Är det att häda, att säga att man är trött på koltrastar? De startar sitt flöjtande i gryningen vid halvåtta-tiden och håller i gång hela dagarna. De överröstar både biltrafiken, bussarna och ambulanserna. Njaa, kanske inte ambulanserna, men annars så.

Den som sitter i palmen utanför min balkong startade tidigt i morse och när jag gick upp för att kolla dagens utsikter blev jag lite besviken. Det var väldigt molnigt och regnade lite lätt. Jag kröp i säng igen! Men så gick jag upp, fixade till mig och gick ner och åt frukost, för jag hade en plan….

Under mina promenader har jag letat efter Jardin Aquatico, som turistbroschyrerna tycker att man ska besöka, men inte hittat det. Nu skulle jag ta Maps till hjälp och beväpnad med paraply och en vägbeskrivning från dem gav jag mig iväg.

Calle Belgico

Det visade sig att jag varit på rätt väg tidigare, för uppför Calle Belgico kämpade jag mig häromdagen. Det är 450 m (påstår Maps) brant uppför och tala om pustfull…..
När jag kommit upp till toppen skulle jag ta till höger in på Calle Suecia och sedan kom jag fram till Parque Sortija. Nu kunde jag ha gått genom den, men jag gick en lite annorlunda väg och det blev rätt det också.

Jag passerade en vacker kaktusplantering…

…och en kyrka med vackra planteringar utanför kyrkportarna

Sen var jag framme. Nu vet jag inte om jag tycker att Jardin Aquatico var så märkvärdigt. Det var ett vattenfall, några dammar och några vackra utsiktsplatser, sen var det inte så mycket mera.

Trädgården var uppbyggd i terrasser med trappor i olika etager och via de trapporna kunde man sedan ta sig ner till vägen som leder till Pez Azul.

Nu hade solen börjat visa sig, så jag skyndade mig hem, klädde om och gick och la mig i solstolen och med paus för balkonglunch låg jag där till tretiden. Då blev det mulet igen och nu är himlen jämngrå. Det gäller att hänga med i svängarna!

Om jag inte har något annat mig för i morgon ska jag ta mig upp för Calle Belgica igen och ta mig en ordentlig titt på Parque Sortija.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...