Jämmer och elände

Redan igår kväll hade det börjat regna, det såg jag när jag gick och la mig vid tolv-tiden. Jag satt uppe och såg en film på Kanal7, Maria Langs Kung Liljekonvalje av dungen. Den är hur larvig och töntig som helst och jag har dessutom sett den förut, så jag vet inte varför jag satt där egentligen. Jag orkade väl helt enkelt inte annat. Hur som helst, det regnade när jag gick och la mig…

… och det regnade när jag vaknade vid halvniotiden. Jag hämtade GA på dörrmattan och tyckte att den var lite oroväckande tunn, mycket riktigt – söndagstidningen med korsorden saknades.

Jämmer och elände, lördagsmorgonen var totalt förstörd! Men så kom jag på att jag ju har tillgång till e-tidningen och där fanns uppslaget med korsord. Jag skrev ut dem och sen har jag suttit och plirat på mina små A4-korsord, för smått blev det när en helsida förminskades så mycket. Ibland har jag fått gå in på mobilen och kollat på e-tidningen för att kunna komma på vad det står.

Jag var iväg till Konsum en vända efter lunchen (med bilen), för jag behövde komplettera lite och det var inte nådigt ute. Det blåser riktigt otäckt, det regnar ihärdigt och det är bara ett par grader varmt. Jag kollade regnmätaren för en stund sedan och då har vi fått 25 mm. Fy sjutton!!

I kväll ska jag gå på Rondo tillsammans med Eva och Claudio och lyssna på de här duktiga musikerna (bilden är klickbar). De hade ett liknande framträdande för några år sedan och det var väldigt trevligt. Innan vi ska gå dit kommer Eva och Claudio hit och äter en bit mat.

Och på tal om mat – nu håller vi på och planerar för ett gemensamt julbord och det är inte det lättaste att klämma in det bland alla andra julbord. Nästan alla företag ordnar julbord för sina anställda och själv ska jag ut och äta med SPF på Toftagården någon gång i mitten av december.

Jag firar mina tre decemberbarn genom att bjuda oss alla på julbord någon gång runt första advent och sedan Marie på Warfsholm svek oss, har vi varit än här, än där, men de senaste åren på Toftagården. I år finns det dock ett visst intresse för Fröjel Resort och Balders krog. Någon som har erfarenhet av deras julbord?

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Jämmer och elände

 1. Geddfish skriver:

  Det var en del jämmer och elände, hoppas det är lite mildare nu 😀
  Idag har det varit skapligt väder, förutom att det är kyligt, då. Jag avskyr att ge mig ut i regn och rusk.
  Ha en fin lördag, kram, Gerd

 2. Trist med detta regnande! Men jag ska inte klaga, här skiner solen idag, men det är blåsigt och känns kallare än de 6-7 grader det är.
  Vi har också som vana att ägna lördagsförmiddagen åt korsordet, men förra lördagen var det ju helg och ingen tidning kom, så då löste jag det på nätet. Men det är inte lika roligt, tycker jag!
  Så trevligt att planera julbord! Vår familj börjar aldrig planera julen förrän efter 28 november, när tvillingbarnbarnen fyller år…
  Hoppas att du får en riktigt trevlig kväll med dotter och svärson!
  Kram, Monica

 3. Znogge skriver:

  Även här har det regnat och blåst. Så pass att trädgårdstunnan hade vält i natt. Julmat är inte min grej och dessutom bor jag på fel plats men Gästis här har ett fantastiskt julbord säger alla! Lite långt dock 😉

  Kram och god kväll!

 4. Musikanta skriver:

  Vi prenumererar på Allers som brukar ha många trevliga korsord så det gör inte så mycket om tidningen/korsordsbilagan uteblir någon morgon. Men jag förstår din frustration när det saknades korsordet och du brukar lösa det just på lördagsmorgonen. Tur att det fanns att skriva ut på nätet. Här snöar det just nu men det blir mest snöslask av det. Så idag har det inte blivit någon promenad.
  Kram

 5. Lena i Wales skriver:

  Ibland är det skönt att bar se en avkopplande film när allt annat bara känns trögt.
  Hoppas söndagen blir bättre!

 6. Gunnel skriver:

  Jag tänkte samma som du när jag satt och tittade på filmen. Så bortkastad tid. Men man behöver inte vara effektiv alltid. Vårt söndagskorsord saknades med idag. Är det smittosamt, tro? Kram

 7. Skogsnuvan skriver:

  Nu är det julbordens tid och jag ska på det första i slutet av månaden och sedan blir det väl pro:s i början av december. Sedan får det vara bra annars blir man bara less innan man ska till att göra julmaten.

 8. Lambergsfrua skriver:

  Nu hoppas jag verkligen att busvädret har försvunnit från dina breddgrader. Vi har också haft en del regn och blåst men absolut inte så mycket som du. Idag har vi -3 och sol och nattkylan har skapat ett tunn nyis inne i Tjärnen. Käre mannen i mitt Liv ser på utförsåkning, men efter den ska vi ut en stund. Då blir det blir vantar och yllemössa på!
  Önskar dig en skön söndag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Kraft´n skriver:

  Jag håller med dig om filmen, boken var bättre, åtminstone tyckte jag det då när jag läste den.
  Men minnet kanske sviker, måste vara en bra bit över femtio år sen. Kram !

 10. Elisabeth skriver:

  Busväder, men också trevligheter att träffa de dina och planer för julbord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *