Jane hade inte lust…

…att gå och titta på det rivna magasinet. Hon tyckte att vi hade gått den vägen så många gånger nu. 😉 Jag struntade i henne och gick iväg själv. När jag gav mig av stänkte det lite och jag ångrade att jag inte tagit någon regnjacka, men det blev inte så mycket av regnet.

Här på ”Garvarn” bodde mamma från det hon pensionerades och tills hon kom till Åvallegården. Fast hon bodde i andra ändan av huset, men jag tycker det här trädet blommar så vackert.

Nu är magasinet borta och kvar ligger en stor hög med byggnadsvirke, vilket tillhör ägaren, så det ska han ta bort. Undrar hur många år det kommer att ta! Vi var många som stod där och tittade och förundrades över hur kvickt den här rivningen har gått när de väl kom till skott.

Det var synd om Jane att hon inte var med, för nu missade hon den här hönan på Södra Kustvägen. Tala om att vi bor på landet!

Det här är inte min rabatt, utan de här vackra blommorna fick jag se i en trädgård vid Donnersgatan. Jag tog ett steg in genom den öppna grinden och tog kortet. Hoppas att ingen tog illa upp!

Gräsklipparna, både stora och små, var igång överallt på samhället idag och jag vill ju inte vara sämre, så när jag kom hem hämtade jag vår klippare och ansade till mina gräsplättar. Nu kan det få börja regna precis när det vill.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat, Klintehamn. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Jane hade inte lust…

 1. Elisabeth skriver:

  Omgivningen ändras mycket, när ett hus försvinner. Jag har följt några rivningar i Norrköping och hur nya hus kommer upp. Sen är det svårt att se de gamla husen framför sig. Men det är väl det som är utveckling. Vackra blommor som du delade med dig av liksom den fina hönan. Ha dé gott!

 2. Anne-Lie skriver:

  Mina favoritblommor i rabatten 🙂
  Vi har fått mycket regn idag, 15 mm var det när jag tittade men det har nog kommit lite till sen jag tittade. Jag trotsade regnet idag,på med gummistövlar och regnställ och ut och planterade 😀 .

 3. Kicki skriver:

  På endast ett par dar har det fullkomligen exploderat på blommorna i landet. Förra veckan syntes knappt knopp på vare sig tulpanerna, vallmon och löjtnanshjärtat, sen i lördags/söndags så blommar de för fullt. Ser faktiskt ut som på din bild, för tören blommar också.
  Kram/Kicki

 4. Så härligt med hönan! Tala om att bo i staden på landet.
  Så kallas för övrigt också Täby utanför S:holm. 60 000 invånare eller mer men oftast inte mer än 10 minuters bilväg så är man ute på landet.

  Skrev det här svaret åt dig på min blogg: ”Det gör inget att du är ”besserwisser” jag har ju alltid sagt att jag är så glad för att jag träffat dig på bloggen. Du lär mig många ord, gutemål, ordspråk m.m.”

  • Ingrid skriver:

   Tack Carita!
   Jag tänkte sudda i min kommentar, men så tänkte jag en vända till och lät det stå kvar. Vi har en lite byggnadsfirma som bygger bulhus och där används det dymlingar i stället för spik.
   Kram

 5. Gunnar skriver:

  Kul med hönan! Ser att det blommar lite mer där än hos oss men det kommer felr o fler i rabatterna.
  Har du nån bild på magasinet innan det revs? Jag tänker ibland att det är viktigt att fota gamla byggnader som man aldrig vet vad som händer med. Förutom planerade rivningar så kan det ju bli eldsvådor.

 6. Znogge skriver:

  Hoppas bara att rivningsbråten kommer bort nu. Ja, man ser att du bor på landet. När jag kör hem passerar jag en gård vars hönor nästan är mitt ute i motorvägen och vandrar. Känns så där…

  Kram

 7. Ann-charlott skriver:

  Hej Ingrid. Nu kommer jag in till dig, det var ett tag sedan. Har haft fullt upp i flera veckor men allt möjligt. Å vacker naturen är nu, man njuter för fullt. Vi har haft regn nu ett tag, men det behövs ju komma ner för alla blommorna och naturen skall ju ha sitt. Ha nu en underbar onsdag och helg som kommer. Kram Ac

 8. Birgitta skriver:

  Har du kört för hårt med Jane? Låg hon på soffan med bok och praliner medan du alldeles själv var ute och gick? Taskigt tycker jag.

  Men nu när inte hon högt pratade på, fick du i alla fall ta lite bilder i lugn och ro. Ja, du. Visst går det fort att riva. Pang bom så är det bara en brädhög. Jag är helt fascinerad av när de numera skall riva skyskrapor. Där lägger man sprängämnen med millimeterprecision och så imploderar hela huset och bara sjunker ner. 5 meter därifrån kan stå ett litet hus som är helt oskadat. Helt otroligt.

  Får önska dig en fortsatt fin dag.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det otroligt så fort det går när de river och jag håller med dig, det är fascinerande att se med vilken precision de kan ”fälla” ett höghus.

   Ha en fin kväll!
   Kram

 9. Gunnel skriver:

  Det verkar var en dam med bestämda åsikter den där Jane. Du får kanske säga till på skarpen ibland. Idag strilar regnet så fint är. Faktiskt riktigt rogivande att titta på, och man behöver en inomhusdag med emellanåt. Kram

 10. Tänk att rucklet är borta! 🙂 Fast lite synd tycker jag som gärna hade sett att det hade renoverats, ordentligt, för många år sen! 👿
  Och att Knäcken är borta, så sorgligt! 😥 Fast det var väl flytten till Stockholm som gjorde det. Kan ju inte varit lätt för honom som var kung på torget! 🙁

  • Ingrid skriver:

   Visst borde magasinet ha renoverats, det var ju egentligen en gammal fin byggnad. Synd att det vara fick stå och förfalla, men nu är det borta i alla fall.

   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *