Jesper Waldersten – Sverige åkte ur

Det har varit en helmulen lördag, runt 20° och det kom ca 10 droppar regn på köksfönstret vid lunchtid och mera blev det inte. Det är bara att hoppas att det kommer någon skur i natt. Det ser faktiskt lite hoppfullt ut när man kolla på vädersidorna.

Jag trodde att jag kanske skulle ha träningsvärk efter gårdagens utflykt, men det var inga problem alls att komma ur sängen i morse, men jag har tagit det lugnt i dag.

Jag började med att gå runt och vattna blomkrukorna, för det får man göra nästan varje dag och sedan plockade jag ihop en maskin tvätt och laddade tvättmaskinen. Det var så torrt i markerna där vi gick på Lilla Karlsö igår, så jag fick tvätta skorna också. De var alldeles fulla av damm och hur mina fötter och smalben såg ut ska vi inte tala om, fast de tvättade jag givetvis när jag kom hem igår. 😉

När det var dags för Sommar i P1 satte jag mig tillrätta vid köksbordet med ett korsord och började lyssna på dagens värd, som var Jesper Waldersten, illustratör och konstnär. Korsordet var med för att jag var övertygad om att han inte var något att lyssna på, men så fel jag hade. Vi fick höra många ord i en väldigt vacker förpackning och korsordet fick ligga orört. Först tänkte jag på Björn Ranelid och hans ordsvall, men det här var något mycket bättre. Tänk så vackert vårt svenska språk kan var när det blir rätt hanterat. Musiken var dessutom väldigt njutbar.

Sedan kom syster Kerstin och Hassine hit och drack eftermiddagskaffe och så såg vi på fotbollsmatchen mellan Sverige och England. Jag är ju måttligt intresserad av fotboll, men en sån här match vill man ju inte missa. Förhoppningarna sveks tyvärr och England slog Sverige med 2-0. Intresset för den här matchen har varit enorm och i Visby samlades ca 2500 entusiaster på Stora Torget för att se den på storbilds-tv, men nu är festen slut och det svenska landslaget har gjort sitt för den här gången. Och jag för min del ser fram emot att WM:et avslutas så att teve-tablån kan se lite mera njutbar ut. Tur att man har Netflix!

Ha en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Odvalds, Sommar i P1 2018 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Jesper Waldersten – Sverige åkte ur

 1. Här har du en själsfrände i fråga om fotboll! Jag ser också fram emot att tv-programmet ser ut som vanligt igen! Det har ju varit ett enormt upphaussat intresse för detta VM!
  Här har det varit lika varmt ”som vanligt”, men nu har vinden vänt och det var bara 12 grader i vattnet, så det blev inget bad idag. Men det ändrar sig snabbt!
  Ha det så gott, kram, Monica

 2. Ann-Marie skriver:

  Tack för kramen. Ute på torget stod storbildsskärm och hela byns innevånare var där tror jag. Själv låg jag på sängen helt utmattad. Läs hos Kicki vad jag varit med om idag. Jag har gråtit mängder av vanmakt.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Så hemskt Ann-Marie! Vilken tur att det var du och Baxter som hittade dem. Hoppas nu att de får den hjälp av myndigheterna som de behöver.
   Ha en skön söndag!
   Kram

 3. znogge skriver:

  Fotboll i all ära men resterande matcher kan jag se som avkoppling och inte sitta på helspänn. Sverige gjorde ett gott jobb men England ett bättre vilket man inte kan komma ifrån.

  God lördagskväll från oss som nu ser er serie från Netflix!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är nog helt klart att bästa lag vann. Sverige var väldigt svagt i första perioden.
   Jag började se på La Manet igår kväll – 3 avsnitt på raken. 😉
   Kram

 4. Gunnel skriver:

  Vilken härlig utflykt du varit ute på. jag kan inte påstå att jag gråter över att inte Sverige gick vidare. Nu kan jag titta på deckare i lugn och ro på TV. Göran får sysselsätta sig med annat. Kram

Kommentarer inaktiverade.