Jobbardag – Läkarbesök

Jag vaknade till en solig och fin måndag. Fast det har blåst idag också förstås. På förmiddagen gjorde jag ren ugnen och sedan åt jag en tidig lunch, för jag skulle infinna mig klockan tolv på Kupan i Klinte för ett arbetspass.

Jag fick ringa in en vikarie en timme, för jag hade beställt en tid på vårdcentralen, för att jag ville att en läkare skulle titta på mitt högra öga. Jag har haft något som sett ut som en blåsa i ögonfranskanten precis i ögonvrån och den har börjat besvära mig. Jag har varit inne på att försöka sticka hål på den med en synål, men när man väl får av sig glasögonen ser man ju ingenting 😉 .

Precis innan jag skulle gå iväg till Kupan ringde de från vårdcentralen och frågade om jag kunde vara där halvtvå idag och det måste jag givetvis svara ja till. Ingen kunde ju veta när nästa lediga tid skulle dyka upp.

Nu är blåsan borta, för läkaren punkterade den och den var vattenfylld, så när hon klämt på den ett tag försvann den helt. Nu hoppas jag att den inte kommer tillbaka, men i så fall skulle jag höra av mig igen. Så mycket konstiga fel det kan bli på en pensionär 🙄 .

Det var lugnt och stilla på Kupan, men visst kom det en kund då och då, men några större affärer gjorde vi nog inte. I morgon är det ett medarbetarmöte med Röda Korset med julgröt och skinksmörgås, planering inför första halvan av det nya året och så ett styrelsemöte uppå det. Hej och hå!

Trevlig måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Jobbardag – Läkarbesök

 1. Astrid skriver:

  Jag håller med det dyker upp så mycket konstigt på kroppen
  Vi åker ofta till Röda Korset och handlar
  Jag tror inte det har något namn här

 2. Gunnel skriver:

  Det ryser i hela kroppen på mig när jag läser att du funderade på att själv sticka hål på den där blåsan. Hur kan du bara komma på en sån tanke? Du är en tuff dam. Kram

 3. Znogge skriver:

  Så skönt att de fick bort blåsan. Men att själv sticka med en nål i ögat är nog inte ens att tänka på!

  Kram och trevlig kväll!

 4. Gunnar skriver:

  Låter bättre med doktorn än synålen 🙂
  Vilken stor fin adventsstjärna! Hemma eller på vårdcentralen?
  Fint med ditt engagemang i Röda Korset. Fantastiskt jobb som utförs av idéella krafter.

 5. Inger Maryissa skriver:

  Här har det också varit en solig och fin måndag
  så mycket piggare man känner sig när den goa solen är framme
  så skönt att det gick så bra med blåsan vid ditt öga, och hoppas den inte kommer tillbaka igen
  Kramar

 6. Beppan skriver:

  Du har fullt upp du! Julmarknad, julmatplaner och jobb på Kupan.
  Och så blåsa vid ögat. Tur att du inte började
  trixa med någon nål själv! Ögonen ska man vara rädd om!

 7. Lisbeth M skriver:

  HEJ!
  Va mycke du hinner me,kul saker och så blåsa i ögat,tur du tog hjälp av dom som kan de. Ögonon ska vi vara rädda om.
  Här städas de till den stora dagen,och det är inte bra för min axel,som ännu känns av efter cykelvurpan ,försöker med vänstern men där är man inte lika stark.Men sen är de klart till jul och vi ska vara mycke borta den här julen,men sen får man ta ett tag till trettondan igen.
  Ha en fin vecka,hoppas du hinner njuta mellan varven,de försöker jag.
  Kramis fr mi

 8. Ja, jag säger som alla andra, tur att du inte använde synålen! Men ögonen är tåligare än man tror. Jag fick opererat bägge ögonen för grå starr i våras och hade inte det minsta ont efteråt!
  Här har också varit soligt idag och, äntligen, bara svag vind!
  Så det blev lite jobb i trädgården och en lång, skön promenad!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Starroperationer verkar var och varannan få göra och senaste gången jag var vid optiker sa de att jag hade en aning grå starr. Jag får väl söka om jag börjar se sämre.
   Kram

 9. Ja du, det är mycket konstigt som kan drabba oss som är lite äldre – och värre blir det ju äldre man blir tydligen! 👿
  Det är läbbigt med saker runt ögonen. Rolle som hade och har kronisk lymfomcancer fick en liten blåsa mitt på ögonlocket, men onkologen på Huddinge tyckte inte det var något!? 🙄
  Flera år senare gjorde den dock så att ögonlocket hängde ner och det visade det sig vara en tumör och han fick opereras här på Gotland. Sen fick han strålning på Radiumhemmet i Stockholm i 4 veckor för cancern hade gått in bakom ögat. Jättejobbigt! 😕
  Men just nu är han frisk igen och har varit länge, efter ett antal operationer och behandlingar. Han har dock aldrig haft något ont av sin sjukdom, utan helt plötsligt får han bara en tumör någonstans. Men bli av med sjukdomen går tyvärr inte….. 😥
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Ja, man vet aldrig vad som kan hända, så det är bäst att konsultera läkarna när såna här konstigheter dyker upp. Nu har jag sett att det finns blankett för egenremiss på regionens hemsida och det ska jag nog utnyttja nästa gång jag ska söka för min osteoperos, för läkarna på vc är nog inte speciellt bra på det.
   Kram

 10. Kicki skriver:

  Det var en maffig stjärna dom satt upp på Kupan.
  Hoppas du slipper få tillbaka den.
  Att ens tänka på att sticka själv? tokfan 😕
  Kram/KIcki

 11. Anne-Lie skriver:

  Skönt att du fick en snabb tid till vårdcentralen. Köerna brukar vara långa. Och bra hjälp med ögat fick du också.
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *