Julbaket på gång

Det har varit rätt fint väder i dag, men nu har det mulnat till och det ska bli regn i kväll. Det kom ett tunt snötäcke igår eftermiddag och det var fruktansvärt halt när jag tassade hem från Kupan. Jag var helt oförberedd på halkan och hade bara mina gamla vanliga promenadskor och de har dålig räffling på sulorna.

Ett tag funderade jag på att ringa till något barn och be dem komma och skjutsa mig hem, men så tyckte jag att det var i larvigaste laget. Jag gick inne på kanten av vägen och där var det inga större problem, så jag kom hem med armar och ben oskadda. Den där snön och det mesta av isen har försvunnit nu och i morgon ska det kunna bli upp till tio grader varmt. Det är ingen ordning alls.

I dag hade jag ingenting på gång faktiskt, det var helt blankt i kalendern, så då bestämde jag mig för att börja julbaka. Jag hade förberett det, så ingredienserna fanns hemma. Mazariner siktade jag in mig på och det tar sin tid när man gör dubbel sats.

Jag älskar förra årets julklapp

Första plåten mazariner

Nu är den andra plåten också färdig och står och svalnar så att jag kan välta ur kakorna utan att bränna fingrarna.

I morgon ska jag till TeamOlmed i Visby och få korsetten justerad och så ska jag besikta bilen. Jag skulle ju kunna stanna i stan och julhandla, men åker nog hem och sätter kakdegar i stället. Det passar bra att baka chokladbröd och uppåkra på fredag, för även den dagen är blank i kalendern. På lördag ska SPF ha Luciafirande i Sanda bygdegård och på söndag är det julfest med Luciatåg här på Odvalds.

Visst ja! Jag måste komma ihåg att köpa en julklapp att ha med mig på söndag, för tomten måste ju ha något i säcken. Och på tal om julklapp så har jag skrivit en önskelista i dag. Det var väl duktigt?!

Ha en fin fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Odvalds. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Julbaket på gång

 1. Znogge skriver:

  så gott med hembakade mazariner! Jag har aldrig bakat det men kanske läge att testa. Skönt att du höll dig på benen i halkan.

  Kram och trevlig kväll!

 2. Usch så jobbigt med halkan hos er! Jag tror inte att barnen skulle tycka att det var ”larvigt” ifall du hade ringt och bett dom skjutsa dig hem! Jag avskyr när det är halt!
  Nu har jag köpt nästan alla julklappar, det känns bra. Nu ska jag sätta mig och skriva rim på kvällarna, det gillar jag!
  Och i morgon ska vi nog göra leverpastej…julen närmar sig!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Nu regnar det för fullt här, så jag hoppas att det fortsätter var milt så det inte blir halt på vägen i morgon när jag ska köra till Visby. Jag har funderat ut vad jag ska köpa till julklappar, så nu är det bara att se tinhandla dem.
   Kram

 3. Gunnel skriver:

  Mazariner är något jag aldrig bakat, men vi ska göra chokladbiskvier i helgen, tänkte jag. Jaulkakor är ett måste…precis lika mycket som julmaten. Ibland måste man få frossa och unna sig lite onödiga saker. Kram

  • Ingrid skriver:

   Mazariner bakar jag ibland även när det inte är jul, men det finns flera kakor som bara hör julen till: Mammas nötkakor, kavlade chokladbröd och uppåkrakakor t ex.
   Kram

 4. Elisabeth skriver:

  Vilka fina kakor! Jag har gjort två vetedegar, men varken mjöl, socker eller ugnen stämmer med den hemma, så resultaten blir inte som det ska. Det får bli jul ändå!
  Tur att du klarade dig hem i halkan!

 5. Astrid skriver:

  ja du är duktig på många sätt
  Bakar och står i
  Vet du där är samma väder här i norr
  Det kan inte bestämma sig riktigt
  Men så kallt i marken att trots tre plusgrader igår så tinade det nästan ingenting

 6. Kicki skriver:

  Aldrig att jag skulle ge mig på nåt så avancerat som mazariner.
  Nä enkelt ska det vara när jag bakar.
  Men jag skulle mer än gärna äta av dom 🙂
  Kram/Kicki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *