Jämmer och elände

Idag möttes vi av beskedet att Skyways har gått i konkurs och massor av resenärer på flygplatser Sverige runt har blivit strandsatta.

I Visby rapporteras att stämningen på flygplatsen är förvirrad och uppgiven. Nu har vi bara Gotlandsflyg att resa med om vi inte vill åka båt.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag, som inte sover 😉 vaknade någon gång på morgonsidan av att väckarklockan stod och blinkade hysteriskt. Aha, det har varit strömavbrott! Hur mycket kan klockan vara egentligen? Jag gick upp en vända och när jag kröp ner i sängen igen kom jag på att jag glömt att titta efter om det var dags att stiga upp eller inte.

Nästa gång jag kom till medvetande gick jag upp och när jag satte på radion fick jag höra att hela Gotland blivit strömlöst klockan 2:32 och orsaken till strömavbrottet berodde på ett fel i Västerviksstationen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det är varmt och skönt idag också och jag har just ätit frukost. Nu ska jag fixa till lite här och sen sätter jag mig ute en stund och läser. Det är så skönt på vår uteplats så här på förmiddagarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Jämmer och elände

 1. ingmarie skriver:

  jag ska flyga på tisdag kväll så jag var tvungen att kolla om det var skyways men det var gotlandsflyg jag skulle med så det kändes skönt…ja du Ingrid det är underbart väder nu…i helgen blir det nog sandhamn, måste testa nya husvagnen så allt funkar…ha en fortsatt fin dag vännen…..kram

 2. Pia skriver:

  Ja vår lilla flygplats här i Krstd blir nog hårt drabbad Vet inte om de har fler bolag som flyger härifrån Vi har sommarvärme här med 😀

 3. Gunnar skriver:

  Det drabbar många resenärer. Vi åker nästan bara med Ryanair. Billigt framför allt. Jag har aldrig flugit till Gotland. Det går väl ganska fort nu förtiden med båt?
  Fast jag kan tänka mig att flyget är jätteviktigt för en ö som Gotland

  • Ingrid skriver:

   Flyget är ju viktigt för affärsresenärerna. Det är ju ingen höjdare om man ska till fastlandet för ett möte över dagen och blir tvungen att ta båten med allt vad det kan innebära av övernattningar och annat 🙁

 4. Eleonora skriver:

  Sorgligt när företag går i konkurs och speciellt ett flygbolag, som så många är beroende av!
  Jag har plockat nu på morgonen och snart blir det kaffe framför TVn – inför dopet. Det blir mycket att titta på idag. Lilla sessan, det vackra folket, hattar och fina kläder.

  Skönt att du har din uteplats att kunna sitta och mysa på. Ha det gott och kram!

 5. Znogge skriver:

  Det var inga roliga nyheter. Konkurrensen och jobben behövs.

  Kram

 6. Ann-charlott skriver:

  Hejsan. Ja det är tragiskt när det händer och många människor som blir strandsatta. Hoppas det löse sig för alla. Härligt med detta väder. Jag bara njuter för fullt, men det är tufft för lilla vovven för det tar på hennen. Ha det gott min vän och var rädd om dig. kram Ac 😀

  • Ingrid skriver:

   Katter och hundar, som annars söker sig till värmen blir förvånadsvärt utslagna så fort det blir sommarvärme. Det är lite märkligt tycker jag ❓
   Kram!

 7. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Jag läste om strömavbrottet på Gotland och så nu detta med flyget också. Tänkte på din svärson som ska resa. Nu får väl Gotlandsflyget utöka turerna och nyanställa personal och då förhoppningsvis fr. Skyways. Antar att en del frakt går med flyget..posten..!
  Även jag såg dopet på TV och det var en väldigt vacker ceremoni. Lite ”familjär” och bra PR för kungahuset. Både Madeleine och Carl-Philip hade ju sina resp. där och det var en nyhet.

  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Sicilianarna tar färjan, så de påverkas inte av den här konkursen. Hoppas nu att inte Norwegian också konkar, för då blir det inte roligt…..

   Visst var det ett trevligt dop 😀

   Kram, Ingrid

 8. Lena skriver:

  Får jag rekommendera en batteridriven väckarklocka? För säkerhets skull. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *