan och flytta tillbaka sakerna. Jag ska lyssna på några av sommarpratarna tänkte jag. Lyssnade du på Fredrik Backman? Undrar om han är lika bra som böckerna han har skrivit

 6. Musikanta skriver:

  Bra att du recenserar sommarprogrammen! Då ska jag inte lyssna på Mats Persson. Finns det någon av de yngre som du tycker har varit intressant. Jag brukar undvika alla som ser ut att vara under 30 år.
  Kram från Ingrid

 7. Tur – eller man nog säga skicklighet – att du har frostade glas i toafönstret! 😀 Inte kul att ha någon som kan stå utanför och titta in på en där! 😉
  Sades det något intressant på VC informationsmöte? Jag har varit i kontakt med dom idag (pratade med en mycket trevlig syster som hette Marcus) och fick då tid till ett besök hos en läkare som heter Jean-Claude (fast han var tydligen svensk). Det ryggonda har mer eller mindre gått bort, men jag har fortfarande väldigt ont i benet. Det är faktiskt så illa att jag ibland stapplar fram….. 🙄 Men det hindrar mig inte från att jobba hårt i trädgården, det är bara att ta många pauser! 😈
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Njaa, det sas kanske inte så mycket av intresse, men det var glatt och trevligt med goda snittar, cider och kaffe och stora fruktfat. Det var trevligt att träffa läkarna och sjuksköterskorna under så lättsamma former. Fast jag tycker kanske att avskedsrepliken inte var helt ok – Jag hoppas att vi ses snart! 😉
   Kram

 8. Leila skriver:

  Hej. Jag hade blivit vettskrämd om jag varit du 🙂 Jag hoppar till för allt. Men skönt att du inte blev rädd i allafall. Varje gång jag läser att du lyssnat på radion tänker jag att det ska jag göra imorgon men så glöms det bort, som vanligt 🙂 Ha det gott

 9. Helena skriver:

  Oj tur du såg han i tid. Så bra att fönstren blir målade innan höstkölden kommer, och dom kunde ju ta insidan med tycker jag.
  Ha en fin helg.

 10. Karin skriver:

  Jaha så var det dags för dina fönster! Vi fick också plocka undan häromdagen då det var dags för stamspolning. Och tack vare det så städade Björn under badkaret, och det var välkommet. Ibland behöver man en liten puff utifrån för att något ska ske.
  Ha en fin helg, och hoppas att solen skiner på dig! Här har det börjat bra!
  Kramar Karin

 11. Hahaha, det där lät som upptakt till en deckare i Gotlandsmiljö! När det visade sig vara en fönsterputsare föll spänningen rejält föstås, men vilken lättnad! Vem vill ha en karl smygande utanför fönstren! Utom när det gäller arbete förstås! Jodå, nu har jag varit på båda dina öar 🙂 Sicilien och Gotland. Gotland vinner. Det är för torrt och varmt på Sicilien i mitt tycke. Kram och ha en fin helg Ingrid!

 12. Elisabeth skriver:

  Då är renoveringen i gång. Mycket jobb att flytta undan för dig, men skönt när det är färdigt!

Kommentarer inaktiverade.