Jag tävlar igen – Tre kryddor till dig

Jag hittade en trevlig tävling hos Nett och den vill jag ju försöka mig på. Det är snygga burkar och bra kryddval.

Jag borde ju egentligen göra något vettigare än att sitta här, men efter det vanliga hushållspysslet inklusive strykning har luften gått ur mig på något sätt. I morse hade jag bestämt mig för att fortsätta ute i trädgården, men orken och lusten är som bortblåst! Jag får väl skylla på förkylningen, som ännu sitter i och inte verkar vilja ge med sig. Igår kände jag mig så pigg och var ute nästan hela dagen. Jag kanske var för hurtig då och tog i för mycket? Nu sitter jag och fundera på om jag ska vara riktigt lat och ta fram en fiskgratäng ur frysen till middagen eller om jag ska ta mig samman och sätta igång och steka köttbullar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Tävlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Jag tävlar igen – Tre kryddor till dig

 1. eva skriver:

  Fiskgratäng låter väldigt gott.

  Du har lärt mig att man skall lyssna på kroppen efter en ordentligt förkylning, annars kan det komma surt efter……….”så lev nu som du lär”

  kramar

  eva

 2. Sylvia skriver:

  Så trevliga kryddburkar och ett fint kryddval. Hoppas nu turen är hos dig…. håller tummarna. 🙂
  Förkylningen tar på kroppen och ju äldre man blir dess då längre tid tar det innan det känns som vanligt igen. Äntligen börjar min hosta ge med sig. Konstigt nog har maken klarat sig. I dag fick vi ett fint vykort från vårdcentralen. Snart dags för influensasprutan igen. Är tveksam om jag ska ta den denna gång?
  Ha det gott!
  kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Här har jag ännu inte sett något om årets influensaspruta, men det kommer väl.

   Här blev ju tre av fyra ”drabbade” av förkylningen, nog är det konstigt att inte Miriam också smittades.

 3. Ailas skriver:

  Man ska inte ha så många måsten, tid finns det alltid… Det gäller att även lyssna på sin kropp och då inte enbart fysiska signaler. Så det är rätt att ta sådana där dagar då man inte gör så mycket… Att bara vara kan också vara att göra viktiga ting!

  Jag har äntligen krafsat ner mina lökar i jorden, tog även in trädgårdsmöblerna och lite sånt, så nu ska jag ta och läsa en stund.

  Fortsatt lat och trevlig dag önskar jag dig.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Åh, så härligt att få sätta lökar och planera inför våren, det är det bästa med hösten. Här är en del av trädgårsmöblerna inne, men på terrassen får de vara kvar ett tag till. Igår satt vi ute och fikade och det var jätteskönt.

 4. Znogge skriver:

  Ta fiskgratängen säger jag men jag ser att du valde köttbullar så jag talar väl för döva öron då 😉

  Kram

 5. elisabeth skriver:

  kikar in till dig och läst lite i kapp. Köttbullar är roligt för man kan ge dom så speciell prägling som man själv gillar. just julköttbullar är lite speciellt tycker jag – har lite svårt tröttna på hur gott man kan krydda köttfärs med alla sorters kryddor – antyder detta så ditt inlägg handlade om just kryddor och köttbullar. Ta’t lite extra lugnt nu när tillfälle ges på hösten, tycker hösten är en årstid man ska kunna tänka lite tillbaka på allt man jobbat med i trädgården och få lite vila av allt slit 🙂 för ett slit är det oavsett det är mycket eller litet .-) fast ett rätt så rogivande och kreativt slit……man mår speciellt bra av just att ha en trädgård vara ute i, gratismotion ger det verkligen på köpet. Höstluften är så fin nu och man njuter på ett visst sätt…….
  kram elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Köttfärsrätter kan man variera i all oändlighet. Jag har alltid köttfärs i frysen.

   Ja, trädgården är verkligen en plats som ger både motion och vila och återhämtning. Just nu är det mycket att göra där, men när höstfixet är klart kan man gå till ro och njuta och drömma om en ny vår.

 6. Karin skriver:

  Så det blev köttbullar! Alltid lika uppskattat, med en klick god lingonsylt till.
  Mitt lilla barnbarn 5 år, har vägrat äta kött under ett halvt år, men nu har hon börjat igen, och ville ha mormors köttbullar till middag. Det tog jag som ett friskhetstecken.
  Hos oss blev det hemlagat rotmos, det sköter sig själv på spisen.
  Önskar dig en fin morgondag!
  Kram Karin

 7. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Du är allt bra duktigt du som står och gör köttbullar när det finns färdig fiskgratäng. Fisk är gott och nu har jag fått dille på inlagd strömming. Men den köper jag färdig för det räcker med en eller två, annars tröttnar jag
  Hoppas att din flunsa ger med sig snart för det tar på både kroppen&knoppen.

  Tack för besöket, alltid lika trevligt och så kul att även du uppskattar Placido Domingo som verkligen har många strängar på sin lyra.
  Nu är det sovdags för mig så det får bli godnatt!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag hade ju köpt så fin nötfärs, så jag ville laga till den med en gång. Annars hade jag fått frysa in den och det blir ju inte samma sak. Nu har jag köttbullar till ett par mål till.
   Hoppas natten blev lugn 🙂

 8. Astrid skriver:

  Jag har också dagar när jag inte vill göra någonting , det känns så fel
  Men så säger maken vänta någon dag , och då gör jag det
  Nästa dag kan jag verkligen tycka att det är jättekul att göra det jag gruvat för
  Det var fina burkar , Lycka till

 9. Eleonora skriver:

  Tänkte föreslå fisken, men ser att du valt att göra köttbullar.
  Klart man blir trött och orkeslös ibland. Speciellt efter en förkylning. Fråga mig som nu efter 5 veckor fortfarande inte att fått upp den vanliga speeden. Den kommer när den kommer tänker jag. Har i alla fall tacklat strykhögen och tycker att jag varit sååå duktig.

  En bra onsdag önskar jag dig.
  Kram
  Eleonora

 10. Hejsan Ingrid !

  Hösten gör mig seg i lederna, då blir jag som en sengångare, Du har väl sett hur ”fort” den tar sig uppför stammen.
  Jag är latare än lat. Förra Torsdagen lånade jag ut min dammsugare till Yngves hemtjänst, tänkte den får stå framme, jag ska ju ändå städa lite.Den står fortfarande utmed bokhyllan, färdig att snubbla över slangen varje gång jag går förbi, tittar på den och tänker gör det i em.Men icke.I går var jag pigg vid 23-tiden, men då får man inte väsnas i lägenheten.Ikväll när jag kommit hem från Stockholm, lär det väl inte heller bli av.Det är bara tangenterna och fläkten under datorn som jag ”sugit”.Det blir av, samma med stryktvätten, det är bara lite handukar och servetter.Ja, jag använder faktiskt tygservetter mera nu än papper.Mer ekonomiskt men ändå inte.Det går åt mer el.

  Tänk om jag stöter på ditt barnbarn vid Globen, dit ska jag idag.Världen är ju liten säger de.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.