Det har varit rätt fint väder i dag, men nu har det mulnat till och det ska bli regn i kväll. Det kom ett tunt snötäcke igår eftermiddag och det var fruktansvärt halt när jag tassade hem från Kupan. Jag var helt oförberedd på halkan och hade bara mina gamla vanliga promenadskor och de har dålig räffling på sulorna.

Ett tag funderade jag på att ringa till något barn och be dem komma och skjutsa mig hem, men så tyckte jag att det var i larvigaste laget. Jag gick inne på kanten av vägen och där var det inga större problem, så jag kom hem med armar och ben oskadda. Den där snön och det mesta av isen har försvunnit nu och i morgon ska det kunna bli upp till tio grader varmt. Det är ingen ordning alls.

I dag hade jag ingenting på gång faktiskt, det var helt blankt i kalendern, så då bestämde jag mig för att börja julbaka. Jag hade förberett det, så ingredienserna fanns hemma. Mazariner siktade jag in mig på och det tar sin tid när man gör dubbel sats.

Jag älskar förra årets julklapp

Första plåten mazariner

Nu är den andra plåten också färdig och står och svalnar så att jag kan välta ur kakorna utan att bränna fingrarna.

I morgon ska jag till TeamOlmed i Visby och få korsetten justerad och så ska jag besikta bilen. Jag skulle ju kunna stanna i stan och julhandla, men åker nog hem och sätter kakdegar i stället. Det passar bra att baka chokladbröd och uppåkra på fredag, för även den dagen är blank i kalendern. På lördag ska SPF ha Luciafirande i Sanda bygdegård och på söndag är det julfest med Luciatåg här på Odvalds.

Visst ja! Jag måste komma ihåg att köpa en julklapp att ha med mig på söndag, för tomten måste ju ha något i säcken. Och på tal om julklapp så har jag skrivit en önskelista i dag. Det var väl duktigt?!

Ha en fin fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...