Jobb för Röda Korset på Kupan i Hemse

Söndagen den 24 oktober 2004

Den här veckan har det väl inte hänt så mycket. Vädret har varit ganska grått och trist och det har regnat litet nästan varje dag. I trädgården börjar det bli dags för lövräfsning, men ännu har jag ganska fina blommor i krukor och amplar. Det har bara varit någon enstaka frostnatt, så de har klarat sig bra. Sen är det jobb med all frukt som ramlar ner nu när det blåser. Nästan alla våra äpplen är maskätna eller ruttnar på träden. Vi har plockat av de bästa, men det blev inte mycket. Det räcker till en och annan äppelpaj och det är tur, för det tycker vi mycket om.

Åke jobbar med att röja upp ett dike och så hugger han enbuskar, som ska användas till gotlandstun. Han är iväg varje dag, även om det regnar. För honom finns det inget dåligt väder. Regn och rusk ser han som en utmaning och ger sig iväg i alla fall.

Jag har varit hemma hela veckan, utom igår, då var jag i Hemse och jobbade för Röda Korset på Kupan. Det är ganska roligt att komma iväg och träffa litet folk. Vi är 3 st från Fröjel, som hjälps åt en dag i månaden och då turas vi om att vara i kassan och att hålla på med sortering och prissättning av varorna. Igår var det inte så mycket kunder, men det kom in ganska mycket kläder och andra saker som skulle tas om hand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.