Jardin Botanico

Det är mulet i dag, riktigt gråmulet, men varmare än förut, säkert upp mot 20 grader, så det är riktigt behagligt. När jag ätit frukost bestämde jag mig för att leta reda på den botanska trädgården och granskade kartan noga innan jag gav mig iväg. Det är inte lätt att hitta här, för gatuskyltar snålar det verkligen på. Man kommer fram till en gatukorsning och står och tittar sig omkring och inte en skylt i sikte.

Men jag knegade på i uppförsbackarna, för man måste nästan alltid uppåt. Jag blev så varm, så jag fick ta av mig jackan och gå bararmad och jag gick och gick… Till slut tänkte jag att jag nog gått för långt i alla fall, så jag vände och gick tillbaka. Jag började bli i behov av ett toalettbesök och fick syn på en skylt i ett vägskäl om en Hipermercato. Dit går jag tänkte jag och det var verkligen en enorm butik. Dit ska jag absolut gå tillbaka, för nu uträttade jag bara det jag skulle och gick ut igen.

Ute på trottoaren kom jag på en ljus idé; jag har ju Maps i mobilen. Jag öppnade appen, skrev in Jardin Botanico och startade:
-Om 150 m ligger destinationen till höger, sa rösten i mobilen. Jag gjorde som hon sa och tog till höger, för jag hade ju kommit från det andra hållet.
-Om 50 m ligger destination till höger, sa mobilen. Och där var den! 3€ kostade det att komma in och det var mer än väl värt pengarna.

Trädgården anlades 1760 av D. Alonso de Nava Grimon, Maquis de Villanuva del Prado och han var trädgårdens direktör fram till 1832. Minnesmonumentet över honom restes 1961

Trädgården var kanske inte så stor, men väldigt vacker med massor av enorma träd, spikraka gångar kantade av välklippta häckar och så massor av blommor och buskar av alla de slag. Här hade de inte snålat med skyltningen, för det var föredömligt skyltat överallt. Nu är det ju vinter och även här går väl växtligheten i vila, men det måste vara enormt vackert när allting står i sitt flor. Givetvis tog jag massor av foton, så det blir ett bildspel i dag också.
Jag kunde ha stannat längre, men vid ettiden gick jag hem, för jag började bli hungrig och törstig. När jag kom hem höll städerskorna på att fräscha upp min lägenhet, så jag satte mig ute på balkongen tills de var färdiga. Visst har man det bra!

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Jardin Botanico

 1. Alltid roligt att besöka botaniska trädgårdar, både hemma och utomlands! Och det passar ju bra att göra en mulen dag. Du kommer att få starka benmuskler efter alla backar du går i!
  Att sitta på balkongen medan andra städar till en – det är verkligen lyxigt!
  Ha det fortsatt bra, kram, Monica

 2. znogge skriver:

  Visst har du det bra så dig går det ingen nöd på även om inte vädret är det bästa. Botaniska trädgårdar brukar vara givande att besöka och så även denna.

  ’Kram

 3. Kicki skriver:

  Tur att du verkar trivas så bra trots bristen på sol. Men detektor ju finnas mer att göra än att sola.
  Äldste sonen är på Teneriffa just nu, där var det fint väder.
  Kram

 4. Kraka skriver:

  Visst har du det bra, men det är dig väl unt. Jag har det rätt bra jag också. Sitter i sängen med kaffe och har just sett ett enormt spännande TV-program om vulkanen Tambora som hade ett stort utbrott 1815. Utbrottet hade stor betydelse för utvecklingen i världen på flera områden.
  Finns kvar till 28 mars. rekommenderas varmt.
  https://www.svtplay.se/video/16909006/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-28-vulkanen-som-forandrade-varlden

 5. skogsnuvan skriver:

  Så härligt att se så exotiska växter. Ni har ju en fin trädgård i Visby men det är klart att det är roligt att se något nytt.

 6. Elisabeth skriver:

  Botaniska trädgårdar är kul att vandra runt i. Finns så mycket spännande växter att titta på. Många av vår krukväxter, som växer som stora träd här!

 7. Lambergsfrua skriver:

  Vilken helt fantastisk blomsterprakt! Att se dina bilder medan snön har lagt sig över vår natur igen är rena glädjen.
  Varm kram! ???? ????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *