Jardin Aquatico

Är det att häda, att säga att man är trött på koltrastar? De startar sitt flöjtande i gryningen vid halvåtta-tiden och håller i gång hela dagarna. De överröstar både biltrafiken, bussarna och ambulanserna. Njaa, kanske inte ambulanserna, men annars så.

Den som sitter i palmen utanför min balkong startade tidigt i morse och när jag gick upp för att kolla dagens utsikter blev jag lite besviken. Det var väldigt molnigt och regnade lite lätt. Jag kröp i säng igen! Men så gick jag upp, fixade till mig och gick ner och åt frukost, för jag hade en plan….

Under mina promenader har jag letat efter Jardin Aquatico, som turistbroschyrerna tycker att man ska besöka, men inte hittat det. Nu skulle jag ta Maps till hjälp och beväpnad med paraply och en vägbeskrivning från dem gav jag mig iväg.

Calle Belgico

Det visade sig att jag varit på rätt väg tidigare, för uppför Calle Belgico kämpade jag mig häromdagen. Det är 450 m (påstår Maps) brant uppför och tala om pustfull…..
När jag kommit upp till toppen skulle jag ta till höger in på Calle Suecia och sedan kom jag fram till Parque Sortija. Nu kunde jag ha gått genom den, men jag gick en lite annorlunda väg och det blev rätt det också.

Jag passerade en vacker kaktusplantering…

…och en kyrka med vackra planteringar utanför kyrkportarna

Sen var jag framme. Nu vet jag inte om jag tycker att Jardin Aquatico var så märkvärdigt. Det var ett vattenfall, några dammar och några vackra utsiktsplatser, sen var det inte så mycket mera.

Trädgården var uppbyggd i terrasser med trappor i olika etager och via de trapporna kunde man sedan ta sig ner till vägen som leder till Pez Azul.

Nu hade solen börjat visa sig, så jag skyndade mig hem, klädde om och gick och la mig i solstolen och med paus för balkonglunch låg jag där till tretiden. Då blev det mulet igen och nu är himlen jämngrå. Det gäller att hänga med i svängarna!

Om jag inte har något annat mig för i morgon ska jag ta mig upp för Calle Belgica igen och ta mig en ordentlig titt på Parque Sortija.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz. Bokmärk permalänken.

20 svar på Jardin Aquatico

 1. Znogge skriver:

  Synd att trädgården inte var så imponerande men nu har du i alla fall sett den. Fick dessutom en rejäl promenad och med en dos motion! Hoppas vädret är helt stabilt i morgon så att paraplyet kan lämnas hemma.

  Kram och god kväll!

 2. Du kommer att ha kondition som en 20-åring när du kommer hem!
  Som jag sagt tidigare, så tycker jag att du är jättebra på att hitta på saker att göra varje dag! Och så modigt av dig att ge dig ut på okänd mark! Men man kan ju alltid ta en taxi tillbaka om man skulle gå vilse…
  På bild ser vattenträdgården väldigt vacker ut och vilken utsikt! Det är så vackert där du bor!
  Spänstigt om du tar dig upp för den backen en gång till!
  Kram, Monica

 3. Karin skriver:

  Så fint med det afrikanska tulpanträdet, det måste vara en upplevelse att se. Njuter mycket av fina vyer och alla den underbara naturen! Tack för att du delar din resa med oss alla! 🙂
  Kramar Karin

 4. Laila skriver:

  Du är verkligen bra på att aktivera dig själv. I dag har det varit fint väder och jag var med ute o klippte lite grenar och la på elden. Något blev det gjort i alla fall.
  Ha det gott!

 5. Kraft´n skriver:

  Frågan är om det inte är att häda genom att vara arg på koltrastarnas fina sång. Men
  det kan ju bli för mycket. Den där kaktusplanteringen hade varit nåt för mig. Det var
  annat det än mina små stenpartier. Kram. Anders

 6. wiolettan skriver:

  Du passade på precis i rätt tid för ditt besök och sedan solandet.
  Jag tycker att det ser mycket fint med alla planteringar, kaktusar och vackra buskar. På bilderna som du visar är det ju hur tjusigt som helst.
  Koltrasten, nej det är inte att häda och jag förstår att det lätet stör tidiga mornar då man vill sova eller vila lite längre i lugn och ro.
  Ha det fortsatt bra.
  Kram!

 7. Gunnel skriver:

  Du visar fina bilder från din promenad. Den verkar ha varit rena motionspasset. Idag snöar det hos mig igen, så din plan om att ligga i solstolen gör mig grön av avund, men jag unnar dig det. Kram

 8. Med tanke på vad du visade i förra inlägget så förstår jag att du inte blev så imponerad! 😐 För blommorna då var otroliga – för att inte tala om det afrikanska tulpanträdet! 😉 Ett sånt vill jag ha i min trädgård!! 😆
  KRAM/Susie

 9. Elisabeth skriver:

  Var man än går, s¨blir det vardagsmotion. Jag märker skillnad nu när vi är hemma. HAlkan gör att det är lätt sitta inne.

 10. Lambergsfrua skriver:

  Jag tycker nog att den parken ser fin ut, men inte lika imponerande som Parque Sortija förstås (jag läste dina senaste inlägg först). Utsikten över havet var kanske den bästa lönen för den mödosamma vandringen uppför.
  Varm kram! 🙂

Kommentarer inaktiverade.