Jag väntar ännu

Nu sitter jag på biblioteket i Klintehamn på väg från bilverkstaden till frissan. Vi har haft en ganska fin dag, men det är rätt mycket snö och när jag åkt hemifrån var det -3 grader.

Det där flytet som jag skröt med tidigare i vinter tycks ha lämnat mig totalt. I måndags var vi i Visby dels för att besiktiga bilen och dels för att Åke skulle på reumatologen. Bilen gick inte igenom besiktningen på grund av ett fel i motorstyrningen. Lambdasensor nummer två var paj och måste bytas. Den andra bytte vi för ett par månader sedan och det kostade 2 700:-, så den här lär kosta lika mycket.

På lasarettet gick allt bra, Åke fick godkänt och sina recept förnyade. Sen bar det iväg till Teliabutiken där det var ganska kaotiskt. Efter lång vänta fick jag tala med en tjej som skulle se till att jag fick bredband igen, men när hon la beställningen fick hon upp något felmeddelande om att det var något fel med vår ingående teleledning. Nu måste det åtgärdas innan de kopplar in bredbandet och hur lång tid kan det ta??? En vecka påstod hon, men jag tvivlar på att det går så fort.

Den här veckan har annars bestått av en räcka läkarbesök. I måndags var det alltså reumatologen på Visby lasarett och i tisdags var Åke på en kontroll på Vårdcentralen vid en ny läkare, Roland Koch, som jag gillade skarpt. Nu har vi listat oss hos honom, så nu har vi en egen familjeläkare. Han är inte färdig ännu utan är ST-läkare, men det tycker jag inte är någon nackdel. Följden av det läkarbesöket blev i alla fall att Åke fick ner till VC igår igen och lämna en massa prover och så ska läkaren ringa sedan och tala om resultatet. En minnestest ska också göras, för att utesluta att Åkes besvär med minnet inte är något sjukligt. Igår ringde också distriktssköterskan och bokade en tid för ny blodtryckstagning. Det känns skönt att ha en läkare som tar besvären på allvar och inte bara avfärdar det med att ”det är åldern”.

Nu ska jag uppdatera det här och springa iväg till frissan och klippa mig och sen ska jag gå tillbaka till verkstaden och hämta ut bilen.

Tack till er alla som tittat in och skrivit vänliga kommentarer, tyvärr hinner jag inte besvara dem och inte blir det tid till några bloggbesök heller. Det får vara till en annan stund!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.